Een namiddag in Porto

Eind vorig jaar ben ik naar het mooie Porto geweest. Het was mijn allereerste keer in Portugal en het beviel me zeer goed. De cultuur, de mensen en het heerlijke klimaat maken van Porto een geweldige bestemming. Vandaag vertel ik jullie er graag meer over!

Portugal is de ideale bestemming als je op zoek bent naar de heerlijke zuiderse cultuur zonder veel geld te spenderen. Het is immers een vrij goedkoop land en ook de vluchten ernaar toe kosten absoluut niet veel geld, zeker niet als je lowcost vliegt. Porto heb je echt wel op een dag of twee gezien dus je kunt perfect met alleen handbagage vliegen, waardoor het nog goedkoper uitkomt. Op 2u30 sta je in Porto vanuit Charleroi en dat voor gemiddeld € 50 h/t. Lissabon heb ik nog niet bezocht maar dat is volgens velen ook een aanrader!

De sfeer die in Porto hangt is niet te beschrijven. Ik vind Portugezen echt enorm vriendelijk overkomen en je merkt gewoon dat de cultuur daar heel anders is. Hier in België moet alles altijd gehaast verlopen, in Porto hing er juist een rustige sfeer. Niets moet, alles mag.

De Ribeira wijk is een echte must-do als je in Porto bent. Wel redelijk toeristisch en duur om te eten maar oh-zo-mooi! Het is echt heerlijk slenteren langs de rivier, ideaal om tot rust te komen als je ‘s ochtends komt. Ook de Dom Louis brug, gelegen aan de rivier, is zeker de moeite waard. Deze brug scheidt de stadsdelen van Porto en het uitzicht vanaf deze brug is prachtig. Verder zijn ook nog tal van prachtige kerken en kathedralen te bezichtigen. Sowieso zijn de gekleurde huisjes al een uniek zicht!

Ik vond Porto echt een leuke stad om te bezoeken. Helaas heb ik niet veel tijd gehad aangezien we de ochtend erop alweer vertrokken, waardoor ik waarschijnlijk ook veel gemist heb. Ik wil zeker nog eens teruggaan om de stad volledig te verkennen.

Ben jij al eens in Porto geweest?

 • Tania January 20, 2017 at 7:24 am

  Porto staat zeker nog op mijn todo list. Ben de laatste jaren meerdere keren naar Lissabon geweest en is 1 van mijn favoriete stefen geworden, het is echt een aanrader
  Tania recently posted…La Mer | The Cleansing FoamMy Profile

 • Daphne January 20, 2017 at 10:26 am

  Oeh, dit had ik nodig, ik zit namelijk Porto ook te overwegen voor een vakantie!
  Daphne recently posted…Zomervakantie-ideetjesMy Profile

 • Britt January 20, 2017 at 11:01 am

  Ooh, ik krijg nu helemaal zin om te gaan reizen!

 • Nicole January 20, 2017 at 11:08 am

  Wauw wat een prachtige foto’s! Het lijkt me zo mooi daar!
  Nicole recently posted…The Prettiest Makeup Bags Ever: Zoella Makeup Bag SetMy Profile

 • Manon January 20, 2017 at 4:04 pm

  Dat ziet er heel mooi uit daar

 • Dionne January 22, 2017 at 2:52 pm

  Wauw! Wat mooi! Porto staat hoog op mijn wishlist om een keer naar toe te kiezen!
  Dionne recently posted…10 levenslessen die ik de afgelopen jaren heb geleerdMy Profile