web analytics

Anti-aging voor twintigers: alles wat je moet weten

Als je in de twintig bent lijkt het misschien nog niet nodig om aan anti-aging te denken. Helaas is dat dus niet het geval… Bij anti-aging denken mensen vaak aan anti-rimpel maar dat zijn eigenlijk twee compleet verschillende dingen.

Anti-aging gebruik je namelijk vóór je last krijgt van rimpels, juist om de rimpels te voorkomen. Daarom is een anti-aging routine zo belangrijk, ook als je nog maar in de twintig bent!

Aangezien er zoveel verschillende soorten producten en merken op de markt zijn leek het me wel handig om in dit artikel meer te vertellen over anti-aging voor twintigers. Kijk je mee?

Hoe verandert onze huid? 

Vanaf ons 20e verandert onze huid enorm. De hormoonschommelingen raken weer gebalanceerd waardoor onze huid vanzelf weer wat stabieler wordt, hierdoor krijgen we minder snel last van (jeugd)puistjes.

Maar dat is dan ook gelijk het einde van het goede nieuws want onze huid verandert ook op een minder goede manier. Met ouder te worden vermindert ook de collageenaanmaak van onze huid.

Vanaf je 25e wordt het verouderingsproces al ingezet doordat je huid minder collageen aan gaat maken.

Ook gaat je huid waarschijnlijk meer last krijgen van schadelijke invloeden van buiten- en vooral binnenaf. We gaan vaker uit, drinken meer alcohol en krijgen ook minder slaap. Ook stress van het werk (en het gezin) kan een negatieve invloed hebben.

Al deze factoren zorgen er dus voor dat de huid sneller zal verouderen en dat willen we natuurlijk niet. Maar wat kun je hier nu tegen doen?

Anti-aging voor twintigers

Het is dus belangrijk om schadelijke invloeden zo goed mogelijk te beperken. Dit doe je enerzijds door goed voor je huid te zorgen (goed slapen, op je voeding letten, niet stressen) en anderzijds dus door te smeren.

Zoals ik in de intro al zei: preventie is key. Om huidveroudering als twintiger tegen te gaan is het belangrijk om je huid actief te houden.

Antioxidanten als belangrijkste stap

Dit kun je doen door het gebruik van antioxidanten. Antioxidanten zorgen er namelijk voor dat alle slechte stoffen en vrije radicalen goed afgevoerd kunnen worden.

Deze slechte stoffen zorgen namelijk voor extra veel celafbraak en doordat je minder collageen aanmaakt zullen deze cellen zichzelf ook niet snel hernieuwen. Je wilt deze celafbraak dus zo goed mogelijk tegengaan en daarvoor werken de antioxidanten perfect.

Verdere huidveroudering voorkomen

Door producten met antioxidanten kun je ervoor zorgen dat de huid zichzelf sneller zal herstellen en dus ook langer mooi zal blijven. Maar weet je wat ook ontzettend belangrijk is? De ergste schade voorkomen!

De belangrijkste bron die voor huidveroudering zorgt is UV-straling. UV-B zorgt ervoor dat de huid kan verbranden terwijl UV-A dan weer voor huidveroudering zal zorgen.

Daarom is het zeer belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, ook als je slechts kort naar buiten gaat of binnen achter glas verblijft. Zowel in de winter als in de zomer moet je je huid beschermen!

Anti-rimpelcrèmes zijn écht niet nodig als anti-aging voor twintigers

Als mensen het woord anti-aging horen denken ze vaak meteen aan de welbekende anti-rimpelcrèmes. Je kent ze vast wel: van die crèmes die ze eindeloos blijven promoten op TV door dames zonder rimpels tentoon te stellen. Er wordt met termen zoals Q10 gegooid en opeens heeft iedereen zo’n potje nodig om de eeuwige jeugd te bereiken.

Als je als twintiger op zoek bent naar een goed anti-aging product denk je misschien wel dat anti-aging en anti-rimpel synoniem staan voor elkaar. Dit is echter niet waar!Een anti-rimpelcrème zegt het eigenlijk al: dit mag je énkel en alleen gebruiken als je last hebt van rimpels, iets wat in je twintigerjaren vaak niet het geval is.

Het lijkt misschien wel een geval van ‘baat het niet, dan schaadt het niet’ maar eerlijk: een te rijke of te vette anti-rimpel is gewoonweg NIET goed voor je huid, net als iedere andere crème die niet bij jouw huidtype past.

Laat de anti-rimpelcrèmes dus maar wachten tot het moment waarop je wél last krijgt van hardnekkige rimpeltjes.

Conclusie

Anti-aging voor twintigers is veel simpeler dan het lijkt. Door goed voor je huid te zorgen zowel van binnen- als van buitenuit zorg je ervoor dat de rimpels zo lang mogelijk weg blijven.

Eet zo gezond mogelijk, probeer stress te beperken en hanteer een actieve levensstijl. Zorg daarbij voor een goede crème met veel antioxidanten zodat de huid zichzelf sneller en beter kan vernieuwen.

Vergeet ook niet om je huid altijd goed te beschermen met een beschermingsfactor om verdere onomkeerbare schade te voorkomen.

Wat doe jij om huidveroudering tegen te gaan?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?