web analytics

3 stappen voor een gebruinde bikini body

Wat is het heerlijk warm hier de laatste tijd! Of je nu in België bent of in het buitenland, je zult je bikini of badpak vaak genoeg kunnen bovenhalen. Ik onderga zelf meestal een hele routine voor ik in bikini ga omdat ik toch graag heb dat mijn huid er optimaal uitziet. Daarom verklap ik jullie vandaag de 3 ideale stappen voor een gebruinde bikini body!

Dr. Organic Cocoa Butter

Stap 1: Scheren en scrubben

Een goede voorbereiding is het halve werk en dat geldt ook zo bij lichaamsverzorging. Daarom is het erg belangrijk om je lichaam altijd goed te scrubben voor je andere producten gaat aanbrengen. Zeker als je in je bikini body routine voor zelfbruiner kiest!

Door je huid te scrubben zorg je er namelijk voor dat je je huid ontdoet van alle dode huidcellen. Deze dode huidcellen kunnen ervoor zorgen dat je zelfbruiner gaat vlekken of, als je geen zelfbruiner gebruikt maar gaat zonnebaden, dat je niet egaal gaat bruinen.

Ook als je je benen wilt scheren kan het een goede optie zijn om ze eerst even grondig te scrubben. Doordat dat laagje dode huidcellen verwijderd wordt ga je veel ‘dieper’ kunnen scheren waardoor je minder snel last zult krijgen van stoppeltjes.

Nuxe Rêve de Miel Body Scrub

Stap 2: Smeren

Voor je de zon in gaat of voor je zelfbruiner gaat gebruiken is het belangrijk om je goed in te smeren. Als je later (liefst de dag erna) zelfbruiner wilt gaan gebruiken moet je je huid even flink insmeren met bodycrème. Dit zal ervoor zorgen dat de huid optimaal gehydrateerd is. Op die manier kan de zelfbruiner niet hechten aan droge plekjes.

Ook als je regelmatig de zon ingaat is het belangrijk om het waterpeil van je huid hoog te houden. Smeer jezelf ALTIJD voldoende in met een beschermingsfactor en rehydrateer de huid nadien met een after sun.

Stap 3: Zelfbruiner

De zelfbruiners van nu zijn al lang niet meer dezelfde zelfbruiners van vroeger. Tegenwoordig moet je echt al hard je best doen om er oranje of vlekkerig uit te zien.

De meeste zelfbruinende producten zijn erg gebruiksvriendelijk. Zo heb je bv. zelfbruinende mousse zoals die van Vita Liberata die gelijk een kleurtje nalaat tijdens het aanbrengen. Zo zie je gelijk waar je al gesmeerd hebt en welke plekken je bent vergeten.

Ook zijn er veel natuurlijke zelfbruiners op de markt waaronder de Garnier Ambre Solaire Natural Bronzer 2-in-1 olie. Deze olie geeft een prachtig én natuurlijk gebruind resultaat zonder vlekken.

Met een goede (natuurlijke) zelfbruiner ziet je teint er gelijk een stuk gezonder uit. Verleng de houdbaarheid van je kleurtje door regelmatig terug te gaan naar stap twee: de hydratatie.

Eens je huid lekker bruin én verzorgd bent is het bikinitijd! 

Vita Liberata Phenomenal

BONUS: De bikini

En natuurlijk is een bikini body niet compleet zonder een bikini (of een badpak, als je dat leuker vindt). Bij het kiezen van een bikini zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden want niet iedere bikini past perfect bij ieder lichaam.

Net zoals bij het zoeken naar de juiste bh moet je bij het kiezen van een bikini ook weten hoe je lichaam in elkaar zit om te weten welke bikini of badpak het beste bij jouw lichaam past. Zo hebben dames met grotere borsten bv. meer steun aan een bikinitop met beugels en zo zijn er nog heel wat ‘regels’ die je kunnen helpen.

Moest je zelf niet goed weten welke bikini het best bij je past, dan kun je altijd terecht bij speciaalzaken zoals bv. Hunkemöller. Ik koop zowat al mijn bikini’s en lingerie bij Hunkemöller zodat ik zeker ben dat ik zowel de juiste maat als het juiste model heb. Zo voel ik me altijd 100% comfortabel als ik ga zwemmen of zonnen, zeker in combinatie met dit stappenplan.

Welke stappen onderneem jij voor je je bikini aantrekt? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. July 27, 2019 / 8:29 am

    Wat een mooie producten, ziet er goed uit! Scrubben is ook inderdaad echt the key, hierdoor krijg je geen rare vlekken en strepen. Fijne review heb je geschreven!

    • July 27, 2019 / 1:10 pm

      Inderdaad, zonder te scrubben kan er heel wat mislopen. En dankjewel voor je lieve reactie Rachel! 😘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?