web analytics

Beauty Made Easy Le Papier zero waste lipsticks

We zijn ons tegenwoordig steeds meer bewust aan het worden van alles wat we verbruiken. Ook merken spelen hier maar al te graag op in, ook al lijkt het bij sommige merken vooral om greenwashing te gaan. Gelukkig zijn er ook merken die het zero waste aspect wél heel serieus nemen.

Het merk Le Papier (een merk dat onderdeel is van het Deense Beauty Made Easy) heeft namelijk een reeks van zero waste lipsticks gelanceerd. De verpakking van deze lipsticks verdwijnt mee naarmate je de lipstick gebruikt. Zodra de lipstick op is is je verpakking dus ook mee verdwenen.

Ik vond het alleszins een zeer uniek en verrassend concept, daarom vertel ik er in dit artikel graag meer over!

Wat is Beauty Made Easy Le Papier?

Als consument zijn we ons er steeds vaker van bewust hoeveel verpakkingen we eigenlijk weggooien. Met cosmetica is dat jammer genoeg niet anders.

Spiegels, karton en natuurlijk enorm veel plastic: er komt gewoon teveel afval aan te pas. Gelukkig begint het beautylandschap stilaan te veranderen!

Een goed voorbeeld hiervan zijn de producten van de Beauty Made Easy Le Papier lijn.

Zero waste lipsticks?

Le Papier van Beauty Made Easy zet met zijn lip balm en lipstick de beautywereld op zijn kop. De producten zijn volledig vegan én ook nog eens volledig plasticvrij.

De verpakking is namelijk volledig gemaakt van papier, zoals de naam al doet vermoeden.

Hoe het werkt? Best wel simpel! Aan de lipsticks en lip balms zit een touwtje bevestigd. Van zodra je potloodje stomp begint te worden kun je de lipstick verder afpellen a.d.h.v. het touwtje.

Naarmate je je lipstick verder op gebruikt, hoe verder de verpakking van de lipstick zal verdwijnen. Op het einde, als je lipstick op is, is de verpakking dus ook mee verdwenen. Volledig zero waste dus!

Het Beauty Made Easy Le Papier gamma

Binnen het Beauty Made Easy Le Papier gamma vind je dus zowel lipbalsems als lipsticks terug. De lipsticks zijn verkrijgbaar in zowel een glossy als een matte finish.

Ik heb zelf inmiddels ook al een mooi exemplaar in huis en dat is de kleur Ruby uit het matte gamma. Ruby is een classy donkerrode kleur die altijd wel past.

De lipsticks bevatten kokosolie, amandeololie, wonderolie, sheaboter en wax van zonnebloempitten, rijstzemelen en candelilla. Hierdoor zijn ze lekker verzorgend voor je lippen, ondanks het feit dat ze mat zijn.

Ben je dus nog op zoek naar een prachtige (matte) lipstick die tegelijkertijd ook verzorgt? En je wilt je ecologische voetafdruk niet extra vergroten met extra afval? Dan moet je écht deze lipsticks eens bekijken.

Verkrijgbaarheid  

De Beauty Made Easy Le Papier producten zijn verkrijgbaar bij de apotheek. Ik koop mijn producten bij mijn lokale apotheek maar je kunt Beauty Made Easy ook online kopen.

Zo vind je deze lipstick o.a. ook bij Douglas Nederland en Douglas België.

Wat vind jij van dit concept?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. January 10, 2020 / 7:21 pm

    Ik ben niet zeker of je het bij de fysieke apotheek kunt vinden maar je kunt het zeker wel online bestellen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?