web analytics

5 tips voor gezond haar

Sterk en gezond haar, willen we dat niet allemaal? De meeste vrouwen dromen wel van een lange en volle haardos die er lekker gezond uitziet. Gelukkig is het niet zo moeilijk om dat te bereiken, mits je hier en daar wat kleine zaken aanpast of toevoegt aan je routine.

Ik geef in dit artikel alvast een aantal makkelijke tips voor gezond haar! Kijk je mee?

Gezond haar begint bij een gestimuleerde hoofdhuid

Gezond haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Toch wordt de verzorging van de hoofdhuid vaak overgeslagen! Zeker als je geen last hebt van roos of van een jeukende hoofdhuid denken mensen vaak dat ze helemaal niets aan hun hoofdhuid moeten doen.

Het is dus wel belangrijk om ook je hoofdhuid af en toe eens mee te nemen tijdens je haarverzorging. Dit kun je bv. doen met een speciale Scalp Massager zoals deze Scalp Massage Brush van HairLust. Deze borstel stimuleert de doorbloeding van de hoofdhuid waardoor je haar veel sneller en mooier zal groeien. Hij exfolieert de hoofdhuid ook waardoor je dus ook minder snel last zult krijgen van roos.

Daarnaast kun je ook een gespecialiseerd product zoals een scrub gebruiken om de hoofdhuid extra te verzorgen. Een goed voorbeeld hiervan is deze HairLust Hair & Scalp Detox Scrub, een biologische hoofdhuid scrub voor de droge, vettige, kwetsbare of jeukende hoofdhuid.

Kies de juiste shampoo & conditioner voor jouw haartype

Wat je op je haar smeert is ook belangrijk om het goed gezond te houden. Het is daarom zeer belangrijk dat je een shampoo en conditioner specifiek voor jouw haartype gebruikt zodat jouw producten optimaal kunnen inspelen op de behoeften van je haar.

Heb je vet haar en/of een vette hoofdhuid? Kies dan voor een shampoo met reinigende eigenschappen. Eerder droog of pluizig haar? Kies voor een product dat vooral hydraterend gaat werken. Heb je gekleurd haar of een zeer gevoelige huid? Dan kies je best voor een product zonder sulfaten.

Verzorg je haar van binnenuit

Gezond haar begint van binnenuit dus een goede inwendige verzorging is zeker en vast ook belangrijk, samen met de producten die je op je haar smeert. Zorg dus voor een gebalanceerd voedingspatroon met voldoende groenten en fruit.

Wil je je haar echter nog een éxtra boost geven? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om extra vitamines bij te nemen.

Bij de apotheek vind je heel wat vitaminen die je haar een boost geven maar je kunt bv. ook voor een gespecialiseerde kuur gaan. Zo zijn er tegenwoordig heel wat haarmerken die speciale vitaminen verkopen die zeer specifiek op de haargroei gaan werken. Mijn persoonlijke favorieten zijn de gummies van HairLust omdat ze niet alleen goed werken maar ook nog eens heel erg lekker zijn.

Drink voldoende water voor gezond haar

Deze tip gaat eigenlijk een beetje verder op mijn vorige tip. Om lang, sterk en gezond haar te krijgen is het belangrijk om voldoende water te drinken. Water is namelijk niet alleen gezond voor je lichaam maar ook voor je haar. Eén haartje bestaat namelijk voor 25% uit water dus het is zeer belangrijk om je huid én haar optimaal gehydrateerd te houden.

Water drinken is de goedkoopste en makkelijkste tip om je haar in een optimale conditie te houden.

Geen fan van water? Geen zorgen, er zijn apparaten (zoals bv. de SodaStream) die je (bruis)water een heel stuk lekkerder kunnen maken waardoor je vanzelf meer gaat drinken. De truc is gewoon om alles een beetje spannender te maken zodat je niet meer teruggrijpt naar ongezonde alternatieven.

Bescherm je haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf

Je haar verzorg je dus best van binnenuit maar ook langs de buitenkant is een juiste verzorging echt wel nodig als je lang en gezond haar wilt krijgen. Daarom is het zeer belangrijk om je haar te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. UV-straling, hittetools, chloor, … Het zijn allemaal zaken die de kwaliteit van je haar aan kunnen tasten.

Gelukkig zijn er heel wat fijne producten op de markt die hierbij kunnen helpen.

Als je warmtetools gaat gebruiken zou je ervoor kunnen kiezen om eerst een heat protectant aan te brengen. Dit product beschermt de buitenste laag van het haar tegen de hitte waardoor het dus minder snel beschadigd zal raken.

Tegen UV-straling zijn er twee dingen die je kan doen en dat is 1) het dragen van een hoed of 2) als je toch in de zon gaat gebruik maken van een gespecialiseerde UV-spray. Een fijne spray die ik iedereen aan kan raden is de Solar Sublime spray van L’Oréal Professionnel.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?