web analytics

Action Facial Cleansing Set gezichtsborstel

Ik ben een enorme fan van de Action en ga er geregeld langs voor decoratie en andere prulletjes. Toen ik langsging om kerstinkopen te doen (ja, ik had geen gouden kerstballen meer!) stootte ik aan de ingang op een speciaal product. Ik ging voor kerstballen en kwam terug met … de Action Facial Cleansing Set. De gezichtsborstel in deze set had wel heel veel weg van de Clarisonic maar dan uiteraard veel goedkoper. Ik nam hem mee en ik heb hem voor jullie getest!

Action Facial Cleansing Set

De Action Facial Cleansing Set is een complete set waarmee je je huid kunt reinigen. De set bevat het apparaatje, twee kopstukken om mee te reinigen en een kopstuk om te masseren. Buiten de reinigingsborstel zelf zit er ook nog een reinigingsgel in het setje.

Een zeer complete set dus! Deze Action Facial Cleansing Set kost slechts € 4,95 en was in mijn ogen dus zeker wel het proberen waard. Ik ben enorm tevreden van mijn Kruidvat borstel maar wou graag eens een Clarisonic dupe proberen om te zien of dat meer mijn ding was. De Kruidvat borstel trilt namelijk alleen maar terwijl de Clarisonic (en haar dupes) ook effectief ronddraaien tijdens het gebruik.

Action Facial Cleansing Set

Als je de set uit het doosje haalt zie je gelijk twee dingen: de reinigingsgel en het doosje waar de borstel en de opzetstukken in zitten.

Over de reinigingsgel kan ik direct kort zijn: ik vind het echt tien keer niks. Ik heb natuurlijk een zeer gevoelige huid en moet zeer goed oppassen met wat ik gebruik. Ik heb deze gel dus een keer geprobeerd en ben er helemaal geen fan van.

Het is basically gewoon een vloeibare zeep, niks meer of niks minder. Ik had even goed gewoon een blok zeep over mijn gezicht kunnen halen. De ingrediënten zijn niet verzorgend (op de glycerine na) en hij bevat ook redelijk veel parfum. Voor mij was dit dus geen geschikt product maar misschien voor jou wel als je een minder lastige huid hebt.

Action Facial Cleansing Set

Buiten de reinigingsgel vind je dus ook een groen doosje terug in deze Action Facial Cleansing Set. In dit handige reisdoosje vind je het apparaatje inclusief de opzetstukken terug. In het doosje vind je tevens ook een handige gebruiksaanwijzing, al wijst het allemaal zichzelf wel aan. Je steekt de batterijen gewoon in het apparaat, klikt een opzetstukje op de borstel en je bent klaar om te gaan.

De Action gezichtsborstel zelf heeft twee verschillende standen: een zeer lichte en milde stand + een iets snellere stand. Ik heb een zeer gevoelige huid maar mijn huid kan gelukkig beide standen wel hebben, er zit niet extreem veel verschil op. De borstel draait tegen een zeer fijne snelheid en ik heb echt de indruk dat mijn huid beter gereinigd wordt.
Toch voel je natuurlijk wel dat de Action gezichtsborstel kwalitatief niet zo goed is. Als je de opzetstukjes erop klikt en je gebruikt de borstel merk je dat alles niet voor 100% vastzit. Ronddraaiende bewegingen maken zoals met een Clarisonic gaat best lastig omdat het dan lijkt alsof het borsteltje los gaat schieten. Rechte bewegingen maken lukt gelukkig wel heel goed!

Action Facial Cleansing Set

De Action gezichtsborstel die in het kitje zit vind ik echt wel een aanrader. Ik had een ruw exemplaar verwacht dat me waarschijnlijk aan een tandenborstel deed denken maar niets is minder waar. Hij is juist heel zacht en mild voor de huid! Normaal krijg ik snel last van een rode huid na het reinigen en deze borstel maakt dat zeker niet erger. Dat is dus een enorm pluspunt en ik had het zeker niet verwacht. Van deze borstel zitten er twee exemplaren in het doosje zodat je ze gemakkelijk kunt verwisselen als er eentje versleten is.

Van de massageborstel ben ik helaas niet zo’n fan. Hij is vrij ruw op de huid en ik heb niet echt de indruk dat hij de bloedcirculatie stimuleert. Ik heb hem ook al geprobeerd in combinatie met een olie en een dagcrème om te zien of het de producten beter in de huid zou werken. Hierbij merk ik ook niet echt een denderend resultaat dus met dit opzetstukje heb ik helaas niet zo’n goede ervaringen.

Action Facial Cleansing Set

Kort samengevat: deze kit is zijn geld zeker waard. Voor slechts € 4,95 heb je een fijne reinigingskit in huis die erg prettig werkt. De reinigingsborstels zijn zacht en reinigen de huid zeer goed én mild, zonder dat je last krijgt van irritaties. Het apparaat ligt goed in de hand en is ideaal om te proberen als je eens wilt experimenteren met een Clarisonic dupe. De Action Facial Cleansing Set ligt NU in de winkel bij Action.

UITVERKOCHT? De laatste tijd krijg ik vaker meldingen dat deze borstel niet meer te koop is. Gelukkig zijn er nog andere en betaalbare alternatieven. Bij Bol.com vind je ook een heleboel betaalbare reinigingsborstels die even goed zijn. Klik hier om deze gezichtsborstels te bekijken.

Heb jij al een reinigingsborstel in huis?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

4 Comments

 1. November 7, 2017 / 1:03 pm

  Deze lijkt me toch wel de mooie om te proberen! Fijne prijs ook!

 2. Dana
  November 7, 2017 / 4:34 pm

  Interessante review, zelf heb ik geen reinigingsborstel thuis maar dit zou wel een mooie instap zijn 🙂

 3. Christine
  November 28, 2017 / 8:03 pm

  Ik heb ooit eentje gekocht en nooit gebruikt dus ga hem nu weer verkopen oops!

  • Josien
   December 30, 2019 / 10:38 pm

   Mag ik hem miss van je over kopen??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?