Battle of the body oils

Een goede lichaamsolie is echt onmisbaar in mijn routine. Ik hou vooral van olie die snel intrekt, lekker ruikt, niet plakt en mijn huid goed hydrateert. Er zijn er een heleboel op de markt dus ik besloot om ze eens grondig met elkaar te vergelijken. Kijk je mee?

Nuxe Huile Prodigieuse (shop hier)

Eigenschappen: Multifunctionele olie die je voor het gelaat, het lichaam en het haar kunt gebruiken. Bevat Tsubaki olie, een olie die extra voedend werkt. De olie werkt ook als anti-oxidant en helpt met het verminderen van striae.

Prijs: € 32,00 voor 100 ml

Mijn review: De geur van deze olie is zeker de bloemigste van de drie, een beetje aan de oubollige kant vind ik zelf. Heel erg lekker maar niet zo oriëntaals of sensueel als de andere twee producten. De olie van Nuxe is ook direct de meest vloeibare van de drie.Waar de andere twee direct opdrogen blijft het bij de Nuxe olie toch wat glanzen en plakken. Zeker niet op een storende manier want hij droogt nog steeds sneller op dan een lotion of butter. Doordat deze olie de dikste is gebruik ik hem ook graag in mijn haar, iets waarvoor ik de andere twee niet zo geschikt vind. Het is dus echt een multifunctionele olie die je voor enorm veel dingen kan gebruiken.

Score: 8/10

Rene Furterer 5 Sens sublimerende droge olie (shop hier)

Eigenschappen: Droge huidolie die bestaat uit vijf verschillende plantaardige oliën. Deze sensueel ruikende olie is non-sticky laat een satijnachtig gevoel na op de huid. Alleen geschikt voor lichaam en haar.

Prijs: € 32,00 voor 100 ml

Mijn review: De geur van deze olie is echt mijn favoriet van de drie. Hij ruikt énorm lekker en zou bijna door kunnen gaan voor een parfum. Ik kan de geur moeilijk beschrijven maar Lady Million meets Lush winkel komt het dichts in de buurt. De olie trekt zo snel in dat je hem na het uitsmeren al niet meer ziet. Als je geen fan bent van een plakkende olie moet je deze zeker eens proberen. Ondanks dat hij zo licht is geeft hij wel een fantastische hydratatie! Zelfs op momenten waarop mijn huid extreem droog is werkt deze olie prima.

Score: 9,5/10

Bodysol Natural Gold lichaamsolie (shop hier)

Eigenschappen: Lichte lichaamsolie op basis van jojoba- en macadamia-olie. Speciaal geformuleerd om het risico op allergische reacties te verminderen. Verrijkt met Vitamine-E om de huid te beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Prijs: € 12,99 voor 200 ml

Mijn review: Deze olie heeft de minst opvallende geur van de drie, waardoor ik hem ook het vaakst gebruik. Hij heeft een sensuele oriëntaalse geur maar hij is zeker niet zwaar, hierdoor combineert hij goed met andere geuren. Ik zou hem dus vooral als een olie voor de zomer klasseren. Hij is niet zo voedend als de andere twee maar trekt wel énorm snel in. Je hebt er dus iets meer van nodig voor een echt hydraterend resultaat. Hij is ook een pak goedkoper dan de rest dus qua prijs vind ik dit echt wel een aanrader.

Score: 8,5/10

Winnaar: De olie van Rene Furterer is voor mij de grote winnaar. Hij trekt het snelst in van de drie en ook de geur vind ik het lekkerst. Toch zijn de andere twee producten ook énorm goed en ik gebruik ze graag voor verschillende zaken. De Bodysol olie vind ik het fijnst in de zomer en qua prijs/kwaliteit vind ik dit ook de beste deal. De olie van Nuxe vind ik dan weer de ideale multitasker voor huid én haar!

Heb jij een favoriete lichaamsolie?

Share:

5 Comments

 1. April 8, 2017 / 8:46 am

  Ik zou dan ook voor de laatste gaan omdat die iets minder zwaar is qua geur! fijne review

 2. Christine
  April 9, 2017 / 10:36 pm

  Oh wauw die van Rene Furterer lijkt echt super! Ik heb van dit merk al shampoo gebruikt & loved it!

 3. April 9, 2017 / 10:39 pm

  Ik ben echt een Nuxe fan maar aangezien de andere beter scoren moet ik die ook maar eens een kans geven misschien.

  Ilona

 4. April 13, 2017 / 5:15 pm

  Ik heb 1 favoriete body oil, aka de enige body oil die ik gebruik, dat is er eentje van Collistar.

 5. April 22, 2017 / 10:27 am

  Ik ken enkel de geur van Nuxe en die vind ik zalig. Ik ben zeer benieuwd hoe de Darphin droge olie mij gaat bevallen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?