In bad met Kneipp badolie

Ik hou echt van een warm en ontspannend bad in de winter. Het is goed voor je spieren en je komt helemaal tot de rust. Mijn go to producten voor in bad zijn allemaal van Kneipp. Ze hebben verschillende soorten producten met allemaal een specifiek doel. Vandaag vertel ik je graag meer over mijn favoriete Kneipp badolie!

Kneipp badolie

Kneipp is echt een heerlijk verzorgingsmerk. Hun aanbod is zeer uitgebreid en ze focussen zich echt op kwalitatieve producten. Hun producten zijn niet eens zo duur dus dan voelt het iets minder erg om alles door het putje te spoelen (zoals bij douchegel van Hermès). Daarom trakteer ik mijzelf geregeld op een heerlijk Kneipp badje! Inmiddels is mijn Kneipp stash al flink gegroeid en heb ik voor iedere ‘gelegenheid’ een ander product. Het leek me dus wel handig om kort iets over al deze producten te vertellen en waarvoor ik ze gebruik:

Kneipp badolie

Arnica – voor ontspannen spieren (link)

Er zijn zo van die momenten waarop je spieren echt niet meewillen. Na het sporten, bij een griepje of gewoon op dagen waarop je je even minder goed voelt. Op zo’n momenten grijp ik vaak naar de Kneipp Arnica olie. Deze olie bevat arnica-extract en natuurlijke etherische oliën uit cabreuva, rozemarijn en naaldbomen als den, cypres en larix. In combinatie met warm water heeft het een verwarmend en ontspannend effect op de spieren. Tip: deze olie werkt ook goed bij een kater ;-).

Kneipp badolie eucalyptus

Eucalyptus – bij een verkoudheid (link)

De Kneipp badolie met Eucalyptus is echt mijn beste vriend als ik een verkoudheid heb. De geur is zó sterk dat je neus er gelijk van opengaat. Eucalyptus werkt ook ontspannend en verkwikkend, waardoor je je gelijk een stuk beter voelt. Als je je slap, ziek of vermoeid voelt moet je deze olie zeker eens proberen.

Kneipp badolie

Silky Secret en Beauty Geheim – voor een zachte huid

Als ik écht last heb van een droge huid grijp ik vaak terug naar de Silky Secret badcrème en de Beauty Geheim badolie. Beide producten laten een heerlijke volle olie achter in het water die nadien ook achterblijft op de huid. Met deze producten hoef je dus niet meer te smeren met body lotion of butter. Je komt gewoon volledig zacht en gehydrateerd uit bad, heerlijk! Opgelet: ze zijn wel heavy duty dus als je niet van zo’n olieachtig gevoel houdt kun je deze beter skippen.

Je hoort het al, ik ben echt fan van deze badproducten. Ze kosten slechts 8 à 9 euro per stuk en je doet er best wel lang mee aangezien je slechts een aantal druppels nodig hebt per bad. Ik gebruik ze ook vaak in een voetbadje dus je hoeft hier zeker geen bad voor te hebben. Kneipp is o.a. verkrijgbaar bij Kruidvat en via Bol.com.

Welke Kneipp badolie lijkt jou het fijnst?

Share:

3 Comments

  1. February 23, 2017 / 10:33 am

    Ik vind de producten van Kneipp altijd heerlijk. Helaas heb ik geen bad, maar gelukkig hebben ze ook andere heerlijke producten 🙂
    Daniëlle recently posted…Kruidvat Foodspa VoetbutterMy Profile

  2. February 23, 2017 / 3:13 pm

    Ik gebruik zelf ook een badolie van Kneipp voor spieren en gewrichten maar die beauty geheim badolie lijkt ideaal voor mijn huid nu, ga ik aanschaffen denk ik !
    Christine recently posted…Odacité OilsMy Profile