web analytics

Avène Les Essentiels Reinigingsschuim review

Een goede reiniging zou verplicht moeten zijn voor iedereen want zelfs als je geen make-up draagt moet je je huid goed schoonmaken. Talg, vuil, zweet en andere viezigheid kunnen je poriën verstoppen en vroegtijdige huidveroudering bevorderen. Reinigen is dus een must!

Zelfs als je een droge en/of gevoelige huid hebt mag je deze stap niet overslaan. Je denkt waarschijnlijk: “Ja maar, dat brandt altijd zo hard en achteraf voelt mijn huid trekkerig aan.” Dat klopt, bepaalde reinigers kunnen dat effect hebben.

Daarom moest je kiezen voor een ‘veilige’ reiniger zoals bv. de Avène Les Essentiels Reinigingsschuim. Deze schuim werd speciaal ontwikkeld met het oog op de droge en gevoelige huid en zal de huid dus niet verder uitdrogen of irriteren.

Ik kocht een tijdje geleden 2 flacons bij een mooie actie in de apotheek en besloot het product uit te testen. Ben je benieuwd naar mijn Avène Les Essentiels Reinigingsschuim review? Lees dan zeker verder!

Het thermaal water van Avène

Huidverzorgingsmerk Avène staat voornamelijk bekend omwille van hun gebruik van thermaal water. Thermaal water is een ingrediënt dat kalmerend werkt en wordt dus vooral ingezet bij producten voor een gevoelige huid.

Normaal water heeft de neiging om de huid uit te drogen en te irriteren, terwijl thermaal water alles juist kalmeert en hydrateert.

Ook binnen de Avène Les Essentiels Reinigingsschuim vinden we dit thermaal water ook weer terug en kan je dus genieten van de kalmerende effecten op de huid.

De Avène Reinigingsschuim in gebruik

Een reinigingsschuim wordt vaak aangeraden voor mensen met een vette of gecombineerde huid en over het algemeen zijn dit soort reinigingsproducten vaak nogal aan de agressieve kant. Bij de Avène Les Essentiels Reinigingsschuim is dat dus niet het geval.

Het is een hele milde reiniger omdat hij volledig zeepvrij is, in tegenstelling tot een standaard reinigingsschuim. Hij kalmeert de huid dankzij de samenstelling op basis van thermaal water van Avène en bevat ook glycerine voor meer comfort.

Hierdoor voelt de huid helemaal niet droog of trekkerig aan na het reinigen maar de huid voelt juist soepel, zacht en verzorgd aan.

De schuim laat zich ook zeer makkelijk aanbrengen en dankzij de handige pompflacon krijg je altijd de juiste hoeveelheid en wordt het geen geklieder.

Je mag de schuim zowel op een droge als op een vochtige huid aanbrengen en na het inwerken haal je het makkelijk weg met een washandje of een (herbruikbaar) wattenschijfje.

Conclusie

Ik heb zelf een gemengde, gevoelige huid dus het is altijd wel lastig om een geschikt reinigingsproduct te vinden.

Deze reiniger haalt je make-up goed weg, werkt makkelijk en snel en is daar bovenop ook nog eens helemaal veilig om te gebruiken bij een gevoelige huid. Hij irriteert de huid niet, droogt ze niet uit en zorgt achteraf voor een zalig zacht gevoel.

Tijdens een actie online kocht ik twee flacons maar ik ben er zeker van dat ik hem achteraf nog eens opnieuw zal kopen. Wat een fijn product!

Zelf eens proberen? Je vindt de Avène Reinigingsschuim o.a. bij online apotheek Pharmamarket.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?