Mijn favorieten van 2020

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Oef.. 2020 zit er eindelijk op. Ik ben er dan ook helemaal niet verdrietig om dat dit verschrikkelijke (voeg hier een vloekwoord toe) jaar erop zit.

Tijdens deze vreemde tijd van onzekerheid, verdriet en angst was het vaak vasthouden aan de kleinere dingen die toch weer wat extra plezier in het leven brachten.

Ik heb het afgelopen jaar daarom ook heel wat nieuwe dingen ontdekt waar ik echt van genoten heb. Het leek me dan ook wel leuk om eens terug te blikken op het voorbije jaar en deze dingen met jullie te delen.

In dit artikel laat ik daarom mijn favorieten van 2020 zien op het vlak van beauty, muziek, boeken, … Kijk je mee?

Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh review

Parfum van het jaar: Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh

Gelukkig hebben we dit jaar wel heel veel warme dagen mogen meebeleven. Al van bij de eerste lockdown in maart is het eigenlijk bijna continu warm en zonnig geweest.

Bij zonnige dagen hoort natuurlijk ook een fleurig parfum dus dit jaar heb ik extra vaak naar mijn Marc Jacobs Daisy Eau So Fresh eau de toilette gegrepen.

Deze geur is bloemig, vrouwelijk, zacht maar tegelijkertijd toch ook fris genoeg. De ideale geur voor de lente en zomer maar ook tijdens het najaar kan je deze nog prima dragen.

Make-up van het jaar: Smashbox Cover Shot palette in Punked

2020 was het jaar waarin ik de warmte tinten eindelijk losliet en tot de conclusie ben gekomen dat koele tinten zoals taupe en grijs me gewoon veel beter staan. Het Smashbox Cover Shot palette in de kleur Punked kwam dan ook als geroepen.

Dit palette bevat een mooie mix aan mattes en shimmers, heeft een geweldige pigmentatie en is zeer fijn in gebruik. Op de zeldzame momenten dat ik toch de deur uit moest heb ik dit palette met veel plezier gebruikt.

Skincare van het jaar: Etude House Moistfull Collagen essence

We worden er helaas niet jonger op en al die stress die zo’n pandemie met zich meebrengt is natuurlijk ook niet goed voor je huid. Ik begon dit jaar daarom met het smeren van het Etude House Moistfull Collagen essence.

Het Etude House Moistfull Collagen essence doet exact wat de naam doet vermoeden: het voegt extra vocht toe aan de huid (moistfull) en het stimuleert de aanmaak van collageen (collagen).

Ik heb deze emulsie quasi elke avond gebruikt sinds we in maart in lockdown zijn gegaan en ik gebruik het nog altijd. Het is gewoon zo’n fijn product, zowel in de zomer als in de winter.

Nummer van het jaar: Blackpink – How You Like That

Wie mij ook buiten mijn blog volgt weet waarschijnlijk al wel dat ik een groot fan ben van Blackpink, al langer dan dit jaar. Ook dit jaar was hun muziek een grote steun voor mij dus gelukkig was er heel wat nieuws te beluisteren dit jaar.

Van collabs met Lady Gaga en Selena Gomez tot hun allereerste Full CD. Toch is de single How You Like That mijn grote favoriet van dit jaar.

Boek van het jaar: Sarah J Maas – A Court Of Thorns and Roses

Nu al mijn hobby’s zijn weggevallen was het zoeken naar iets nieuws, iets wat ik ook binnenshuis kon doen. Ik ben daarom maar begonnen met het lezen van boeken, liefst fictie.

Om wat te ontsnappen aan de (enge) realiteit leek het me het ideale moment om te beginnen met (young adult) fantasyboeken. En oh boy, ik heb een nieuwe obsessie gevonden denk ik. Sinds ik begonnen ben met het lezen van fantasy kan ik bijna niet meer stoppen.

Mijn favoriete ontdekking van het jaar was A Court Of Thorns and Roses van Sarah J Maas, een soort van retelling van Belle & Het Beest. Het boek is onderdeel van een complete serie dus je bent er zeker even zoet mee! Ik kan het boek in ieder geval aan iedereen aanraden, tenzij je niet van romantiek houdt.

Ik denk dat ik voor veel mensen spreek als ik zeg dat 2020 niet mijn jaar was. Gelukkig hebben we voor 2021 al een aantal betere vooruitzichten, al zal het nog niet voor meteen zijn.

Toch wil ik dit jaar zo positief mogelijk afsluiten en daarom heb ik in dit artikel even stilgestaan bij alle leuke dingen die ik dit jaar wel heb mogen ervaren.

Met welke nieuwe hobby ben jij begonnen? Of welk product was voor jou dé ontdekking van het jaar? Ik ben benieuwd!

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Looking for Something?