web analytics

Haar update: ik heb eens gek gedaan

Mijn laatste haar update is alweer een hele tijd geleden. Sindsdien ben ik van bruin weer naar blond gegaan en daarna ook weer naar lichtbruin/karamel. Door de vele blonde lagen onder het bruin werd mijn haar vaker oranje. Dus ik dacht, waarom tegen de warmte blijven vechten? Ik besloot om wapenstilstand te houden en ben voor een rode haarkleur gegaan. Als je benieuwd bent naar mijn nieuwe haar, lees dan zeker verder.

Ik heb al meerdere haarkleuren gehad, zoals je in het vorige artikel al kon lezen. Donkerblond, lichtblond, lichtbruin, paars, rose gold, zwart, een ombré, … De lijst is best wel lang. Een kleur die ik nog nooit gehad had was rood. Rood vond ik altijd prachtig staan bij andere mensen maar het onderhoud schrok me in het begin wat af. Na lang nadenken besloot ik dan toch om eens rood te gaan.

Het kiezen van de perfecte roodtint is best lastig. Omdat ik pas begin met rood wou ik de verandering ook niet te drastisch maken. Daarom besloot ik, samen met mijn kapster, om niet te ver van mijn vorige haarkleur af te stappen. Ik had donkerblond/lichtbruin haar, ookwel bronde genoemd in kapperstermen. De tint rood die ik nu heb zit blijkbaar op dezelfde toonhoogte als mijn vorige haarkleur, alleen dan in het rode spectrum. Hierdoor lijkt het binnen nog steeds alsof ik praktisch dezelfde haarkleur heb maar buiten in de zon is waar je het grote verschil waarneemt.

Buiten in veel licht is mijn haar eerder geelrood of zelfs ros, echt supermooi. Door mijn vorige haarkleur zitten er best veel schakeringen in en oogt het nog best naturel, al zeg ik het zelf. Binnen is het eerder een donkere bruinrode kopertint die echt perfect is voor de herfst. Ik kan echt niet stoppen met ernaar te kijken, haha!

Rood haar is dus volledig nieuw voor mij! Moesten jullie nog handige tips hebben qua verzorging mogen jullie die altijd geven. Fijne shampoos voor kleurbehoud of een goede conditioner om mijn kleur op te frissen tussen 2 kappersbeurten, daarvoor zijn suggesties meer dan welkom.

Wat vind jij van mijn nieuwe haarkleur? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

7 Comments

 1. September 23, 2017 / 11:11 am

  Wat een mooie zachte kleur! Wel gedurfd maar wat je zelf zegt; het ziet er mooi en naturel uit waardoor je er denk ik makkelijker mee weg komt! Heel gaaf!

 2. Britt van Ommeren
  September 23, 2017 / 2:12 pm

  Wat tof! Heel erg mooi!

 3. JOICO Belgium
  September 25, 2017 / 9:38 am

  Ziet er prachtig uit! 🙂

 4. September 30, 2017 / 11:19 am

  Mooi hoor!

 5. Christine
  September 30, 2017 / 11:31 am

  Echt prachtig! Ik heb nu ook een rode tint gehad maar ga toch weer richting caramel bruin denk ik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?