web analytics

5 manieren om huidveroudering tegen te gaan

We willen er natuurlijk allemaal zo lang mogelijk jong uitzien. Daarom smeren we volop met verschillende crèmes en proberen we zo goed mogelijk op onze huid te letten. Toch zijn er nog heel wat dingen die we over het hoofd zien of zijn er zelfs zaken die we fout doen waardoor ze eerder schade toebrengen!

Gelukkig is het allemaal niet zo moeilijk als het lijkt en kun je zelfs met kleine aanpassingen al heel wat bereiken. Vroegtijdige huidveroudering is écht wel goed te vermijden!

Dit zijn de vijf beste manieren om huidveroudering tegen te gaan! Kijk je mee?

Beschermen met een zonnecrème

De allerbelangrijkste stap om huidveroudering tegen te gaan is het beschermen van de huid tegen de zon. UV-straling (met name UV-A) is zeer schadelijk en versnelt het huidverouderingsproces alleen maar.

Daarom zou je in feite altijd je huid moeten insmeren en beschermen, ook op momenten waarop je huid niet zo veel zon ziet.

Ik hoor je nu vast denken: “Ja maar wat als ik de hele dag binnenblijf en geen zon zie? Dan moet ik toch niet smeren?” en het antwoord daarop is: ja, je moet wél smeren. Je denkt dat je geen zon krijgt binnen maar hoe verklaar je dan dat planten en bloemen binnenshuis ook gewoon groeien? Juist ja, omdat ze zonlicht krijgen.

Hetzelfde geldt ook voor buiten als het bewolkt is of tijdens de koudere wintermaanden want ook dan moet je je huid voldoende beschermen.

Ben je nog op zoek naar een fijne zonnecrème die niet plakt, geen witte waas achterlaat en wel voor de volle 100% goed beschermt? Neem dan eens een kijkje naar de Daily Sunscreen van The Inkey List.

Reinig je huid (of je nu wel of geen make-up draagt)

Onze huid is ons grootste orgaan en komt dagdagelijks met heel wat stofjes en viezigheid in contact. Daarom is het ontzettend belangrijk om je huid altijd goed te reinigen, ook als je geen make-up draagt. Deze schadelijke stoffen van buitenaf tasten de huid namelijk aan en dat wil je natuurlijk vermijden!

Zorg er dus voor dat je sowieso elke avond je huid stevig reinigt. Dit doe je best met een gezichtsreiniger en niet perse met een make-upremover. Indien je wél make-up draagt haal je deze eerst weg met een make-upremover of micellair water om daarna verder te gaan met een stevige reiniger.

Weet je niet goed hoe je je huid goed moet reinigen of welke producten je hiervoor kunt gebruiken? Lees dan ook zeker de volgende artikels voor meer informatie:

De juiste massage tijdens het verzorgen

Als je je huid iedere ochtend en avond goed verzorgt doe je al serieuze stappen in de goede richting. Toch is er echter nog een zeer groot struikelblok die de huidveroudering aanzienlijk kan versnellen en dat is hoe je de verzorgingsproducten aanbrengt.

Het zit namelijk zo: de huid is elastisch en verliest doorheen de jaren haar elasticiteit. Als je je huidverzorging naar beneden gaat masseren help je eigenlijk de huid met uitrekken waardoor ze nog slapper zal worden.

De manier waarop je je huidverzorging aanbrengt en in masseert is dus ook zeer belangrijk om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen.

Best breng je eerst je verzorging aan en werk je het naar buiten toe uit, nooit naar beneden. Begin in het midden van het gelaat en masseer zachtjes in richting de oren. Ga altijd naar je haarlijn toe met masseren, ga nooit de andere richting uit. Gebruik indien nodig een gua sha of jade roller om de producten extra diep in de huid te werken.

Gezonde voeding

Het klinkt cliché maar het klopt helaas wel: een goede verzorging van je huid komt van binnenuit. Je kunt nog zoveel crèmes smeren als je wilt, als je voeding niet goed zit kun je het wel vergeten.

Een gezonde, gebalanceerde voeding is nog altijd een van dé belangrijkste aspecten om vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Vermijd schadelijke stoffen zoals toegevoegde suikers, drink 2 liter water per dag en zorg dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Stress vermijden om huidveroudering tegen te gaan

Naast ongezonde voeding heeft ook stress een slecht effect op de gezondheid van je huid. Je ziet vaak dat mensen die een druk of gestresseerd leven hebben vaak sneller last krijgen van rimpels. Ook mensen die veel meegemaakt hebben in het leven zullen sneller tekenen van huidveroudering vertonen.

Het lijkt veel makkelijker dan het is maar toch moet je proberen om stress zoveel mogelijk te vermijden. Dat is niet alleen goed voor je huid maar komt je volledige gezondheid ten goede. Om nog maar te zwijgen van het effect dat stress heeft op de weegschaal…

Het komt je dus zeker ten goede om rustig te blijven, genoeg tijd voor jezelf te nemen en zoveel mogelijk te ontspannen. Een goede nachtrust kan daar ook zeker bij helpen en die krijg je alleen maar als je overdag ook kalm genoeg bent!

Dit waren de 5 beste manieren om huidveroudering tegen te gaan. Laat de Q10 en anti-rimpelcrèmes dus nog maar even achterwege en focus vooral op het allerbelangrijkste: de gezondheid van je huid en lichaam.

Een rustig leven, een gebalanceerd eetpatroon, een fijne zonnecrème en een goede reiniging van het gelaat zullen echt wel voor een aanzienlijk verschil zorgen. Als je daarnaast ook rekening houdt met de massagebewegingen die je maakt tijdens het verzorgen zal je merken dat je nog jarenlang kunt genieten van je strakke velletje!

Welke tips pas jij wel/niet toe?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?