web analytics

Basis huidverzorgingsroutine voor jonge meisjes

Huidverzorging is belangrijk, zelfs op jonge leeftijd. Voor jonge meisjes is het essentieel om eenvoudige en milde producten te gebruiken die de huid reinigen en hydrateren zonder te veel ingrediënten die de huid kunnen irriteren.

Teveel producten gebruiken is niet aanbevolen maar er zijn wel een aantal producten die zeker aan te raden zijn.

Dit is een voorbeeld van een basis huidverzorgingsroutine voor jonge meisjes:

Stap 1: een zachte reiniging

Kies een milde, pH-gebalanceerde reiniger om dagelijks vuil en olie te verwijderen zonder de huid uit te drogen. Laat de agressieve gels vol zeep en parfum a.u.b. achterwege want dit zal op termijn alleen maar meer schade aanrichten. Ook agressieve reinigers tegen puistjes zoals Clearasil kunnen de huid schade.

Ga dan eerder voor een zachte tonic of lotion (liefst parfumvrij) of speel het op veilig en reinig de huid met een micellair water. Deze kun je gewoon bij de drogist kopen, vaak al voor slechts een paar euro.

Zeker het micellaire water van Garnier is een fijne aanrader, voor iedere leeftijd!

Stap 2: een lichte moisturizer

Met een lichte dagcrème of moisturizer kun je eigenlijk niets mis doen en daardoor is dit soort product voor iedere leeftijd geschikt. Neem geen vette dagcrème of iets met anti-aging maar kies voor iets hydraterend met een lichte formule.

Flüides en gel-crèmes zijn hier perfect voor! Ze zijn niet te dik en te voedend en zijn daardoor ook goed te gebruiken door jonge meisjes die last hebben van eventuele puistjes of snel last hebben van een vette huid.

Stap 3: zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème is cruciaal, zelfs op jonge leeftijd, om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Zonnebrandcrème werkt preventief tegen huidkanker en tegen huidveroudering en hoe vroeger je ermee begint, hoe beter!

Kies een breed-spectrum zonnebrandcrème met minimaal SPF 30, ook tijdens de wintermaanden.

Er zijn gelukkig genoeg zonnebrandcrèmes op de markt die niet vettig zijn, de huid niet verstoppen en ook niet plakken. Fluïdes en sprays zijn licht genoeg maar beschermen de huid toch voldoende.

In de avond: make-up remover (indien van toepassing)

Als je make-up gebruikt, is het belangrijk om een zachte make-up remover te hebben om make-up grondig te verwijderen voordat je gaat slapen.

Niet om je onnodig bang te maken maar als je met make-up op gaat slapen zal je huid veel sneller verouderen en gaan er dus ook sneller rimpels ontstaan. Nu nog niets om je zorgen over te maken maar geloof me, later zul je me zeker dankbaar zijn! 😉

Ook kan make-up ophouden tijdens het slapen voor oogontstekingen zorgen en dat wil je natuurlijk ook vermijden. Haal dus echt áltijd je make-up weg voor het slapen!

Een goede make-up remover hoeft ook niet heel erg duur te zijn. Zelfs de Action heeft de prettige Alvira make-up remover waarmee je snel en makkelijk je (waterproof) make-up weg kunt halen.

Onthoud dat het belangrijk is om consistent te zijn met de huidverzorgingsroutine en om te luisteren naar je eigen huid.

Twijfel je echter toch een beetje en heb je hulp nodig bij specifieke wensen of producten? Ga dan eens raad vragen bij je lokale apotheek of boek een afspraak bij de dermatoloog. Zeker bij hardnekkige huidproblemen zoals acne en mee-eters kan dit zeker een goed idee zijn.

Laat je in ieder geval geen veel te dure crème aanpraten bij de parfumerie want geloof me, dat is op jonge leeftijd zeker niet nodig. Hou het simpel, wees consistent in het smeren en let vooral zelf goed op hoe je huid reageert!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?