5 unieke beautylessen van Bobbi Brown

Als ik aan natuurlijke make-up denk, dan denk ik automatisch aan make-up artist Bobbi Brown. De filosofie van Bobbi Brown is dat je niet je negatieve punten moet verstoppen maar juist de positieve in de verf moet zetten. Bij haar zul je dus nooit een extreme of opvallende makeup zien.

Ze is heel revolutionair op het vlak van make-up aanbrengen en houdt er een paar speciale technieken op na. In dit artikel wil ik jullie hier graag meer inzicht in geven! Dit zijn de 5 unieke beautylessen van Bobbi Brown:

Gebruik altijd een gele foundation

De meeste merken hebben verschillende foundations binnen hun assortiment: foundation met een warme, koele of neutrale ondertoon. De warme ondertonen zijn dus meestal geel, de koele juist geel. Bobbi Brown gelooft hier absoluut niet in. Binnen haar make-upmerk kun je alleen maar gele foundations kopen. Waarom? Omdat ze erin gelooft dat de meeste mensen een warme ondertoon hebben of hun roze/koele ondertoon juist kunnen corrigeren met een gele foundation.

Altijd een corrector gebruiken

Bobbi Brown staat ook bekend om haar correctors. Een corrector is een soort concealer die de kleur van je wallen eerst gaat contrasteren. Door eerst een peachy of zalmroze tint aan te brengen op je wallen zouden je wallen minder grijzig moeten worden. Zij gebruikt dit echt altijd, zelfs als je bijna geen wallen hebt.

Nooit contouren

Contouren is een trend die volledig indruist tegen alles waar Bobbi Brown in gelooft. Bobbi vindt namelijk dat je je goede punten moet accentueren i.p.v. de slechte te camoufleren. Ze vindt dat de contourtrend inspeelt op de onzekerheid van vrouwen en ervoor zorgt dat we onze hele gezichtsvorm willen veranderen. Ook kun je met contouren soms meer fout doen dan goed door een te warm of te donker product te gebruiken.

Gebruik twee soorten blush

Bobbi Brown houdt ervan om twee verschillende kleuren blush te gebruiken. De eerste blush die ze gebruikt is een lichte natuurlijke blush die dezelfde kleur zou moeten hebben als je eigen wangen nadat je een stukje gewandeld hebt. De tweede blush, die je daaroverheen aanbrengt, is een felle blush. Deze tweede blush zou je iets subtieler moeten aanbrengen op de appeltjes van je wangen. Die combinatie zou ervoor moeten zorgen dat je altijd dé juiste blushkleur voor jouw huid hebt.

Gebruik liner na lipstick

De meeste mensen (mijzelf inclusief) gebruiken eerst een lipliner om hun lippen te omlijnen voor ze lipstick aanbrengen. Bobbi Brown doet het juist andersom en brengt de lipliner pas ná de lipstick aan. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de lipliner mooier kan blenden met de lipstick en het zou de lipstick echt ‘in moeten sluiten’. Hierdoor zou je lipstick dus beter blijven zitten!

Wil je graag meer van deze unieke technieken leren van dé make-upmaster herself? Dan is het Makeup Manual boek alvast een goede start! Ook op Youtube kun je veel handige en duidelijke tutorials terugvinden.

Welke van deze technieken gebruik jij of wil je graag eens gebruiken?

Share:

4 Comments

  1. November 28, 2017 / 7:38 pm

    Ohh ja daar kan ik eigenlijk wel achter staan!

  2. November 28, 2017 / 11:40 pm

    love Bobbi Brown maar ik heb nog veel te leren….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge