Battle of the handcreams

Bij dit koude weer krijgen je handen het zwaar te verduren. Een goede handcrème kan hier dus zeker goed van pas komen! Het is alleen wel lastig om hét beste exemplaar te vinden aangezien er zoveel verschillende handcrèmes op de markt zijn. Voor iedere behoefte en iedere soort huid is wel een bepaalde soort te vinden. Daarom vergelijk ik vandaag drie verschillende handcrèmes in een battle of the handcreams. Kijk je mee?

Dove DermaSpa Intensive handcrème (shop hier)

Eigenschappen: Vetvrije formule die speciaal ontwikkeld is voor de extreem droge en ruwe huid, ook geschikt voor de gevoelige huid

Prijs: € 4,45 voor 75 ml

Mijn review: Deze handcrème is echt een van de lichtste handcrèmes die ik ooit geprobeerd heb en dat terwijl hij toch heel erg verzorgt. De naam doet vermoeden dat hij zeer intensief werkt voor de meest droge handen maar daar vind ik hem toch echt wel te licht voor. Voor mijn handen is hij meestal wel goed en in de zomer vind ik hem juist heel prettig doordat hij zo licht is. In de winter prefereer ik toch iets dikkere crèmes waar meer boters en/of olieën in verwerkt zitten. De geur is trouwens ook heerlijk fris en zeker niet te sterk dus perfect geschikt voor iedere dag!

Score: 7,5/10

Rituals Ritual of Ayurveda Hydration Hand Lotion (shop hier)

Eigenschappen: Een ultraverzorgende lotion met ingrediënten zoals Sweet Almond Oil, de perfecte huidverzachter, en Indiase Roos, voor een ontspannende uitwerking op lichaam en geest.

Prijs:  € 9,85 voor 70 ml

Mijn review: Binnen de Ayurveda lijn zijn er twee crèmes: de hand lotion en de hand balm. De hand balm is echt superdik en je krijgt hem bijna niet uit de flacon omdat hij zo dik is. Moest je echt extreem droge handen hebben is dat vast een goede optie! Deze hand lotion daarentegen is veel dunner en vind ik daardoor ook iets fijner in gebruik. De geur is heerlijk warm en dus ideaal bij dit weer om jezelf even op te krikken. Hij is lekker vloeibaar maar qua verzorging vind ik hem wel echt héél erg goed!

Score: 8,5/10

L’Occitane Rose et Reines Hand & Nail Cream (shop hier)

Eigenschappen: Lichte crème die verrijkt is met karitéboter en vitamine E, verzacht en beschermt de handen terwijl het ook de nagels versterkt

Prijs: € 8,00 voor 30 ml

Mijn review: De Rose et Reines ligt bij mij echt doorheen heel mijn huis verspreid. Ik heb eentje aan mijn bureau liggen maar ook in mijn meest gebruikte tassen vind je wel een exemplaar terug. Dat er shea butter in deze handcrème zit, dat voel je echt meteen. Hij is iets dikker dan de andere twee lotions en trekt ook minder snel in maar aan de verzorging kan je echt niet tippen.

Je voelt gewoon gelijk dat je huid alle handcrème begint op te zuigen en ze voelen instant beter aan. De geur is ook echt heerlijk, ondanks dat hij naar rozen ruikt. Hij ruikt zeker niet naar van die typische oubollige oma rozen, haha! Het enige probleem is dat de geur soms nogal te zwaar kan worden als je hem vaak gebruikt.

Score: 8,5/10

Winnaar: Ik vond het dit keer echt lastig om een winnaar te kiezen aangezien iedere handcrème wel zijn bepaalde voordelen heeft tegenover de anderen. Qua verzorging vind ik die van L’Occitane echt het fijnst maar qua intrekken die van Dove. De geur vind ik dan weer het lekkerst bij de Rituals crème. Dan ga ik gewoon prijs-kwaliteitsgewijs beslissen en op dat vlak wint de Rituals lotion het voor mij. Die van Dove is natuurlijk iets goedkoper maar de werking van Rituals is in mijn ogen iets beter voor extreem droge handen. Omgerekend is de L’Occitane crème ook gewoon dubbel zo duur als die van Rituals dus als ik puur daarop moet kiezen is Rituals de winnaar.

Heb jij een favoriete handcrème?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge