TAG: 10 Openhartige antwoorden van een blogger

Gisterenavond zag ik een mention van Laurence van Laupropos in mijn Twitterfeed. Ze had mij (en andere bloggers) getagged voor de “10 openhartige antwoorden van een blogger” tag. Ik merk dat er de laatste tijd veel speelt in de bloggerwereld én in de beauty community. Ik kon dus écht niet langer wachten om deze tag in te vullen en om eens een hele hoop tea te spillen. Get ready.

Stel je blog voor binnen de 30 seconden

Ik ben Amy, 25 jaar oud en op The Pink Perfectionist post ik over de dingen die ik interessant vind. Voornamelijk beauty maar ik probeer er ook wel wat travel en persoonlijke artikels tussen te steken.

Waarom ben je beginnen bloggen?

Ik ben in 2011 een blog begonnen met mijn beste vriendin omdat we, buiten elkaar, weinig vriendinnen hadden om girly dingen mee te delen. Met voornamelijk mannelijke vrienden van de voetbal was het best lastig om onze passie voor beauty en fashion te delen. In 2013 besloot ik om voor mijn eigen plekje op het internet te gaan en dat is dus de blog waarop je nu dit artikel leest.

Hoe kwam je in aanraking met PR?

Ik was vroeger lid van een forum genaamd ByBeautyBloggers. Hierop werd vaker gesproken over PR, perslijsten, events, … Op dit forum werden ook wel eens contactgegevens gedeeld en zo heb ik in het begin van mijn blog wel eens wat PR aangeschreven. Dat was dus mijn eerste contact met PR. Niet meteen de beste manier om contact te leggen want mijn blog bestond nog maar net en mijn ‘pitch’ was ook niet denderend. Vanzelfsprekend heb ik nooit iets gehoord van deze bureaus, haha!

Van welke samenwerking heb je spijt?

Iedere blogger maakt fouten en neemt in het begin van zijn carrière wel eens een samenwerking aan die niet volledig past. Zo heb ik wel eens over skincare geschreven die totaal niet bij mijn huidtype paste en ja, ik heb ook ooit over autobanden geschreven. Jeugdzonde zeker? Inmiddels ben ik al een pak kritischer geworden en schrijf ik niet meer over alles wat op mijn pad komt, tenzij ik echt een feeling heb met het merk of het op een creatieve merk kan verwerken.

Wat is de grootste blogger blunder?

Niet echt een blogblunder maar ik ben echt een rámp met events. Zeker inloopevents die eigenlijk meer als netwerkborrel aanzien worden. Nee, zet mij maar neer en laat mij naar een presentatie kijken. Zodra we ‘vrij’ worden gelaten en een praatje moeten slaan is het om zeep.

Een goed voorbeeld hiervan is het (her)kennen van BV’s. Je kunt je echt niet voorstellen wat voor gênante zaken ik al gezegd of gedaan heb in de buurt van een BV omdat ik niet wist wie het was. Ok, het zijn ook maar gewoon mensen maar als je dan achteraf hoort wie je voor je had denk je wel “whoops”.

Hoe ervaar jij de bloggerwereld?

We moesten eerlijk en openhartig zijn dus let’s go. Ik hou niet meer zo van de bloggerwereld de laatste tijd. Ik hou echt énorm veel van TPP en van het maken van content maar de hele sfeer er rond staat me steeds minder aan. Het lijkt wel alsof je permanent online moet zijn en je social media continu moet updaten met perfecte beelden. Zo zit ik niet in mekaar en ik weiger dan ook om hieraan mee te doen. Hoeveel samenwerkingen of kansen mij dat dan ook kost.

Ik ben gewoon een meisje dat graag gamet, graag naar de voetbal gaat en daarbuiten ook gewoon graag met make-up speelt en hier over schrijft. Daarom ben ik dan ook mijn blog begonnen! Mijn leven is niet perfect en mijn leven is ook grotendeels privé. Het boeit volgens mij ook echt niemand dus ik heb geen zin om me anders voor te doen, gewoon om erbij te horen.

Sowieso is de integriteit ver te zoeken in de blogwereld. Ik wil hier niet veralgemenen want er zijn echt veel bloggers die wél eerlijk zijn en wél schrijven over dingen die ze interessant vinden. Maar geloof me, er zijn ook een hele hoop bloggers die aan social climbing doen of alleen maar positief zijn over bepaalde merken om goed te staan bij PR. Ik ben inmiddels al van een hele hoop perslijsten verdwenen omdat ik iets te eerlijk geweest ben over de producten. Jammer maar dan koop ik de producten zelf wel als ik geïnteresseerd ben.

Sommige bloggers hoor je trouwens ook alleen maar als ze op zoek zijn naar een bepaald perscontact of als ze willen weten welk merk bij welke PR zit. Erg frustrerend omdat je soms niet meer weet welke vriendschappen nu echt zijn en welke vriendschappen alleen maar ontstaan zijn omdat de ander er beter van wordt. Maar dat zijn dus gelukkig maar wat enkelingen, een groot deel van de bloggers is wél heel lief en oprecht eerlijk.

Hoeveel aanvragen krijg je per dag binnen?

Dat varieert echt. Er zijn dagen waarop ik meerdere aanvragen krijg maar anderzijds zijn er soms zelfs weken waarin ik geen enkele aanvraag binnenkrijg. Sowieso zit er ook wel een verschil tussen al deze aanvragen. De ene week willen 10 bedrijven je hun product toesturen en de andere week krijg je 10 voorstellen voor een linkruil, die dan meestal nog van een spammy website komen.

Verdien je veel geld met bloggen?

Was het maar zo! Geloof me, er zijn echt genoeg bedrijven die met voorstellen komen zoals “schrijf een artikel van minstens 500 woorden in ruil voor een telefoonhoesje” of “schrijf 2 artikels in ruil voor 50 euro”. De grote influencers kunnen er zeker van leven maar kleinere bloggers echt niet, tenzij je echt in een specifieke niche zit.

Ken je/werk je samen met andere bloggers?

Ik vind dat ik veel te weinig samenwerk met andere bloggers en wil hier zeker verandering in brengen! Ik bezoek zelden persevents vanwege mijn gezondheid plus ik ben ook gewoon echt super socially awkward, zeker als ik nuchter ben ;-). Veel bloggers ken ik dus alleen via hun blogs en heb ik dus ook alleen nog maar online gesproken. Hier wil ik zeker nog werk van maken.

Ik sta er trouwens wel voor open om meer samen te werken en ik heb ook al een aantal gastblogs geplaatst van andere bloggers. Wie dus een keertje wilt samen werken, holla at me!

Op welke manier is je blog veranderd doorheen de jaren?

Ik ben eerlijk gezegd een beetje bang dat mijn blog té weinig verandert en evolueert. Als ik terugkijk naar mijn schrijfstijl en naar mijn manier van fotograferen, mijn manier van reviewen, … Het lijkt gewoon alsof het nog steeds hetzelfde is. Ergens vind ik het wel goed in die zin dat ik altijd mijzelf ben gebleven. Anderzijds heb ik ook soms de indruk alsof ik niet genoeg mee geëvolueerd ben met de rest van de blogwereld.

Welke grote tip kan je meedelen?

Voor de bloggers: Wees a.u.b. gewoon eerlijk en probeer terug wat meer passie in het bloggen te brengen. Schrijf nog eens over een product dat je zelf kocht of over een persbericht dat je ergens tegenkwam en wat je écht aansprak. En voor de beginnende bloggers: niet opgeven of ontmoedigd raken, er is plaats in deze wereld voor IEDEREEN. Geniet van het bloggen! En als je dat al doet, props to you en I love you.

Voor de bloglezers: Wees kritisch als je blogs leest en wees ook selectief in de bloggers die je vertrouwt en volgt. Er is zoveel informatie te vinden op internet en dat kan overweldigend worden. Je hoeft niet perfect te zijn of aan alle ‘eisen’ te voldoen, ook al wilt het internet je dit aanpraten. Zoek een blogger die dicht bij jouw persoonlijkheid ligt en laat je niet afleiden door alle ‘ruis’ op het internet.

Als je tot op het einde van dit boek geraakt bent, proficiat en bedankt voor het lezen. Ik wou al langer mijn hart eens deftig luchten dus bedankt Laurence voor de tag! Ik ben ook heel benieuwd naar de antwoorden van de andere bloggers. Bij deze wil ik alle bloggers die dit lezen en hun hart willen luchten ook graag taggen.

Share:

5 Comments

 1. Dresses and daisies
  August 31, 2018 / 7:34 am

  Amen! Bedankt om het eerlijk in te vullen. Ik ben tot achteraan het boek geraakt! ☺️

 2. August 31, 2018 / 11:14 am

  Haha ik ben ook echt socially awkward. Het lijkt me ook best ongemakkelijk om in je eentje naar zo’n event te gaan! Wel echt een hele leuke tag dit!

 3. August 31, 2018 / 1:31 pm

  ik ben ook tot het einde geraakt. Leuk om eens zo’n tag te lezen. Zelf koop ik bijna al mijn producten zelf (ben te klein voor de meeste PR bureau’s) en ik koop dan ook alleen maar de producten die mij aanspreken. Bevallen ze niet dan zeg ik dat eerlijk. Moest je zit hebben wil ik wel eens samenwerken

 4. August 31, 2018 / 11:33 pm

  Wat een leuke tag! Ik herken mij wel in wat je zegt over de blogwereld qua dat niet alle bloggers eerlijk zijn en social climbing vind ik zo naar. Je weet dat de meesten wel oprecht zijn, maar door de rotte appels ga je alles in twijfel trekken. Op events ben ik trouwens ook best awkward volgens mij haha. Eerder durfde ik ook echt niet alleen te gaan, maar dat doe ik inmiddels wel gewoon. Ik ga wel alleen als ik het merk/PR bureau heel interessant vind. Het blijft toch altijd een beetje ongemakkelijk.
  Leuk trouwens om te lezen dat je ook van gamen houdt!

 5. September 1, 2018 / 9:55 am

  Aan de ene kant vind ik het super leuk om als blogger naar events te gaan maar aan de ander kant ook gewoon enorm stresserend. Socializen is iets waar ik helemaal niet goed in ben, want het is echt all about networking. Ik kom nu ook vaak bloggers tegen op events die marketing studeren, kan puur toeval zijn natuurlijk, maar dan lijkt het alsof het helemaal niet meer gaat om hoe creatief je bent als blogger maar hoe je jezelf kan ‘verkopen’. Ik hoop dat meer bloggers deze tag invullen, het is een goed moment om het over zo’n dingen te hebben, de blogger wereld is zo fel aan het veranderen! Xxx Jolien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?