web analytics

Alles over oogschaduwprimer

Een goede oogschaduwprimer is echt onmisbaar als je ervoor wilt zorgen dat je ooglook de hele dag perfect blijft zitten. Er zijn een heleboel verschillende primers op de markt die elk hun eigen doel hebben. In dit artikel wil ik graag dieper ingaan op de verschillende primers en hoe je deze het best gebruikt.

Wat is een oogschaduwprimer?

Een oogschaduwprimer kun je het best vergelijken met een primer die je bij het verven gebruikt. Je gebruikt een primer als basislaag, ter voorbereiding op de verf die daarop volgt. Het zorgt er namelijk voor dat de verf, of in dit geval de make-up, beter zal hechten en een mooiere kleur zal hebben.

Bij make-up geeft een oogschaduwprimer ook het extra voordeel dat je make-up langer én mooier zal blijven zitten. Dit komt doordat de primer een laag legt tussen de make-up en het talg van je huid.

Primers zijn er in verschillende soorten. Je hebt echte transparante primers in vloeibare vorm maar je hebt ook gekleurde cream oogschaduw die je als basis kunt gebruiken. Dit zijn de meest voorkomende soorten:

Vloeibare transparante primers

De bekendste oogschaduwprimers zijn de vloeibare transparante primers. Deze komen (bijna) altijd in tubevorm en hebben dus geen kleur.

Deze primers staan er vooral om bekend dat ze de beste primers zijn voor een langhoudend effect. Ze zorgen echt voor een goede tussenlaag tussen de make-up en het vet van je huid. Doordat deze ietwat plakkerig zijn gaat je oogschaduw ook beter hechten en een intenser resultaat geven.

Bekende voorbeelden zijn de Too Faced Shadow Insurance en Urban Decay Primer Potion. Deze zijn ietwat aan de prijzige kant dus als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief is de Essence You Better Work! ook een fijne optie.

Crème primers in huidskleur

Een vloeibare transparante primer zorgt er dus voor dat je oogschaduw intenser wordt en dat deze beter blijft zitten maar hij corrigeert de kleur van je oogleden niet. Hiervoor gebruik je dan beter een crème primer in huidskleur.

Dit product zorgt ervoor dat de kleur van je ooglid helemaal egaal wordt. Dit is voornamelijk handig als je last hebt van een dunne huid waarbij je de aders te hard ziet. Door een crème primer in huidskleur te gebruiken kan je dit mooi camoufleren en voor een egale basis zorgen.

Een zeer bekend voorbeeld hiervan is de MAC Paintpot in Painterly. Andere merken, waaronder bv. Bellapierre, hebben ook vaak van dit soort nudetinten in hun assortiment zitten.

Ik vind dit soort crème primers meestal niet langhoudend genoeg maar ik hou wel van het corrigerende effect. Daarom gebruik ik een vloeibare primer vaak in combinatie met zo’n crème uit een potje.

oogschaduwprimers in crèmevorm

Gekleurde crème oogschaduw als oogschaduwprimer

Je kunt de kleur van je oogschaduw nóg intenser maken door een gekleurde crème als basis aan te brengen. Dit product wordt niet geklasseerd als primer maar het wordt meestal “crème oogschaduw” genoemd. Echter wordt het dus wel vaak als basis gebruikt in de praktijk.

Er zijn een heleboel merken die dit soort producten verkopen en je vindt ze in alle kleuren van de regenboog. MAC Paintpots, Maybelline Color Tattoos, NABLA Cream Eyeshadows, … Ze werken allemaal even prettig en verlengen de houdbaarheid van je oogschaduw aanzienlijk.

Vaak kun je deze crème oogschaduw niet alleen als oogschaduwbasis maar ook op zichzelf gebruiken. Dit is ideaal als je ‘s ochtends weinig tijd hebt maar wel een mooie oogmake-up wilt dragen. Daarom kan het sowieso de moeite lonen om in een crème oogschaduw te investeren.

Een oogschaduwprimer is in mijn ogen echt een onmisbaar product. Je kunt er goedkopere oogschaduw intenser mee maken, het zorgt ervoor dat je oogschaduw beter blijft zitten, …

Kortom, een goede oogschaduwbasis kan je make-up echt naar een compleet nieuw niveau tillen. Ik kan er in ieder geval niet meer zonder en zet áltijd een primer onder mijn oogmake-up, ongeacht of het winter of zomer is.

Gebruik jij een basis onder je oogschaduw?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?