web analytics

3x dierproefvrije douchegels die goed zijn voor je huid

Nu het weer stilaan kouder wordt moeten we extra goed zorg dragen voor onze huid. Zeker tijdens het douchen want de warmte van het water droogt de huid nu eenmaal sneller uit.

Het leek me daarom wel leuk om eens een overzichtje met fijne douchegels te maken. En niet zomaar gewone douchegels… Dierproefvrije douchegels!

Ben je nog op zoek naar een aantal fijne dierproefvrije douchegels die goed zijn voor je huid? Met deze selectie zit je zeker goed!

Dr Organic Hemp Oil Body Wash (te koop bij Holland & Barrett)

Dr. Organic Hemp Oil Body Wash is een hydraterende douchegel op basis van hennepolie. Hennep olie is rijk aan essentiële vetzuren omega 3, 6 en 9. Deze stoffen zijn van essentieel belang voor een gezond uitziende huid. De combinatie van hennepolie en vlierbes zorgt voor een diep hydraterende douchegel die de huid herstelt.

Daarnaast is deze douchegel ook nog eens volledig vrij van parabenen, SLS, minerale oliën (zoals paraffine en petrolatum) en andere genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Ben je dus nog op zoek naar een dierproefvrije douchegel zonder chemische toevoegingen die perfect geschikt is voor de droge en/of gevoelige huid? Dan moet je deze zeker eens proberen!

Rituals Shower Foams (te koop bij Douglas)

Geen fan van echte douchegels maar hou je eerder van een lekkere, volle schuim onder de douche? Geen zorgen want daarvoor kun je heel goed terecht bij Rituals. Ook hun producten zijn gelukkig allemaal dierproefvrij!

Hun Foaming Shower Gels geven lekker veel schuim af, ruiken ontzettend goed en zijn in een groot aantal verschillende geuren verkrijgbaar.

Of je nu op zoek bent naar een frisse geur om mee wakker te worden of eerder iets ontspannend zoekt… Bij Rituals vind je het allemaal!

The Body Shop shower gels/shower creams (te koop bij The Body Shop)

Ook de douchegels van The Body Shop zijn volledig dierproefvrij. Gelukkig maar want ze hebben zo’n groot assortiment aan zowel shower gels als shower creams.

Daarom heb ik niet zo zeer voor een specifieke geur gekozen aangezien ieder product even goed werkt en even fijn aanvoelt op de huid.

Hun shower gels geven lekker veel schuim onder de douche terwijl de shower creams dan weer voor een vol, hydraterend melklaagje zorgen. Het hangt er dus een beetje vanaf van wat jij fijn vindt of van wat jouw huid nodig heeft.

De winkels van The Body Shop zijn op het moment van schrijven (november 2020) ook nog gewoon open dus je kunt ze altijd eens gaan besnuffelen!

Zo zie je maar dat er heel wat fijne dierproefvrije douchegels zijn die goed zijn voor je huid. Al deze douchegels ruiken lekker, geven voldoende schuim én zijn dus 100% cruelty free. Beter kan niet!

Wat is jouw favoriete douchegel?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?