web analytics

Dermatologische zonbescherming van Altruist

De lentezon, die komt en die gaat. Toch is het wel heel belangrijk om je nu al goed in te smeren, ook al is de zon misschien niet altijd even aanwezig. Door je huid goed te beschermen tegen UV-straling ga je minder snel kans lopen op huidkanker en je huid gaat ook minder snel verouderen. Alleen maar redenen om je wél goed in te smeren dus. Met de dermatologische zonbescherming van Altruist kan dat heel makkelijk!

Altruist is een merk dat ontwikkeld werd door de Britse dermatoloog en huidchirurg Dr Andrew Birnie, in samenwerking met de Nederlandse econoom David Westerbeek van Eerten. Beide heren bundelden hun krachten om een merk op te starten dat écht werkt en dus niet alleen ontwikkeld werd om munt uit te slaan. Ze ontwikkelden het merk in hun vrije tijd zonder winst te willen maken, hierdoor kunnen ze de prijs van de producten zo laag houden. Een goedkoop maar kwalitatief merk dat ontwikkeld is door een dermatoloog? What’s not to like?

Wat maakt de zonbescherming van Altruist nu zo speciaal? Allereerst dus al het feit dat ze dermatologisch goedgekeurd zijn. De producten zijn volledig vrij van parfum en parabenen, waardoor ze zelfs voor de meest gevoelige huidjes geschikt zijn. De producten zijn ook nog eens niet-comedogeen en gaan dus ook de poriën niet verstoppen.

Verder is de formule van de crème ook zeer fotostabiel, d.w.z. dat de UV-filters in de crèmes niet snel zullen afbreken in de zon en je dus langer en beter gaan beschermen. Ze maken tevens ook gebruik van de meest geavanceerde filters die in Europa verkrijgbaar zijn.

Qua bescherming zijn ze dus al heel erg fijn maar ook om aan te brengen vind ik ze super. De Altruist crèmes zijn echt heel erg licht en voelen dus niet vet aan op de huid na het aanbrengen. Ze trekken ook heel erg snel in dus je kunt je gelijk weer aankleden na het smeren.

De producten van Altruist zijn verkrijgbaar in twee verschillende formules: crème en spray. Beide producten komen zowel in een SPF 30 als een SPF 50 variant. Voor de crèmes betaal je € 5 per stuk en voor de sprays € 6. Zeer goed betaalbaar dus!

En het allerfijnste aan het merk is dat ze zich niet alleen inzetten voor de consument maar ook voor het goede doel. Altruist werkt namelijk samen met de organisatie Stichting Afrikaanse Albino’s. Deze stichting zet zich in voor Afrikaanse kinderen met albinisme. Deze kinderen hebben door hun lichte huid veel te lijden dankzij de felle Afrikaanse zon en hebben dus een verhoogd risico op het ontwikkelen van huidkanker.

Daarom doneert Altruist voor elke verkochte flacon in België een vast bedrag van 10 cent aan de stichting.  Hiermee zorgen ze voor zonnebrandcrème voor de kinderen in Afrika. Door een flesje Altruist zonnecrème te kopen bescherm je dus niet alleen je eigen huid maar zorg je ook mee voor de Afrikaanse kinderen.

Ben jij al bekend met dit merk?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?