web analytics

5 redenen waarom koffie wonderen doet voor je huid

Niets leuker dan genieten van een overheerlijke kop koffie in de zon. Het wordt dan ook gewaardeerd om zijn smaak en stimulerende eigenschappen. Logisch dat het één van de meest geconsumeerde dranken ter wereld is, toch? Maar naast een positief effect op je lichaam, is het ook enorm goed voor je huid. Reden te meer dus om je skincare routine hierop te baseren. 

1. Koffie werkt ontstekingsremmend

Last van ontstekingen en roodheid? Dan zal koffie helpen om hiervan af te geraken. Dit komt doordat het polyfenolen bevat, die bekend staan om hun ontstekingsremmende eigenschappen. Let wel op, hiervoor hoef je het simpelweg te drinken, en niet op je huid aan te brengen. Je zal zien dat de algemene uitstraling van je huid snel verbetert. 

2. Koffie beschermt tegen vrije radicalen 

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar vrije radicalen zijn agressieve moleculen die in het lichaam voorkomen en schade aan de huid kunnen veroorzaken. Gelukkig bevat koffie antioxidanten, zoals cafeïne en chlorogeenzuur, die helpen om deze te neutraliseren. Op die manier voorkom je schade aan de huid en vroegtijdige veroudering. 

3. Koffie verbetert de bloedsomloop 

Een slechte bloedsomloop zal al snel een slechte invloed hebben op je voorkomen, maar is deels te vermijden door het drinken van koffie. De cafeïne helpt om de bloedvaten breder te maken en zo het doorstromen van je bloed te verbeteren. Op zijn beurt wordt dan weer de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de huidcellen gestimuleerd, wat bijdraagt aan een gezonde, stralende huid. 

4. Koffie exfolieert de huid 

Wist je dat je koffie ook makkelijk kan gebruiken als scrub? Door het over je gezicht te wrijven, verwijdert het dode huidcellen. Dit geeft een zachte, stralende huid als resultaat. Aangezien je koffie wellicht standaard in huis hebt, hoef je voortaan dus geen scrub meer te kopen. Daarnaast helpt het ook om cellulitis en striae te verminderen. 

5. Koffie vermindert wallen onder de ogen 

Voor wie een hectische work-life balans heeft, is dit wellicht de handigste werking van koffie: het verdoezelt je wallen en rode kringen wanneer je net wakker bent. Iedereen heeft er dan ook wel eens last van, en ze zijn vaak moeilijk weg te krijgen. Meestal worden ze veroorzaakt door vochtophoping en slechte bloedcirculatie, twee zaken die koffie tegengaan. Vanaf nu dus geen under-eye pads meer onder je ogen, maar ese pads. Je zal zien dat je in no-time weer een frisse blik hebt. 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?