Beauty on a budget

Tegenwoordig zijn er maar weinig mensen meer te vinden die niet klagen over de aanhoudende crisis, geldnood en de prijzen die veel te duur zijn. Terwijl ik vijf jaar geleden nog 200€ kon uitgeven bij MAC ben ik nu toch meer bij het Kruidvat te vinden. Iedereen moet besparen of juist dingen laten vallen. Make-up en andere luxe items horen meestal bij die categorie. Daarom ga ik jullie vandaag zoveel mogelijk nuttige tips proberen te geven als het op make-up en beauty aankomt.

TBSShoplog

Gebruik kortingscodes als je online shopt:

Als je toch al van plan was om te bestellen, waarom dan geen kortingscode gebruiken? Via Google vind je echt een heleboel codes die je goed kunt gebruiken. Gewoon even Googlen op het merk waarin je geïnteresseerd bent en plak er het woord kortingscode achteraan. Als voorbeeld: “The Body Shop kortingscode” of “Zalando gratis verzending”.

Ruilen: 

Meld je aan bij een ruilgroep op Facebook! Dit is echt de perfecte manier om van je eigen spulletjes af te raken en er iemand anders blij mee te maken, terwijl je zelf geen geld hoeft te geven aan iets nieuws. Zo leer je nieuwe producten denken en het kost je niks + je doet niet aan verspilling. Win-win situatie!

Ga voor samples:

Ik was iemand die vroeger bijna altijd al z’n samples wegsmeet. Dom dom dom! Als je al je samples bijhoudt heb je meestal al genoeg producten waar je een heel eind mee vooruit komt. Want hoe vaak zit er geen shampoo of foundation in een magazine? Als je in België woont: Planet Parfum is een hele fijne winkel die veel samples geeft. Ik kocht ooit eens een (ja een maar!) lakje van OPI en kreeg er 3 parfumsamples bij (geen zakjes, echt spuitflacons) en 2 crème samples (in tubes).

Ook zijn er veel sites die gratis samples weggeven! Of like de Facebookpagina’s van je favoriete merken, die hebben vaak applicaties op hun pagina staan waarbij je gratis samples kan aanvragen.

CatriceSmokeyEyes

Wacht tot make-up gediscontinued wordt:

Dit is een goede tip die je nu vast goed van pas komt. Als je een vrij laag budget hebt zijn Essence en Catrice echt supermerken. Zeker nu deze tijd van het jaar! Nu gaan alle producten die uit het assortiment gaan voor -50% buiten. Make-up die anders al vrij goedkoop is wordt nu nog een pak goedkoper en het is zeker handig om er een keertje naar te kijken. Op zoek naar een fijne mascara of eyeliner, voor € 1 heb je er nu al een!

Hoe bespaar jij op beauty items? 

Share:

14 Comments

 1. August 2, 2013 / 7:33 am

  Ik spaar altijd al mijn samples op, ik heb ondertussen een hele la vol maar gebruik er wekelijks nog wel iets van 😀

 2. August 2, 2013 / 11:45 am

  Ik spaar ook samples en ga rond deze tijd van het jaar (of net na de kerstdagen) op zoek naar sale producten. Goede producten voor een leuk, goedkoop prijsje 🙂

 3. beautybyts
  August 2, 2013 / 12:31 pm

  Handige tips!!

 4. August 2, 2013 / 1:55 pm

  handig artikel!
  waar is de Planet Perfume eigenlijk? Ik ken er maar één in Brussel. Heeft Antwerpen er ook één?

  • August 2, 2013 / 1:58 pm

   ik heb het net even opgezocht, blijkbaar zijn er dus heel veel. Wist ik niet :s
   sorry voor de domme vraag x

 5. August 2, 2013 / 2:36 pm

  Leuk artikel! Mijn golden tip is eigenlijk de sale, zeker bij TBS en ook de Ici Paris! Heb daar ooit een keer een Hermes parfum voor 15 euro gekocht, 30 ml. Superlekker en niet eens uit het assortiment.

 6. August 2, 2013 / 4:20 pm

  Ik bespaar door kortingcoupons te gebruiken, of ik ga pas winkelen als het sale is.
  Sommige high end producten kan ik best betalen maar uit principe doe ik het toch niet…
  30 euro voor lipstick krijg ik niet over mn hart 😉
  xx

 7. Monique
  August 2, 2013 / 4:29 pm

  Ik kijk eerst bij de sale of mijn favoriete producten er bij zitten en koop dat een back-up maar m’n winkel mandje zit al snel (te) vol, hihi maar de laatste tijd probeer ik wat kritischer te zijn en eerst m’n kasten leeg te maken met de producten die ik nog heb..

 8. Shana
  August 2, 2013 / 4:52 pm

  Ik gebruik ook wel af en toe iets op van mijn samples. 🙂

  Verder vind ik de acties in het Kruidvat meestal wel leuk.

 9. August 2, 2013 / 8:54 pm

  Leuke tips! Die kortingen bij Yves Rocher ga ik zeker eens gebruiken.

 10. The Moustaches
  August 2, 2013 / 11:26 pm

  Aight, sliiiiiim 8)
  Zo had ik het nog nooit bekeken.

 11. August 6, 2013 / 2:52 am

  ik gooide vroege me sample ook weg of gaf ze weg maar nu bewaar en gebruik ik ze wel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?