How to: summerproof benen

De zomervakantie mag dan wel halverwege zijn, het blote benen weer is dat nog niet. Als je niet al te snel last hebt van koude benen kun je toch wel t.e.m. september een rokje of jurkje dragen. Een goede verzorging voor je benen is dan zeker een must! In dit artikel laat ik je zien hoe ik mijn benen verzorg en helemaal summerproof maak.

Scrubben is key

Een mooie glanzende huid begint bij stap 1: scrubben. Door te scrubben haal je alle dode huidcellen weg en blijft er enkel nog een stralende huid over. Hierdoor gaan ook alle producten die je daarna aanbrengt veel sneller en beter intrekken waardoor ze meer effect hebben.

Voor mijn benen gebruik ik het liefst een koffiescrub onder de douche. Dit soort scrubs werken énorm goed tegen dode huidcellen en ze pakken tegelijkertijd cellulite aan. Een win-win situatie! Mijn favoriet op dit moment is de koffiescrub van Nacomi. Volledig vegan, natuurlijk én dierproefvrij!

Scheren = zachte benen

Na het scrubben is het tijd om komaf te maken met die nare haartjes. Ik heb zelf nogal een gevoelig velletje dus niet ieder scheermesje werkt voor mij even goed. De scheermesjes die ik al een jaar of 8 gebruik zijn de Gillette Venus Breeze mesjes.

Deze scheermesjes zijn omringd door een laagje zeep waardoor je eigenlijk geen scheerschuim meer nodig hebt. Ze maken mijn benen énorm zacht en de kans op snijwonden is minimaal met deze mesjes.

Time to glow!

Na het douchen is het tijd om mijn benen rijkelijk in de watten te leggen met een hydraterend product. Mijn favoriet tijdens de zomermaanden is een olie. Deze olie werkt niet alleen verzorgend maar zorgt ook voor die bekende gezonde summer glow. Mijn favoriete olie is de olie van Nuxe, deze vind je gewoon bij de apotheek. Het is trouwens ook een echte multi-tasker die je ook voor je gelaat en haar kunt gebruiken.

Als je deze stappen doorloopt krijg je zachte en glanzende benen om u tegen te zeggen. Zo mag het rokjesweer nog wel even doorgaan voor mij ;-)!

Hoe maak jij je benen summerproof?

Share:

3 Comments

 1. August 8, 2017 / 5:44 pm

  Scheren is voor mij echt mega belangrijk. Ik heb gewoon blonde haartjes, maar liefde voor gladde beentjes. Zelfs in de winter! Ook vind ik scrubben en een laagje spray-on body lotion en body mist echte main products in mijn routine.
  Nienke Hilbrands recently posted…Review: Action Max&More highlighter palette.My Profile

 2. August 9, 2017 / 1:43 pm

  Ohh die summer glow spreekt mij wel aan! Ik ga voor een lotion met een tintje in meestal 🙂
  Christine recently posted…Essie Gel Couture PolishMy Profile

 3. August 14, 2017 / 4:16 pm

  Fijne tips! Ik gebruik ook altijd olie na het scheren, heerlijk is dat. De koffiescrub maak ik trouwens altijd zelf. Heel makkelijk, gewoon het koffiedik uit het koffiezetapparaat halen en mixen met olie. Werkt precies hetzelfde 🙂