web analytics

5x lekkere parfums voor de lente

De lente is het ideale moment om je luchtigere parfums weer boven te halen. Zachtere bloemennoten of hier en daar wat citrus: het kan allemaal. Er zijn zoveel lekkere parfums voor de lente!

Daarom wil ik het jullie wat makkelijker maken en mijn 5 favoriete parfums voor de lente delen. Met deze vijf zit je zeker goed als je op zoek bent naar een goede ‘tussengeur’:

Mugler Alien Eau Extraordinaire

Alien van Thierry Mugler is een fantastische geur in de winter omdat hij lekker zwaar en uniek is. Voor de lente zou ik deze geur niet aanraden maar de frissere versie wél.

Thierry Mugler Alien Eau Extraordinaire is een heerlijke zachte geur die toch nog ingewikkeld en uniek genoeg is. Het is zeker geen typische ‘eau de toilette geur’ maar heeft echt veel karakter, zoals de klassieke Alien.

Dit is echt zo’n geur die je perfect overdag naar het werk kunt dragen maar die ook perfect zou zijn voor een date of een feestje.

EDIT APRIL 2022: Helaas is Mugler Alien Eau Extraordinaire niet meer verkrijgbaar. Er werd wel een nieuwe vervanger gelanceerd: Alien Goddess. Deze geur is verkrijgbaar bij de parfumerie.

The Perfumist Untold Secret (shop hier)

Een andere geur binnen de categorie ‘kan altijd wel’ is The Perfumist Untold Secret. Deze geur van ICI PARIS XL bevat lekker veel rozen waardoor hij toch een bepaald soort zwaarte krijgt.

Toch is deze geur niet te warm om tijdens de warmere lentedagen te dragen, al is hij echt op z’n best tijdens de koudere momenten.

Yves Saint Laurent Mon Paris Floral (shop hier)

Yves Saint Laurent Mon Paris Floral is lekker luchtig en draagbaar maar heeft toch de typische Yves Saint Laurent signature geur. Mon Paris Floral is voor mij gewoon het #1 lenteparfum!

De geur opent met citrusvruchten en perzik maar wordt al heel snel bloemig dankzij de witte roos en Arabische jasmijn. Dé perfecte geur voor mensen die van vrouwelijke bloemengeuren houden die lekker luchtig zijn.

Yves Rocher Sel d’Azur eau de parfum (shop hier)

Een parfum dat werkelijk perfect is voor warme lentedagen is Yves Rocher Sel d’Azur, een heerlijk citrusgeur die zo licht is dat iedereen hem wel kan dragen.

Op zich zou ik dit eerder als zomergeur willen benoemen maar ach, nu kan hij ook wel gewoon. Deze geur is vooral heerlijk om rustige, casual dagen te dragen waarop je niet teveel opvallende parfum wilt dragen.

Voor mij is dit de perfecte geur om te dragen als je van thuis werkt of als je een lekker dagje shoppen of terrassen gepland hebt.

Rituals Fleurs de l’Himalaya (shop hier)

Rituals is niet meteen een merk waar je aan denkt als je het over parfum hebt. Toch mag ik deze Fleurs de l’Himalaya zeker niet vergeten in dit lijstje.

Combineer orchideeën en pioenroos met de zachtheid van katoen en je krijgt een krachtige bloemengeur die toch niet té overweldigend of ouderwets overkomt.

Voor zo’n goedkoop parfum te zijn gaat het hier toch om een complexe geur die veel mensen weet te verbazen.

Of je nu fan bent van een stevige bloemengeur met rozen of je hebt liever iets fruitig, er is voor iedereen wel een geschikte lentegeur te vinden.

Dit zijn alleszins mijn 5 favoriete parfums voor de lente en ik ben er zeker van dat er minstens 1 parfum bij zit dat je lekker zult vinden!

Wat is jouw favoriete parfum voor de lente?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  1. March 29, 2020 / 9:47 am

    Toevallig keek ik afgelopen week op de site van Rituals en verbaasde me al dat de geuren niet zo duur zijn. Alhoewel het flesje niet zo’n groot formaat is.

  2. March 30, 2020 / 10:17 am

    Die van Rituals is ook echt mega lekker, wat een mooie parfums zijn dit zeg. Mijn favoriet is Flowerbomb van Victor and Rolff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?