web analytics

5 tips voor langer en gezonder haar

Je haar langer laten groeien is makkelijker gezegd dan gedaan. Soms wordt het heel lang maar breekt de onderkant, of het gaat juist heel erg pluizen en klitten. De kunst zit hem er dus in om je haar zowel mooi lang als gezond te laten groeien maar dat is dus best nog wel lastig. Er zijn toch wel een aantal factoren waar je rekening mee moet houden! Ik ben zelf ook nog steeds bezig om mijn haar weer wat te verdikken maar inmiddels heb ik toch wel tips gevonden waarmee je haar langer en gezonder wordt. Dit zijn mijn tips:

Tip 1: Gebruik goede producten

Wat bij mij enorm heeft geholpen is overstappen naar goede producten. Het is misschien wel een enorme investering om een shampoo van 15 à 20 euro te kopen maar geloof me, het is het zeker waard. Als je goede producten aanschaft die aangepast zijn aan jouw haartype, dan ga je hier zeker veel plezier aan beleven.

Ik zweer al jaren bij de producten van Redken en L’Oréal Professionnel omdat ze mijn haar lekker zacht maken maar het ook van binnenuit goed verzorgen, i.p.v. er alleen maar een siliconenlaagje rond te leggen zodat je dénkt dat het goed verzorgd is. Hierdoor zal je haar minder snel afbreken en gaat het dus ook mooier lang groeien. Het gaat hierdoor zeker niet sneller groeien maar het haar dat wel groeit ziet er gelijk al een stuk beter uit.

Geen geld om te investeren in een volledige routine? Dan zou ik sowieso al wel investeren in een goede haarolie. Dit kan je gebruiken als stylingsproduct maar het gaat je haar ook van binnenuit goed voeden. Dit is echt een product dat je gewoon móet hebben!

Tip 2: Let op je voeding

Het is misschien wel wat cliché maar je voeding en je drinken helpen echt wel enorm bij het krijgen van gezond haar. Hoe gezonder je eet, hoe mooier en langer je haar zal worden. Ook kan het altijd wel helpen om extra supplementen bij te nemen. Ik heb een tijdje supplementen voor haar en nagels geslikt en mijn haar had er zeker baat bij!

Verder kan ik er ook niet genoeg op hameren om voldoende water te drinken, dat is echt énorm belangrijk.

Tip 3: Was je haar minder vaak

Deze tip is misschien wel wat lastiger om uit te voeren maar ook zeker de moeite waard. Het is belangrijk om je haar niet te vaak te wassen omdat je je haar dan ontdoet van alle talg en de gezonde vetten van je haar wegneemt met shampoo. Het is niet leuk om met vet haar rond te lopen, maar het doet je haar zeker af en toe eens goed.

Als je toch last hebt van snel vetwordend haar dan is het misschien wel handig om in een droogshampoo te investeren, zodat je het wassen van je haar toch wat kan uitstellen, zelfs al is het maar een dagje.

Tip 4: Gebruik minder hitte

Hitte gebruiken op je haar, dat is echt nefast voor een gezonde haardos. Tangen en haardrogers kun je daarom best zo veel mogelijk vermijden.

Als je echt geen andere keuze hebt en toch hitte moet gebruiken op je haar, gebruik dan altijd een hittebeschermend product. Dit gaat toch een groot deel van de warmte tegenhouden en je haar zo goed mogelijk beschermen. Dit soort producten zijn verkrijgbaar in spray- of olievorm. Ik gebruik zelf al jaren de spray van L’Oréal Elnett.

Tip 5: Probeer het zo weinig mogelijk te (ont)kleuren

Dit is voor mij een hele lastige want ik loop al minstens 8 jaar rond met geverfd haar. Wat voor mij wel heeft geholpen is om het niet meer zo agressief te blonderen. Vroeger zou ik het elke keer bijgeblondeerd hebben maar nu ben ik gewoon voor een ombré haarkleur gegaan waarbij de bovenkant dichter bij mijn natuurlijke haarkleur aanleunt. Hierdoor hoef ik niet zo vaak naar de kapper te gaan (weer geld uitgespaard!) en krijgt mijn haar meer rust.

Dit is dus altijd een optie als je je haar minder vaak wilt verven. Bespreek dit soort dingen wel altijd met je kapper, zij kunnen je nog altijd het beste advies geven als het op haarkleuring aankomt.

Pas jij deze tips al toe?

Amy

3 Comments

 1. beautifulday4makeup
  October 23, 2015 / 11:59 am

  Ik merk dat mijn haar de laatste tijd sterker en zachter is. Wss omdat ik meer fruit eet

 2. October 23, 2015 / 12:01 pm

  Wat een handige tips. Heel fijn dat je dit deelt!

 3. Shana
  October 31, 2015 / 12:58 pm

  Ik gebruik al jaren een anti-klittenspray van Klorane met havermelk, ben hier supertevreden over !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?