web analytics

5 x make-up voor een lichte huid

Met een lichte huid is het vaak lastig om make-up te vinden. Foundation is vaak te donker, bronzer is vaak te oranje en zelfs zaken zoals blush en highlighter worden een pak lastiger als je zeer licht bent van huid. Ik kan het weten want ik ben zelfs zo licht dat de meeste drogisterij foundations veel te donker zijn. Gelukkig heb ik met de jaren een heleboel fijne make-up voor een lichte huid ontdekt. Vandaag deel ik vijf toppers met jullie!

Bourjois Healthy Mix foundation

De juiste kleur vinden in foundation, het is echt heel lastig als je heel erg licht bent. In de parfumerie moet je er al niet aan beginnen want daar is werkelijk élke kleur veel te donker of veel te oranje. Daarom ga ik graag naar de drogist voor mijn foundation. Mijn absolute favoriet is de Bourjois Healthy Mix foundation, die echt heel erg licht gaat qua kleuren. Ik draag zelf de kleur 51 maar er is zelfs een 50 die dus nog lichter is.

Deze foundation heeft een medium dekking die je heel makkelijk en mooi op kunt bouwen. Hij geeft trouwens ook echt een mooie en gezonde glow aan de huid dus moest je huid wat vaal ogen, dan is deze foundation echt perfect!

make-up voor een lichte huid

Catrice Liquid Camouflage Concealer

Bij concealer geldt dus net hetzelfde als foundation, het is echt moeilijk om de juiste tint te vinden. Ook hiervoor ga ik dus het liefst naar de drogisterij en welbepaald naar het merk Catrice. Hun Liquid Camouflage komt in meerdere tinten waarvan de lichtste ook echt héél licht is. Buiten de tint om geeft hij ook echt de perfecte dekking, zowel voor donkere kringen als voor onzuiverheden.

Catrice Blush Box 020 Glistening Pink

Voor blush kan ik Catrice ook zeker aanraden. Als je een lichte huid hebt word je vaak in het hoekje ‘koel’ geduwd. De meeste lichte blushes zijn dus vaak roze of paars en dat staat niet zo mooi bij warmere of neutrale ondertonen. Gelukkig hebben ze bij Catrice dus deze blush, welke echt pérfect is voor een lichte huid. Deze blush is namelijk licht en subtiel genoeg maar voor de verandering eens niet roze. Hij geeft echt een hele mooie warmte en diepte aan een lichte huid!

make-up voor een lichte huid

I Heart Revolution Bronze Glow palette

Een bronzer vinden die niet te donker of te oranje is, het kan soms best lastig zijn! Ik heb er gelukkig eentje gevonden en ja hoor, ook bij de drogist. Het I Heart Revolution Bronze Glow duo is namelijk perfect voor een lichte huid. De highlighter is een beetje op het randje en kan soms te beige ogen maar de bronzer is echt perfect.

De kleur is redelijk aan de warme kant maar zeker niet zo warm dat het oranje of geel wordt op de huid. Hij laat zich ook heel makkelijk opbouwen waardoor je niet gelijk met een opvallende bruine streep zit. Als er een bronzer is die ik zou kunnen aanraden voor een lichte huid is het zeker deze.

make-up voor een lichte huid

MAC Ruby Woo lipstick

Als je een lichte huid hebt moet je zeker niet wegblijven van opvallende lipsticks. Rood staat juist echt super mooi! MAC Ruby Woo is een kleur die ik zelf ook heel graag draag en ook vaak gebruik op mijn lichtere visagie klanten. Zelfs de meest witte bruidjes staan mooi met deze kleur. Ruby Woo geeft gewoon gelijk zoveel warmte aan je hele make-uplook, werkelijk prachtig.

make-up voor een lichte huid

Natuurlijk zijn er geen vaste regels in de make-up en draag je natuurlijk wat je zelf fijn vindt. Toch wou ik deze suggesties graag meegeven omdat ik weet hoe lastig het kan zijn om de geschikte make-up te vinden, zeker als je een vrij lichte huid hebt.

Ik heb zelf namelijk ook járen moeten zoeken naar de beste foundation en concealer voor mijn huidskleur. Zeker hier in Europa vind ik het echt tegenvallen qua shade range, zowel voor de zeer lichte als de zeer donkere huid. Het lijkt wel alsof make-upmerken denken dat iedereen een medium huidskleur heeft. Maar er is dus hoop, je moet soms alleen even goed zoeken!

Ken jij de producten op dit lijstje al?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. August 12, 2018 / 4:47 pm

    Wat een fijn en handig artikel. Ik heb zelf echt een mega lichte huid dus dit is zeker toepasselijk. Ik ben het helemaal met je eens over die rode lipstick. Vroeger durfde ik het nooit zo erg, maar tegenwoordig wel hoor. Dat staat juist prachtig!

  2. August 12, 2018 / 7:37 pm

    Wat goed en handig dat je dit deelt ik heb het niet nodig maar andere vrouwen natuurlijk wel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?