Anti-aging voor twintigers (tips & tricks)

Anti-aging voor twintigers onnodig? Zeker niet! Ook als je in je twintigerjaren zit is het erg belangrijk om met anti-aging bezig te zijn, juist om rimpels te voorkomen. Je kunt dus best beginnen smeren vóór de rimpels beginnen! In dit artikel geef ik een aantal handige tips mee.

Anti-aging voor twintigers

SPF – altijd!

Deze tip geldt niet alleen voor twintigers maar werkelijk voor iedereen die ooit wel eens een stap buitenzet. Een goede beschermingsfactor zou echt onmisbaar moeten zijn in íedere routine. Een dagcrème of echte zonnecrème, maakt allemaal niet uit.

Zorg er gewoon voor dat je altijd voldoende beschermd bent. Op die manier ga je niet alleen huidveroudering tegen maar bescherm je je huid ook tegen huidkanker. Tevens zijn er ook handige zonnecrèmes die de huid tegelijkertijd beschermen tegen pollutie, zoals het UV Beauty Shield van Yves Rocher.

Een goed serum gebruiken

Toen ik nog bij de parfumerie werkte kreeg ik vaak verbaasde blikken toen ik mijn klanten van in de 20 aansprak over Advanced Night Repair. Want van dit soort regenererende serums zijn toch alleen maar voor een oudere huid? Wel, niets is minder waar.

Een product zoals Estee Lauder Advanced Night Repair mag je namelijk áltijd gebruik, zelfs als je nog maar 16 bent. Dit serum gaat er alleen voor zorgen dat je huid zichzelf sneller en beter vernieuwt, waardoor je minder snel last gaat hebben van rimpels. Het is dus zeker geen antirimpel of iets verstevigend maar het gaat wel preventief werken. En dat willen we allemaal, toch?

LEES OOK: Vichy Liftactiv Anti Oxidanten Booster

Anti-aging voor twintigers

Laat de antirimpelcrèmes achterwege

Je mag dus zeker een goede preventieve verzorging gebruiken in je twenties. Toch laat je de hevige antirimpelcrèmes best achterwege. Zoals de naam al doet vermoeden werken ze alleen als je al rimpeltjes hebt. Dit soort crèmes zijn zeer rijk en gaan de jongere huid meestal verstoppen en zo dus ook onzuiverheden veroorzaken.

Ook beweren sommige onderzoeken dat het je huid lui zou maken waardoor je juist eerder rimpels zou krijgen. Kies dus voor een goede vochtinbrengende verzorging met preventieve bestanddelen!

Mijn gouden anti-aging voor twintigers tips zijn dus: 1) goed beschermen en 2) goed verzorgen met skincare voor JOUW leeftijd. Klinkt simpel maar het is gelukkig wel allemaal zeer effectief!

Hoe zorg jij voor jouw huid?

Share:

3 Comments

  1. February 21, 2018 / 7:44 am

    Handige tips! SPF gebruiken is erg belangrijk, eigenlijk boven de SPF 30 voor op de gezichtshuid. Verder probeer ik gezichtsproducten te gebruiken afgestemd op mijn huidtype.

  2. February 21, 2018 / 1:54 pm

    Ik ben het helemaal met je eens! Nu al beginnen met anti rimpel crèmes vind ik een beetje onzin. Ik zorg er gewoon voor dat mijn huid krijgt wat hij nodig heeft!

  3. April 4, 2018 / 7:49 pm

    Goed hydrateren, omhoog wrijven (weet niet of dit echt werkt haha) & koud water als ik mijn gezicht was, en natuurlijk altijd SPF zoals je zegt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?