Miskopen en dislikes #6

Als je veel beauty producten koopt zitten er helaas wel eens miskopen tussen, ook al zoek je op voorhand reviews op. Een product kan voor iemand een holy grail zijn maar voor jou totaal niet werken. Hier op The Pink Perfectionist deel ik maandelijks mijn favorieten met jullie maar ook het delen van dislikes vind ik dus erg belangrijk. Kijk je mee?

rimmel-kate-2

Rimmel Sculpting & Highlighting Kit #1

Rimmel is een merk dat bij mij enorm hit or miss is. Ik ben al jaren fan van hun mascara maar andere producten durven nogal eens tegenslaan. Zo ook deze Sculpting & Highlighting kit, helaas. Ik kocht ze na alle lovende reviews maar bij mij viel het enorm tegen. De kit die ik heb is in de kleur 1, wat normaal gezien de lichtste zou moeten zijn. Helaas waren de bronzer en de highlighter veel te donker én veel te oranje voor mij. De kwaliteit is goed maar de kleurkeuze viel me enorm tegen, zeker in het doosje dat verondersteld wordt het lichtste te zijn.

Nivea Color Care & Protect haarlak

De Nivea Volume haarlak in de blauwe bus was jarenlang mijn favoriet maar sindsdien ben ik overgestapt op andere merken. Ik wou de klassieke Nivea haarlak toch nog eens een kans geven dus besloot om voor de Color Care & Protect variant te gaan. Ik verwacht drie dingen van een fijne haarlak: 1) dat het veel volume geeft 2) dat hij niet crunchy aanvoelt en dat mijn haar zacht blijft en 3) dat het mijn krullen mooi in model houdt.

Bij deze Color haarlak had ik geen enkel punt van de drie waarop de haarlak voldeed. Hij maakte mijn haar énorm plakkerig en hard, waardoor mijn haar vol klitten zat achteraf. Hij gaf wel wat volume maar zeker niet hetgeen waar ik naar op zoek ben. Ook zakten mijn krullen sneller uit dan bij een andere haarlak, dan vond ik de Volume haarlak van Nivea toch beter.

Essence Glow & Care nagellak in 05 Love and Care

Ik vind het zó jammer dat ik dit lakje moet benoemen maar ik was helaas niet tevreden over de werking. Ik heb er eerder al een review over geschreven waarin ik enorm positief was over de mooie kleur en dekking, bij deze mening blijf ik dan ook. Alleen vind ik het zo jammer dat ze ‘Care’ beloven, iets wat dit lakje me echt niet gegeven heeft. Om de verzorging door te laten dringen in de nagel mag je geen basecoat gebruiken. Helaas ben je met dit lakje verplicht om een basecoat te gebruiken omdat het je nagels énorm verkleurt. Dus je kiest of voor de kleur en draagt een basecoat of voor het care aspect en houdt 10 knalgele nagels over. Door de loze beloftes is dit dus een dislike geworden want ik had er helaas meer van verwacht.

Chanel Rouge Noir nagellak

Nog een nagellak in de dislike lijst en helaas best wel een dure. Helaas moet ik Chanel Rouge Noir bij op deze lijst zetten en dat heeft het puur aan de houdbaarheid te danken. Ondanks de hoge prijs gaat deze nagellak maar drie dagen mee op mijn nagels en dan mag ik al tevreden zijn. Op dagen dat ik veel moet doen begint het soms de dag zelf al te chippen. De houdbaarheid is identiek hetzelfde aan Catrice Plump Around, wat ook nog eens een soortgelijke kleur is. Enige verschil is dat die van Chanel € 25,00 kost en die van Catrice slechts € 2,99. De keuze is dan snel gemaakt!

Dit waren dus mijn dislikes op dit moment. Het zijn producten die voor mij persoonlijk niet werken of waarvan ik gewoonweg meer verwacht had. Soms is een bepaald item uit een collectie erg fijn maar is een ander item dan weer minder goed. Wat voor mij niet werkt werkt voor anderen misschien wel dus aanzie dit zeker niet als producten die perse slecht zijn. Al deze producten hebben ook een aantal fijne eigenschappen maar ik gebruik gewoon liever andere producten.

Welke producten zijn voor jou echte dislikes?

Share:

12 Comments

 1. May 8, 2017 / 9:32 am

  Ja dat van Essence Glow klopt niet, als het kleur pigment zo in je nagel trekt moet je idd wel een basecoat gebruiken. En ooo wat zonde van het Chanel lakje helemaal voor de prijs.
  Lonneke recently posted…Hoe ik het bloggen weer ga oppakkenMy Profile

 2. May 8, 2017 / 2:04 pm

  Een miskoop is altijd flink balen maar een ander vind het soms weer heel fijn!

 3. May 8, 2017 / 5:40 pm

  Altijd balen als een product toch niet is wat je er van had verwacht. Wel eerlijk om het te delen

 4. May 8, 2017 / 7:55 pm

  Zonde van die Chanel. En van je highlighter ook, want Rimmel is geen goedkoop merk. Zeker omdat anderen wel enthousiast waren. Goed dat je dit ook deelt!
  Merel recently posted…Suncare SPF 30 van Dr. Leenarts – WINACTIE!My Profile

 5. May 8, 2017 / 9:21 pm

  eigenlijk vind ik het best leuk om te weten wat tegenvallers zijn
  spaart mij geld uit en het is weer iets anders dan altijd al die geweldige producten haha
  I like honesty

  liefs
  Karlien
  Karlien – Polished Cats recently posted…Wishlist – Chiffon shirt dressMy Profile

 6. May 9, 2017 / 10:35 am

  Rimmel Sculpting & Highlighting Kit is zeker één van mijn favoriete kit. Zeker voor ik helemaal voor dierproefvrij ga. Ik heb wel een ander kleur gekocht dan jij natuurlijk. Wanneer de kleur past dan komt er heel veel tot zijn recht.

 7. May 9, 2017 / 4:52 pm

  Miskopen zijn nooit leuk! Ik heb ooit ook een Chanel lakje gekocht en die gaat ook niet lang mee helaas!
  Eva recently posted…Silver LookMy Profile

 8. Britt
  May 9, 2017 / 7:37 pm

  Balen van de producten, maar wel bedankt voor het delen, altijd handig om op te letten voor in de toekomst!

 9. May 10, 2017 / 3:23 pm

  ik zie wel dat je de oude collectie nagellak van Chanel hebt meid.. De nieuwe noemt Longue Tenue en blijven dus beter zitten doordat het chippen een gekend probleem was bij deze nagellak