Mijn favoriete films voor Halloween

Ik hou altijd wel van een avondje lekker griezelen. Een spannende psychologische thriller of juist een bloederige horrorfilm, je kunt me altijd wel blij maken met dit soort films. Zeker rond Halloween vind ik het zalig om te indulgen in dit soort films (want let’s face it, Love Actually en The Holiday zijn echt pas voor de feestdagen!). Het leek me daarom wel leuk om mijn favoriete films voor Halloween eens op een rijtje te zetten. Misschien kan ik jullie zo ook wel inspireren voor een gezellig horroravondje?

Identity

Als je fan bent van psychologische thrillers, dan moet je deze film echt eens kijken. Hij is op zich niet zo heel bekend en ik heb hem eigenlijk ook perongeluk ontdekt toen ik ooit eens voor iets langs de Free Record Shop passeerde. Identity gaat over een verlaten motel in Nevada waar een heleboel mensen gestrand zijn door een hevige storm. Een voor een worden deze mensen vermoord, door iemand die zich tussen het gezelschap bevindt. Het is een zeer mysterieuze film met een énorme plottwist op het einde, zeker de moeite waard.

Scream

Scream is een absolute klassieker binnen de horrorwereld. Geen geesten, geen spoken en ook geen andere paranormale zaken maar gewoon een ‘normale’ seriemoordenaar zorgt hier voor alle spanning. Ik heb deze film al makkelijk 10 keer gezien en moet nog altijd schrikken bij bepaalde momenten.

Scream draait om Sydney Prescott, die een jaar na de dood van haar moeder vreemde mysterieuze telefoontjes begint te krijgen. De killer belt zijn slachtoffers een voor een op om te vragen wat hun favoriete horrorfilm is. Wie is de killer en wie kan Sydney nog vertrouwen?

Halloween (1978)

De originele Halloween is een echte must watch op Halloween. Halloween draait om het verhaal rond Michael Meyers, een jongen die zijn eigen zus vermoord heeft. Na 15 jaar door te brengen in een instelling ontsnapt hij op de avond van Halloween en dat zal iedereen geweten hebben. Halloween was zijn tijd ver vooruit en zelfs nu is het nog steeds een van de beste en meest bekeken films, geheel terecht in mijn ogen. Halloween is de perfecte mix tussen horror en thriller omdat bloederige scènes goed afgewisseld worden met jump scares en spannende achtervolgingen.

White Noise

Als je een liefhebber bent van psychologische thrillers met een paranormaal aspect, dan moet je zeker White Noise eens bekijken. Ik ben niet snel in de war als ik een film kijk maar oh boy, deze film heeft mij een heel naar gevoel gegeven nadat ik gedaan had met kijken. Het is echt zo’n gevoel dat blijft hangen omdat je denkt: “Wat heb ik nu eigenlijk in hemelsnaam allemaal gezien???”.

White Noise gaat over een man die probeert om contact te leggen met zijn overleden vrouw en hiervoor tot veel in staat is. Tijdens zijn onderzoek ontdekt hij hoe hij contact moet leggen met het hiernamaals en daar maken alle andere geesten duchtig misbruik van. Waar is zijn vrouw, heeft hij echt contact met haar of is het een andere geest die probeert uit te breken? Steeds vaker krijgt hij berichten uit het de wereld van de geesten en hij is volledig geobsedeerd.

———–

Dit waren een aantal van mijn favorieten die ik echt graag met jullie wou delen. Zelf hou ik niet van extreem bloederige films a la Saw, dat is niet echt mijn genre. Ik hou meer van de klassieke horrors zoals Scream, Halloween, Friday the 13th, Silence of the Lambs, Psycho, Nightmare on Elm Street, … Ook psychologische horrors en thrillers kunnen mij dus zeker bekoren! Ik hou ervan om na een film nog altijd met wat vragen te zitten en zo’n beklijvend gevoel te hebben na het kijken.

Wat is jouw favoriete filmgenre?

Share:

1 Comment

  1. Christine
    October 9, 2017 / 8:50 pm

    Ga deze zeker op mijn lijstje zetten! Ik hou wel van indie dramas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?