30 Day Minimalism Challenge: I did it!

Een weekje of twee geleden schreef ik al een artikel over het begin van mijn 30 Day Minimalism Challenge. De bedoeling van deze challenge is dat je iedere dag iets opmaakt of weggooit, dat overeenkomt met die dag van de challenge. Inmiddels heb ik de challenge volledig volbracht en ik ben best trots op het resultaat! Als je benieuwd bent naar de resultaten van deze challenge, lees dan zeker verder.

Lipstick-holder-3

In het vorige artikel vertelde ik al dat ik mijn make-up en nagellakcollectie eerst onderhanden had genomen. Hier is het niet bij gebleven want ik ben nog een stapje verder gegaan. Ik had dus eerst alle dingen die oud of niet meer goed waren weggegooid maar daarna ben ik gaan swatchen en heb ik écht kritisch naar mijn collectie gekeken.

Eerst heb ik alle dubbels uit mijn collectie gehaald en in de verkoopmand gedaan want ik maak sowieso al amper make-up op, laat staan dat ik effectief dupes of dubbels ga opmaken. Daarna ben ik eerlijk naar mijzelf toe geweest en heb ik ook alle kleuren die ik nooit droeg weggehaald. Heel mooi van die knalroze blushes maar ik draag het met mijn warme en bleke huid echt nooit. Hetzelfde met matte blushes: waarom zou ik er zoveel houden als ik palettes vol heb, terwijl ik het amper gebruik.

Ook met alle andere make-up heb ik deze techniek gebruikt. Met mijn nagellakjes had ik het al eerder gedaan dus daar kon ik niet meer zoveel uit filteren. Mijn huidverzorging had ik ook in het begin al uitgezocht en ik was erg tevreden met het resultaat!

Novdec-preview-3

Een ander probleem waren kleding en magazines. Uit mijn kleerkast heb ik maar liefst 35 stuks kunnen halen die ik niet meer droeg. De meeste kledingstukken waren gewoon echt 5-6 jaar oud en genoeg gedragen dus daar voelde ik me niet zo slecht over, het was gewoon tijd om ze weg te gooien. Andere kledingstukken waren te klein en/of zaten gewoon niet goed. Ik heb maar 2 dingen weggedaan omdat ik ze niet mooi vond dus ik ben ergens wel blij dat ik geen kleding ‘verspild’ heb.

Last but not least waren de magazines aan de beurt. Ik heb een jaarabonnement op Glamour en ik spaar dan ook alle Glamours als een collectie, deze heb ik dus niet weggedaan. Ze staan ook best mooi als decoratie omdat ze allemaal een ander kleurtje hebben en op maand gesorteerd staan. Andere magazines heb ik wel even weggedaan. De mooiste pagina’s heb ik eruit gescheurd om mee te fotograferen maar verder heb ik bijna alles weggedaan. Een Vogue vanuit 2013, wat kan ik daar nog mee? 1) Ik lees de Vogue sowieso al amper en 2) dat magazine is erg trendgevoelig dus ik hoef echt geen catwalktrends van 2013 meer te lezen. Zo ben ik kritisch door alle magazines gegaan en ik heb zo ongelofelijk veel nieuwe ruimte nu!

Favorieten-van-1

Hier en daar heb ik ook wat andere dingen weggedaan en opgeruimd. Oude agenda’s en notitieboekjes, pennen die leeg waren, lege parfumflesjes, oorbellen die verkleurd waren, kapotte haarrekjes, … Het was echt ongelofelijk hoeveel rommel hier overal verstopt lag. Het lag nergens in het zicht maar hier en daar waren er wel wat lades die volzaten met rommel. Zo heb ik ook weer een paar oude lipbalsems teruggevonden, haha.

Wat heeft de 30 Day Minimalism Challenge mij geleerd? Wel, dat ik:

 1. minder cosmetica moet kopen, zodat niets slecht kan worden
 2. effectief dingen moet opmaken
 3. beter moet leren opruimen zodat er niets kwijt raakt
 4. me minder moet vastklampen aan materialistische spullen
 5. beter op m’n geld moet letten en minder rommel kopen
 6. rust kan creëren door alles op orde te houden

Favorieten-augustus-1

De 30 Day Minimalism Challenge was écht zwaar maar ik heb hem gelukkig volbracht en ben zo tevreden met het resultaat. Nu alleen nog zien dat ik geen nieuwe dingen meer kwijtraak!

Raak jij ook zo vaak dingen kwijt? 

Share:

10 Comments

 1. February 25, 2016 / 9:30 am

  Yes, ik was al benieuwd naar je verslag! Ik ben zelf ook zo bezig (eigenlijk altijd), ik heb de laatste weken veel van mijn kleding, sieraden en schoenen opgeruimd. Daarvoor had ik dat al flink gedaan met mijn make-up en verzorgingsproducten. Ik ben nu ook weer wakker geschud van wat gebruik ik? En wat moet ik niet meer kopen? Het geeft absoluut rust en ik vind het heerlijk 🙂 Good job!

 2. February 25, 2016 / 9:46 am

  Zoo leuk om te lezen! Ik blijf het lastig vinden om dingen op te ruimen, laat staan weg te gooien, haha!

 3. dresses and daisies
  February 25, 2016 / 11:00 am

  Goed bezig! 🙂

 4. Chantalle
  February 25, 2016 / 12:29 pm

  Heel goed gedaan! Ik vind het altijd moeilijk om producten weg te gooien maar met kleding is dat geen probleem.

 5. February 25, 2016 / 12:57 pm

  Oe, wel knap gedaan hoor! Ik zou het ook heel lastig vinden denk ik, haha!

 6. February 25, 2016 / 1:07 pm

  Dat kan zo’n deugd doen he om spullen weg te gooien. Vroeger kocht ik ook nogal achteloos alles v make up wat ik leuk vond maar daar ben ik toch van afgestapt eenmaal ik besefte hoeveel geld daar eigenlijk naartoe ging en ik onmogelijk al die dingen ooit kon opmaken, oeps ;-).

 7. February 25, 2016 / 1:13 pm

  Interessant om te lezen, ik ben sinds een jaar ook wel wat meer minimalistisch gaan leven maar dat komt ook omdat ik geen stufi meer krijgt 😛 maar ik koop nu een stuk minder en ben wat minder verslaafd geraakt aan het alsmaar kopen 🙂

 8. Jana
  February 25, 2016 / 2:33 pm

  Goed gedaan! Ik heb op zich niet te veel spullen maar ik heb wel alle producten waar enkel nog kleine restjes in zitten, bij elkaar gezet zodat ik die eerst opgebruik.

 9. February 28, 2016 / 12:37 pm

  Meid, wat mag je ongelooflijk trots zijn op jezelf! Je hebt de challenge, in mijn ogen, heel goed weten te volbrengen! 🙂 Ik vind het ook altijd lastig om tijdschriften weg te doen. Maar, eens in de zoveel tijd ruim ik de bak op waar deze in liggen. Na het opruimen, ziet het er zo netjes en overzichtelijk uit. Dat geeft mij dan weer een boost om het een paar weken erna weer te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?