Battle of the sunscreens

Een goede zonnebescherming is echt een must als het zonnetje schijnt. Het beschermt ons tegen UV-straling waardoor onze huid langer jong blijft én we minder kans lopen op huidkanker. Zonnecrème is verkrijgbaar binnen verschillende prijscategorieën maar ook met verschillende formules. Daarom vergelijk ik vandaag een aantal fijne zonnecrèmes!

Garnier Ambre Solaire Ideal Bronze SPF30

Eigenschappen: Beschermende spray met factor 30, hydraterende formule, melanine booster om de bruining te bevorderen, niet geschikt voor je gezicht

Prijs: € 18,99

Mijn review: Deze zonnecrème is zeer basic en deed zeker wat hij moest doen. Ik ben geen enkele keer verbrand en de crème voelde ook goed aan op het lichaam, zeker niet te plakkerig. Van de extra melanine booster heb ik op zich niet zoveel gemerkt. Wel vond ik de verpakking niet echt gebruiksvriendelijk. De crème zelf was nogal aan de dikkere kant, waardoor het pompje soms wat tegenwerkte. Ik moest dus soms twee handen gebruiken om het product uit de verpakking te krijgen, niet echt handig tijdens het insmeren. Het product werkte dus prima, de verpakking vond ik iets minder.

Score: 7/10

Clarins Sun Care Milk-Lotion Spray SPF50+

Eigenschappen: Zonnemelk in sprayvorm die je zowel voor je lichaam als voor je gezicht kunt gebruiken

Prijs: € 24,99

Mijn review: Deze spray van Clarins is al langer een van mijn favorieten. Hij is zeer gebruiksvriendelijk en ruikt ook nog eens lekker. Het feit dat je hem voor zowel lichaam als gezicht kunt gebruiken bespaart ruimte én geld. Hij is wat aan de duurdere kant maar je hoeft dus geen twee afzonderlijke producten aan te schaffen. Ook de verpakking vind ik erg gebruiksvriendelijk. Het pompje zorgt voor een zeer lichte mist waardoor je een egale laag aan kunt brengen, zonder ergens teveel crème te hebben. Doordat hij voor de gevoelige huid geschikt is is dit mijn go to zonnecrème.

Score: 9,5/10

Rituals Sun Protection Milky Spray SPF30

Eigenschappen: Waterbestendige spray met UVA en UVB filter, natuurlijk anti-oxidant complex op basis van organische Witte Thee, natuurlijke Vitamine E en Ginkgo Biloba.

Prijs: € 18,00

Mijn review: Doordat hij geen parabenen, minerale olie of alcohol bevat is dit een fijne zonnecrème voor de gevoelige huid. De spray werkt enorm fijn en geeft een zeer lichte mist die je makkelijk op kunt bouwen. Hij voelt niet plakkerig aan en voelt fijn aan op de huid. Hij heeft ook de typische geur van een Rituals product dus niet zo’n typisch zonnebrand geur, erg fijn!

Score: 8,5/10

Winnaar: Qua prijs vind ik de zonnecrème van Rituals echt een topper dus ik zou deze zeker aanraden als je niet teveel kunt of wilt spenderen. Moest je het niet erg vinden om meer te spenderen zou ik voor de melk van Clarins kiezen. De verpakking is gebruiksvriendelijk, hij is geschikt voor de gevoelige huid én je kunt hem voor zowel lichaam als gelaat gebruiken. Hierdoor hoef je geen aparte zonnecrèmes te kopen.

Welke zonnebescherming gebruik jij het liefst?

Share:

2 Comments

 1. Christine
  May 9, 2017 / 5:02 pm

  Ik gebruik vaak die van Nivea voor kinderen omdat die zo geweldig waterproof is en ik veel zwem haha!

 2. May 10, 2017 / 3:25 pm

  van deze producten is Clarins de winner voor mij 🙂
  Ik gebruik altijd bioterm, clarins of Dior 😉

  Ilona

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Looking for Something?