Beauty miskopen vermijden: de beste tips

Kom jij soms ook thuis van het winkelen en heb je het gevoel dat je veel te veel geld gespendeerd hebt aan dingen die je nooit echt gaat gebruiken? Vast een herkenbaar gevoel voor velen.

Zeker met (goedkope) make-up durft het al eens misgaan aangezien dat meestal geen rib uit je lijf is waardoor het geld sneller over de toonbank vliegt.

Wil je ook graag deze beauty miskopen vermijden? Dit zijn mijn beste tips die je hierbij zullen helpen:

Koop het niet omdat het goedkoop is

Is het jou ook al opgevallen dat je vaak meer research doet naar producten die aan de duurdere kant zijn? De meeste mensen tellen namelijk niet zomaar snel € 50 neer voor een foundation zonder enige research te doen.

Toch doen we dat vaak wél als het op goedkopere producten aankomt. Dan sta je voor een make-up schap bij Kruidvat en dan denk je: “Hmm, deze lipstick ziet er leuk uit. Ik ga hem kopen!”. Wedden dat je vooraf waarschijnlijk geen reviews hebt opgezocht?

Waarom zou je dus het risico nemen bij een Catrice lipstick maar vooraf wel je research doen voor een liquid lipstick van Jeffree Star of ABH? Want ja, ook die luttele euro’s gaan na een tijdje beginnen doortellen.

Een van mijn belangrijkste tips om beauty miskopen te vermijden is dus om niets zomaar te kopen gewoon ‘omdat het goedkoop is’.

Laat je adviseren maar gebruik je verstand

Bij twijfel kan het altijd een goed idee zijn om raad te vragen in de winkel. Verkoopsters kunnen je altijd bijstaan met hun goede raad, zeker als ze ook gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. Wees dus zeker niet bang om raad te vragen en je te laten adviseren in de winkel.

Alleen is het wel belangrijk om altijd je verstand te gebruiken, ook als je raad vraagt in de winkel. Als een product niet helemaal je ding is of je hebt twijfels, laat je dan zéker niet pushen door de verkopers.

Doe dus zelf altijd je eigen research op voorhand en als iets niet goed voelt, koop het dan zeker niet. En vergeet ook zeker niet om alle producten en swatches ook eens in daglicht te bekijken! 😉

Een nieuw product verandert je leven niet

We denken vaak dat we altijd moeten blijven verder zoeken naar hét product dat ons leven gaat veranderen. Een oogschaduw die ervoor zorgt dat iedereen voor onze mysterieuze blik valt of een crème die al onze cellulite als sneeuw voor de zon doet verdwijnen.

Het spijtige van de zaak is: dit soort producten bestaan gewoon niet. Er is geen enkel make-up of beautyproduct dat ons leven echt kan veranderen. We gaan niet ineens gelukkiger of ‘mooier’ worden door iets nieuws uit te proberen.

Ook gaan we er niet ineens uitzien als onze favoriete celebrity als we dezelfde mascara gebruiken die zij promoten. Val dus niet voor deze marketingtrucs of koop het product alleen als je de nodige research gedaan hebt.

Denk er dus altijd even goed over na voor je naar de winkel holt voor the next best thing of je komt thuis met een miskoop.

Shop je stash

We vergeten vaak hoeveel producten we eigenlijk al in onze stash hebben. Je wilt niet weten hoe vaak ik thuiskwam met een product dat ik eigenlijk al had of iets wat er alleszins hard genoeg op leek.

Natuurlijk zonde van je geld én je zorgt zo ook alleen maar voor meer rommel in huis.

Daarom kan het wel eens leuk zijn om eerst eens in je eigen stash te shoppen i.p.v. meteen de winkelstraat in te trekken. Snuister nog eens heel goed door je eigen stash en probeer producten eens op een andere manier te gebruiken.

Door alles wat je al hebt op een rijtje te zetten weet je ook meteen wat je al hebt en vooral ook wat je zelf fijn vindt om te gebruiken. Hierdoor heb je ook een soort van houvast tijdens het winkelen omdat je zo je eigen smaak en wensen beter zal begrijpen. Op die manier zul je ook minder miskopen doen!

Hoe zorg jij ervoor dat je geen miskopen doet?

Share:

1 Comment

  1. March 1, 2020 / 9:18 am

    Vroeger deed ik veel miskopen omdat ik niet wist welke kleuren mij mooi staan of wat voor textuur ik fijn vind. Maar nu ik dat weet, doe ik nog maar zelden een miskoop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?