5 x SPF voor je gezicht

Nu de zon weer stilaan meer gaat schijnen is het belangrijk om jezelf goed in te smeren. UV-straling kan namelijk veel schade aanrichten aan de huid, van huidveroudering tot zelfs huidkanker. Daarom zet ik vandaag een aantal fijne gezichtscrèmes met SPF op een rijtje. Van echte zonnecrèmes tot beschermende primers, er is voor ieder wat wils. Kijk je mee?

Als je niet van plan bent om urenlang in de zon te liggen en maar snel even de deur uit moet, dan kom je met een SPF20 zeker toe. Een hele fijne crème met SPF20 is de La Roche-Posay Hydraphase Intense UV Rich. Dit is een normale dagcrème voor de droge en gevoelige huid maar dan mét UV-filters. Niet te vet maar wel rijk en voedend genoeg voor de meest droge velletjes.

Buiten een dagcrème kun je ook een primer met SPF aanbrengen. Deze Maria Galland 22J Primer zorgt er dus voor dat je make-up mooier en beter blijft zitten, terwijl de huid ook goed beschermd wordt.

Een stapje boven de SPF20 vind je de SPF30. Deze beschermingsfactor wordt voornamelijk aangeraden voor dames met een lichte tot lichtgebruinde huid. 30 is ook de factor die ik zelf het meest smeer, zeker in de Belgische zon.

Het Elixir Jeunesse UV Beauty Shield van Yves Rocher is een fijn product met deze beschermingsfactor. De hele Elixir Jeunesse lijn is namelijk bedoeld om de huid te beschermen, te herstellen én te reinigen. Deze crème beschermt de huid dus niet alleen tegen schadelijke UV-straling maar ook tegen pollutie.

Heb je een zeer lichte huid of ben je van plan om langere tijd in de zon te spenderen? Dan kun je het allerbest opteren voor iets met een SPF50. Deze nieuwe spray van Garnier is echt ideaal! Het is een typische zonnecrème (en dus geen moisturiser) maar hij is wel heel erg uniek. Het is namelijk echt een hele lichte mist die dus niet plakkerig of vet aanvoelt op de huid. Hierdoor kun je hem dus zelfs OVER je make-up aanbrengen doorheen de dag. Zo heb je zeker geen excuus om je huid goed te beschermen.

De Darphin Intral SPF50 werkt in de tegenovergestelde richting. Deze crème is juist ideaal om als primer vóór de make-up te gebruiken. Beide producten werken dus perfect samen met je make-up.

Zo zie je maar, voor iedereen is er wel een geschikt product. Er zijn tal van zonnecrèmes, moisturizers én primers verkrijgbaar die een goede bescherming kunnen bieden. Geen excuses meer en tijd om jezelf goed te beschermen tegen de schadelijke UV-straling.

Bescherm jij je huid goed genoeg?

2 Comments

 1. Yara
  April 12, 2018 / 11:03 am

  Heel fijn artikel! Ik gebruik zelf een zonnecréme van La Roche-Posay factor 50 voor mijn gezicht. Ik gebruik ook vaak dagcrémes en bb creams waar al spf in zit.
  Liefs,
  Yara

 2. Nienke
  April 12, 2018 / 12:39 pm

  Ik gebruik zelf altijd factor 30 voor het lichaam en 50 voor het gezicht. Wel pas als de zon echt zichtbaar schijnt, wat eigenlijk wel heel slecht is. Maar het hele jaar door vind ik een beetje onzinnig. Ik gebruik dan wel skincare producten met SPF 15/20 maar daar blijft het dan wel bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Looking for Something?