3 x L’Occitane Shea

De L’Occitane Shea producten, wat zijn het toch klassiekers. Er zijn een aantal producten bij die ik al jaren gebruik maar ook een aantal nieuwe favorietjes. De L’Occitane Shea lijn is ideaal voor de koude wintermaanden en daarom laat ik jullie vandaag drie heerlijke producten zien. Kijk je mee?

L'Occitane Shea

De L’Occitane Shea lijn is echt enorm uitgebreid. Je hebt de klassieke Shea producten maar evenzeer producten met een vanille of rozengeur! In dit artikel wil ik het even specifiek hebben over de klassieke old school Shea producten. Ze zijn stuk voor stuk fantastisch voor een droge huid en elke winter grijp ik er opnieuw naar. Dit zijn mijn favorieten op dit moment:

Shea Butter Hand Cream (€ 8/30 ml, € 16/75 ml, € 21/150 ml)

De klassieke Shea Butter Hand Cream heb ik al vaker benoemd op The Pink Perfectionist. Het is een favoriet die iedere winter terugkomt omdat het een van de enige handcrèmes is dat echt doet wat hij belooft. Er wordt iedere 3 seconden één Shea handcrème wereldwijd verkocht en dat is dus echt terecht. De crème is lekker dik en voedend waardoor je hem ook goed voor je nagelriemen kunt gebruiken. Hij werkt ook goed voor kloven en zorgt ervoor dat mijn huid de hele winter lang comfortabel aanvoelt.

Foaming Cleanser (€ 21)

Schuim is bijna altijd uitdrogend voor de huid dus zeker te vermijden als je een droge huid hebt. Dit is tot nu toe de enige schuimende reiniger die mijn huid niet irriteert of uitdroogt, mede dankzij de toegevoegde shea. Het werkt ook heel makkelijk: doe een kleine hoeveelheid in je hand met een beetje water en maak met de vingertoppen lichte ronddraaiende bewegingen. De crème verandert daarna in een rijk, zacht schuim dat de huid niet uitdroogt.

L'Occitane Shea

Gentle Toner (€ 17)

De Gentle Toner is een alcoholvrije toner die de laatste restjes make-up verwijdert en het gezicht verfrist. Hij is verrijkt met verzachtende karitéboter en sinaasappelbloesem- en korenbloemwater, echt heerlijk. Na gebruik merk ik dat er een zacht laagje achterblijft op mijn huid. Het is best lastig om een goede toner te vinden die geschikt is voor een droge huid maar deze is echt prima. Ik ga hem zeker nog in full size aanschaffen!

Uiteraard zijn er nog een heleboel andere heerlijke producten uit het L’Occitane Shea assortiment maar ik kan ze moeilijk allemaal benoemen. Daarom heb ik een selectie gemaakt uit de producten die ik op dit moment vaak gebruik. De Toner en Cleanser zijn nieuw in mijn routine sinds deze winter maar de handcrème gebruik ik al een aantal jaren. Ik ben fan!

Ken jij de L’Occitane Shea producten al?

Share:

7 Comments

 1. January 17, 2017 / 9:12 am

  Ik ben vooral heel erg benieuwd naar de Foaming Cleanser!!

 2. Lonneke
  January 17, 2017 / 10:19 am

  Ik ben zo benieuwd naar dit merk, ook dit lijken me heerlijke producten. Ik wil zelf de handcreme’s echt gaan testen.

 3. January 17, 2017 / 10:29 am

  Ik ben vooral dol op de shea cleansing oil uit deze lijn, is echt mijn favoriet.

 4. January 17, 2017 / 10:54 am

  Ik heb nog nooit iets van L’occitane gebruikt, maar heb mijzelf voorgenomen dat als ik eens bij de Bijenkorf ben, ik in ieder geval iets moet meenemen. Dan ga ik eens neuzen bij hun stand. Ik gebruik op dit moment ook veel Shea, maar dan van The Body Shop.

 5. January 17, 2017 / 2:17 pm

  Ik heb uit dit gamma alleen nog maar de handcrème geprobeerd en die vond ik zelfs iets te rijk! Hij voelde met momenten echt aan alsof ik mijn handen met lijm insmeerde… Toch ben ik wel benieuwd naar de andere producten! 🙂

 6. Karlien - Polished Cats
  January 17, 2017 / 10:08 pm

  aah die foam cleanser lijkt mij wel wat
  ik ben er altijd al fan van geweest

  liefs
  Karlien

 7. January 22, 2017 / 12:57 am

  Deze lijn van L’Occitane lijkt me zo fijn. Ik vind jouw L’Occitane reviews altijd zo fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?