web analytics

Haar update: ik ben een brunette??

Ik had nooit gedacht dat ik die woorden ooit nog zou uitspreken maar goed, hier zit ik dan weer met bruin haar. Na bijna 2 jaar blond te zijn heb ik eindelijk de stap gezet om terug te gaan naar mijn roots (letterlijk dan want ik was mijn uitgroei zo beu!). Als je benieuwd bent waarom ik terug naar bruin ben gegaan en hoe alles verlopen is, lees dan zeker verder.

Haar3

Mijn haar door de jaren heen

Jullie kennen mij waarschijnlijk wel als het vrolijke blondje dat al meerdere tinten blond gehad heeft. Donkerblond, lichtblond, asblond, ombre en zelfs rose gold haar. Ik vond dat blond me wel mooi stond maar het was echt een énorm werk om het goed te onderhouden. Als natuurlijke brunette heb je toch een bepaalde warmte in je haar die bij het ontkleuren vaak genoeg naar boven kwam. Hierdoor werd mijn haar snel geel en soms zelfs oranje. Niet aantrekkelijk en het zorgde ervoor dat ik mijn haar te vaak moest verven en ontkleuren.

Ook mijn uitgroei was iets waar ik enorm veel moeite mee had. Ik ben donkerbruin van nature, zelfs nog donkerder als de kleur die ik nu heb. Hierdoor had ik altijd een gigantische uitgroei of ik moest mijn haar echt maandelijks laten kleuren. Ik ben natuurlijk niet gemaakt uit geld én het is ook nog eens enorm schadelijk voor je haar.

Door het vele blonderen was mijn haar ook gewoon compleet kapot. Het was nog steeds heerlijk vol (ik heb echt serieus dik haar) maar de punten waren helemaal uitgedund en zo lelijk geworden. Ook was mijn ombre enorm lelijk geworden omdat hij erg hard was uitgezakt en het blond was niet meer egaal blond. Dus zodra ik bij mijn kapster in de stoel zat dacht ik: yolo, ik moet gewoon even in het belang van mijn haar denken en het gewoon even rust gunnen.

Haar2

Mijn haar nu

De schaar ging erin en ik ging van haar tot op m’n kont tot haar op schouderlengte. Ik ben er nog steeds niet geheel aan gewend maar op zich staat het wel leuk en tja, haar groeit toch gewoon terug! De kleur is lekker donker maar in het buitenlicht is het toch nog steeds lichtbruin genoeg om niet te schrikken, haha. Ik wil op termijn zeker terug naar lichtbruin/karamelkleur maar voor nu is het goed zo. Mijn haar glanst, is heerlijk bouncy en luchtig en het ziet er gewoon zó gezond uit. Mijn haar en hoofdhuid hebben al genoeg ellende meegemaakt de laatste jaren, de rust is ze zeker gegund!

Moest je in de regio Hageland wonen en je zoekt nog een goede kapster, ga dan zeker langs bij Hair Inspiration. Ik ga al langere tijd bij Mieke en wat ik ook vraag, ze staat altijd paraat om er weer een kunstwerk van te maken. Ik vind het erg belangrijk als een kapster handelt in het belang van je haar en ook effectief mee zoekt naar een oplossing voor je haarproblemen. Zo, nu ga ik weer even genieten van m’n nieuwe coupeke!

Heb jij ooit al eens een drastische haarmetamorfose ondergaan? 

Amy
Share:

9 Comments

 1. Delphine
  January 23, 2016 / 11:13 am

  Jij hebt mooi haar! Een beetje rust zal inderdaad goed zijn ervoor! Ik had vroeger rode tinten in mijn haar die uiteindelijk vogelscheetgeel werden. Echt heel vies.

 2. January 23, 2016 / 11:16 am

  Jeetje wat een mooie haarkleuren heb je gehad! En bruin staat je ook echt super! Ik zelf heb heel toevallig gister avond mijn haar geverfd, van blond naar wat bruin is uitgeslagen ( het had wat donkerder blond moeten zijn..) dus ik moet heel erg wennen en ik weet niet zeker of ik het zo mooi vind bij mijzelf…

 3. January 23, 2016 / 12:03 pm

  Wat een prachtige kleur en ja zeker, ik heb me haar zelfs een keer turquoise geverfd!

 4. Bibiane
  January 23, 2016 / 12:11 pm

  Ik vind je haar echt prachtig geworden!! Ook je rose gold haar vond ik super leuk…. Vorig jaar in oktober wou ik van mijn koper graag naar donker koper (mooi auburn). Ik ging geleidelijk donkerder en plots was het niet auburn, maar echt donkerbruin met een koperen glans. Op zich vond ik het wel oke, maar het is zo donker dat het net na het kleuren echt hard was tegen mijn huidskleur. Volgende keer ga ik mijn haar ontkleuren, dat ik tegen de lente terug aan mijn gewoon koper zit (of misschien een tintje donkerder), maar niet meer zo donker als deze winter…. En de schaar heb ik er ook in laten zetten. Want het was gewoon op onderaan.

 5. Jana
  January 23, 2016 / 2:00 pm

  Je haar ziet er heel erg mooi en gezond uit! Ik ben ook donkerbruin van haar en ik heb er eigenlijk nog nooit iets anders meegedaan omdat ik het niet zie zitten om de kleur telkens zo goed te moeten bijhouden. Gelukkig ben ik heel blij met mijn donkerbruin 😉

 6. January 23, 2016 / 6:01 pm

  Ik geloof wel dat het even wennen is, maar het staat je heel goed en is veel beter voor je haar om het wat rust te gunnen!

 7. Shana
  January 24, 2016 / 9:24 am

  Dit staat je ook goed! Ik ben mijn haar al jaren donkerrood aan het verven en dacht om naar asblond te gaan maar het vele ontkleuren schrikt me af..

 8. Griet
  January 24, 2016 / 7:33 pm

  Ik heb ook al een hele haar geschiedenis achter de rug 😀 Voorlopig heb ik ze weer blond, maar ik heb ze ook al eens donkerder geverfd om ze even tot rust te laten komen.
  Je haren zien er trouwens heel mooi uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?