Ziaja Komkommer & Munt Micellaire Gel

Micellair water is een product dat bij veel mensen terugkomt in de skincare stash. Het woord micellair betekent dat alle viezigheid (make-up, talg enz.) wordt aangetrokken door het product waardoor het makkelijker loslaat. Het is dus vooral gekend in watervorm maar wist je dat er ook micellaire gel bestaat? Ik testte de Ziaja Komkommer & Munt Micellaire Gel, een van de nieuwere producten van Ziaja. Kijk je mee?

Ziaja Komkommer

Verschil micellair water – micellaire gel

Een micellaire gel was voor mij geheel nieuw. Ik gebruik al jaren micellair water en heb al heel wat bussen versleten. Het is voor mij de ideale manier om make-up mee weg te halen of om de huid ‘s ochtends te reinigen. Het trekt alles heel makkelijk aan waardoor je alle viezigheid snel weg kunt halen. Micellair water werkt dus zeer snel en efficiënt waardoor veel mensen er fan van zijn.

Dit effect zou dus hetzelfde moeten zijn met een micellaire gel. Een gel heeft nog een aantal extra voordelen t.o.v. water want gel is zachter voor de huid dan water. Ook krijg je bij een micellaire gel wat schuim, iets wat veel mensen wel graag hebben tijdens het demaquilleren. Vaak krijgen mensen het gevoel dat ze pas écht schoon zijn als er schuim aan te pas komt. Dit product zou dus de ideale middenweg moeten zijn.

Ziaja Komkommer

Mijn review van de Ziaja Komkommer & Munt reinigingsgel

Ik heb de gel een tijdje getest en ook vergeleken met een aantal andere micellaire reinigers. Het concept van zo’n micellaire gel die schuimt vond ik zeer vernieuwend en het sprak me in eerste instantie ook enorm aan. Helaas vond ik de uitwerking toch niet zo geslaagd en gebruik ik mijn andere reinigers liever.

Het is zeker geen slecht reinigingsproduct, absoluut niet. Hij doet wat hij belooft en dat is make-up weghalen en de huid reinigen. Het enige probleem is dus dat hij het iets minder grondig en efficiënt doet dan mijn andere micellaire reinigers. Je moet namelijk iets harder boenen bij deze en bent doorgaans ook langer bezig. Met mijn gevoelige huid vermijd ik het boenen liever omdat dit voor teveel wrijving en irritatie zorgt. Als je een normale tot vette huid hebt lijkt deze reiniger me iets beter geschikt.

Ook vind ik het enorm jammer dat deze alleen dient om je gezichtsmake-up mee weg te halen, je mag hem absoluut niet gebruiken voor je ogen. Het micellaire water dat ik meestal gebruik (dat van La Roche-Posay) kan je wel voor zowel gezicht als de ogen gebruiken, waardoor je veel sneller klaar bent.

Wel ben ik enorm fan van de verpakking! De gel heeft een handig pompje dat echt de perfecte dosering bezorgt. Hierdoor is het makkelijk in gebruik en heb je weinig kans op morsen, iets wat ik met een micellair water wel sneller doe.

Ziaja Komkommer

Conclusie

Het is dus zeker geen slecht product en voor de prijs die je ervoor betaalt is het best nog ok. Toch verkies ik een micellair water boven dit product puur vanwege het gemak. Een micellair water werkt sneller en efficiënten + je kunt het meestal ook voor de ogen gebruiken. Met deze micellaire gel ben je langer bezig en moet je nog een apart product voor je oogmake-up voorzien. Als je niet van water houdt en vooral van schuimende producten houdt kan dit wel een goed product voor je zijn!

De Ziaja Komkommer & Munt Micellaire Gel kost € 2,99 en is te koop via de Nederlandse webshop van Ziaja.

Gebruik jij een micellair product?

Share:

4 Comments

  1. May 17, 2017 / 8:07 am

    Ik hou ook van snel en makkelijk make up verwijderen.

  2. May 22, 2017 / 12:04 am

    Micellair water gebruik ik al langer, maar dit is inderdaad nieuw voor me! Als ik voor een pompje ga dan heb ik liever olie denk ik, dat is ineens grondig!
    Christine recently posted…OPI Peel Off Base CoatMy Profile