BRB, examen make-up!

Ik post zelden persoonlijke artikels hier op The Pink Perfectionist maar als ik een persoonlijk artikel met een beautyartikel kan combineren dan laat ik die kans niet schieten! Veel van jullie zijn benieuwd naar mijn ervaring bij Blush Academy, een beauty- en fashionschool in Belgisch Limburg. Op het moment dat je dit leest ben ik waarschijnlijk bezig met mijn eindexamen. Het leek me dus wel leuk om hier kort iets over te vertellen!

examen make-up

Mijn ‘studentencarrière’ bij Blush zit er inmiddels op. In die 18 lessen bij Blush Academy heb ik zo óngelofelijk veel geleerd. Ik dacht dat ik al wel serieuze make-up skills had maar bij Blush ben ik mezelf toch wel even tegen gekomen, haha. Van bruidsmake-up tot travestiemake-up, face charts maken tot het omzetten van trends, commerciële make-up en fantasiemake-up, … Je leert hier echt vanalles.

Het handige aan een opleiding bij Blush is dat ze werken met een modulair systeem. Je kunt je inschrijven voor de volledige opleiding (zoals ik heb gedaan) maar je kunt je ook inschrijven voor bepaalde modules of zelfs voor aparte lessen. Je kunt je hele opleiding dus volledig aanpassen naar jouw wens. Ik was dus zeker tevreden en in mijn ogen ging de opleiding veel te snel voorbij! Zoals bij iedere opleiding eindigen we natuurlijk met een eindexamen. Een eindexamen mét fotoshoot dus ideaal om je portfolio als visagiste aan te vullen!

Nog voordelen aan een opleiding bij Blush: de stages. Ik heb echt zoveel verschillende scholen vergeleken maar geen enkele school biedt zoveel (en zoveel gevarieerde) stages aan. Extrema Outdoor, videoclips (Dimitri Vegas & Like Mike, anyone??), commerciële stages bij La Bottega, bruidjes bij Le Visage, Estetika beurs, Carré, magazines, … Ik kan moeilijke alle stages neerschrijven want het zijn er gewoon teveel. Ideaal om bij te leren dus!

examen make-up

Op het moment dat dit artikel online komt ben ik al druk in de weer met de voorbereidingen voor mijn examen.. Ik begin om 9 uur en eindig mijn examen om 11 uur ‘s ochtends. Wat komt er allemaal bij zo’n examen kijken? Wel, eerst moet je een plan hebben. Ons thema was “Boho chic” dus ik kreeg meteen al zo’n leuke sunsetlook in gedachten! Bij een plan hoort ook een uitzetting van het plan dus ik moest een face chart en een moodboard maken om mijn beeld wat meer vorm te geven.

We moeten ook samenwerken met de studenten die de Fashion Stylist opleiding volgden. Zij verzorgen de decoratie voor de fotoshoot en tevens verzorgen ze ook de kledij en accessoires van het model. Wij verzorgen de make-up en de hairstyling. Door van nu al samen te werken met een stylist leren we de kneepjes van het vak en dat komt ons alleen maar goed uit later.

examen make-up

Wat staat er nu verder op de planning voor mij? Ik ben aangenomen als freelancer bij Blush Agency en ik wil dus nog veel gaan doen voor Blush Academy/Agency. Verder wil ik ook zelf aan mijn eigen visagiecarrière werken en ik wil natuurlijk ook nog altijd blijven bloggen. Er komen dus nog genoeg met make-up gevulde jaren/maanden en ik kan daar alleen maar tevreden mee zijn. Dankzij Blush heb ik mijn passie niet ontdekt (want ik wist al dat ze er was) maar de kans gehad om er een carrière van te maken. Om nog maar te zwijgen van de fijne vriendschappen die er zijn ontstaan. En ladies, WISH ME LUCK bij m’n examen make-up!

Zou jij graag een visagie opleiding willen volgen? Wat wil jij nog lezen over mijn opleiding?

Share:

5 Comments

 1. June 28, 2015 / 9:09 am

  Klinkt goed! Ik heb nu zelf een eerste opleiding gevolgd bij MUD (Make-Up Designory) en ik moet zeggen dat zij ook echt veel en gevarieerde stages aanbieden (modeshow KASK, K3 zoekt K3, Buurtpolitie, bachelorette parties…). Blij dat het zo’n fijne ervaring was 🙂 ga je je examenlook laten zien?

 2. Lisa
  June 28, 2015 / 2:25 pm

  Wow wat leuk! heel veel succes!

 3. Jonne
  June 28, 2015 / 2:35 pm

  Klinkt heel leuk!
  Liefs, Jonne

 4. Dana
  June 28, 2015 / 11:12 pm

  Super tof dit! Het liefst zou ik ook nog een visagie opleiding willen volgen 😮

 5. beautifulday4makeup
  June 29, 2015 / 10:15 am

  Wat leuk zeg. Veel plezier met het Freelancen en ik hoop dat je zelf ook veel mee kunt doen met je visagie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?