web analytics

Avène Tolérance Reinigende Gel-lotion review

Het reinigen van je gelaat is uiterst belangrijk als je (vroegtijdige) huidveroudering tegen wil gaan en je huid goed schoon wilt houden. Echter kan dit soms nogal lastig zijn als je last hebt van een gevoelige huid die snel rood wordt of pikt na het reinigen.

Gelukkig zijn er tegenwoordig wat fijne oplossingen voor de gevoelige huid die de huid op een milde manier reinigen. Een goed voorbeeld hiervan is de Avène Tolérance Reinigende Gel-lotion. Deze reiniger verwijdert je make-up en maakt de huid goed schoon zonder de huid te irriteren. Perfect dus als je last hebt van een gevoelige, branderige huid!

Ik testte het product recent uit dus natuurlijk is het tijd voor een review. Kijk je mee?

De Avène Tolérance Reinigende Gel-lotion is een reinigingslotion speciaal ontwikkeld voor de gevoelige tot reactieve huid. De lotion reinigt de huid, de ogen en de lippen en haalt tegelijkertijd ook je make-up weg op een zachte wijze. Zo is je huid meteen perfect schoon en dat zonder een gevoelig of trekkerig gevoel na te laten.

De reiniger heeft een goed verdraagbare en natuurlijke formule met daarin thermaal water, een ingrediënt dat de gevoelige huid ook nog eens extra gaat kalmeren.

Wat ook heel erg fijn is aan dit product is dat je het niet hoeft af te spoelen. Je brengt het gewoon aan met een wattenschijfje (of met je vingers) waardoor je geen water hoeft te gebruiken. Water heeft vaak nog een extra uitdrogend effect waardoor je met een gevoelige huid vaak nog eens éxtra last krijgt.

Mensen met een vet of normaal huidtype verdragen water meestal wel goed maar mensen met een gevoelige of droge huid hebben hier snel last van. Door water te vermijden zal je dus heel wat leed besparen!

Qua gebruik is hij niet alleen heel erg praktisch maar ook heel erg aangenaam om te gebruiken. Dankzij de gelei-achtige textuur van deze make-upremover voelt het product heel erg zacht aan op de huid en is het echt een plezier om je huid ‘s avonds te reinigen. De verpakking komt ook met een prettige dop zodat je het product goed kunt doseren.

Moest je dus zelf last hebben van een droge, trekkerige of gevoelige huid die vaak slecht reageert op reinigingsgels en dergelijke? Dan moet je de Avène Tolérance Reinigende Gel-lotion zeker op je lijstje zetten.

Deze reiniger werkt snel en makkelijk, reinigt de huid op een milde manier en haalt je make-up weg zonder te irriteren. Zo voelt je huid ook na het reinigen nog steeds comfortabel en zacht aan. Zeker een aanrader!

De Avène Tolérance Reinigende Gel-lotion is te koop bij de apotheek alsook bij de online apotheek zoals bv. bij Pharmamarket. Hier betaal je rond de € 12 voor een kleine fles ofwel € 16 voor een grote fles.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?