5 onmisbare make-upkwasten die iedereen moet hebben

Je kunt de beste make-up ter wereld gebruiken maar als de tools niet juist zijn, dan ga je geen mooie look uit je hoed kunnen toveren. De juiste kwasten zijn nu eenmaal onmisbaar als je het echt goed wilt doen.

Gelukkig hoef je niet meteen je portemonnee boven te halen om een volledige set aan te schaffen. Met een paar basiskwasten kom je namelijk al een heel eind!

In dit artikel deel ik alvast een aantal onmisbare make-upkwasten die iedereen moet hebben:

Oogschaduw brush (of platte shader brush)

Als je oogschaduw draagt is een klassieke shader (of eyeshadow) brush gewoon onmisbaar. Zo’n platte kwast heb je nu eenmaal écht nodig als je een mooie, dekkende kleur neer wilt zeggen op je ogen.

Je kunt zo’n platte kwast gebruiken voor poederoogschaduw maar het is ook handig om crèmes of oogschaduwprimers mee aan te brengen.

Blending brush

Een blending brush is een brush die bestaat uit langwerpige haren die vrij los uit elkaar staan. Doordat de haren zo los van elkaar staan kun je een zeer natuurlijke, zachte kleur aanbrengen.

Met zo’n langwerpige blending brush kun je vrijwel alles. Hij is bedoeld om oogschaduw mee uit te blenden en dat is dan ook waar de meeste mensen hem voor gebruiken.

Maar wist je ook dat je een blending brush ook perfect kunt gebruiken om concealer aan te brengen (en uit te blenden)? Of dat je het ook makkelijk kan gebruik om je neus mee te contouren?

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het wel met een blending brush. Daarom heb ik er ook altijd meerdere in huis en neem ik ze graag mee op vakantie!

Schuine eyeliner brush

Met een schuine eyeliner brush (soms ook wel bekend als de angled liner brush) kun je veel meer dan alleen vloeibare eyeliner aanbrengen.

Zo kun je deze borstel bv. ook gebruiken om oogschaduw aan te brengen als eyeliner of je kunt het makkelijk gebruiken om eyeliner aan de onderste wimperrand aan te brengen.

Ook is zo’n kwast ideaal om voor je wenkbrauwen te gebruiken. Zo’n angled liner brush is namelijk pérfect om zowel poeder als vloeibare producten aan te brengen op je wenkbrauwen.

Platte concealer brush

Met een concealer brush kun je puistjes en andere onzuiverheden snel en makkelijk wegwerken omdat hij heel erg compact en klein is.

Ook kun je zo’n brush makkelijk gebruiken om oogschaduwprimer of andere crèmeproducten mee aan te brengen.

Zo’n precieze kwast zorgt ervoor dat je zeer secuur kunt werken en extra veel kleur op een bepaalde plek kunt neerzetten. Je kunt concealer ook altijd aanbrengen met je vingers maar daar zul je nooit dezelfde dekking mee bereiken.

Heb je dus geregeld last van hardnekkige donkere kringen of wil je je onzuiverheden extra goed camoufleren? Dan is zo’n concealer brush eigenlijk onmisbaar in je collectie!

Poeder brush

Zelfs een klassieke poeder brush is ideaal om verschillende producten mee aan te brengen. Je kunt je gelaat er makkelijk mee afpoederen maar je kunt het ook voor blush of bronzer gebruiken.

Als je een extra grote poederkwast gebruikt kun je deze zelfs voor je lichaam gebruiken om poeder of highlighter aan te brengen op je decolleté of sleutelbeen!

Natuurlijk kun je ook een complete set aanschaffen als je begint met make-up maar zoals je hier kunt zien: het hoeft eigenlijk niet zo heel uitgebreid.

Met deze onmisbare make-up kwasten kun je makkelijk multitasken en hoef je niet onnodig geld te spenderen. Verder is het ook goed voor je creativiteit om je kwasten op verschillende manieren te leren gebruiken!

Welke brushes zijn voor jou onmisbaar?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?