web analytics

Beauty trends voor 2024

Een nieuw jaar betekent automatisch ook nieuwe trends. Van social media zoals Instagram en Tiktok tot magazines en catwalks, er is weer heel wat nieuwe inspiratie voor ons om op te nemen.

Ik zette daarom de leukste beauty trends voor 2024 op een rijtje!

Simpele make-up

Je zult het misschien op school of op de werkvloer ook al wel gemerkt hebben: mensen dragen steeds subtielere make-up. Smokey eyes en opvallende lipsticks zijn tegenwoordig uit de mode en de “no make-up” make-up look is weer helemaal in.

Mensen gebruiken nog steeds veel make-up maar deze is eerder subtiel en natuurlijk zodat het niet opvalt dat je make-up draagt. Vervang je (liquid) lipsticks door een zachte neutrale lipgloss of lipolie, verminder je oogschaduw en kies vooral voor zachte aardetinten.

Deze trend van subtiele, simpele make-up is dus een van de belangrijkste beauty trends van 2024 en zal alleen nog maar populairder worden.

Pink is uit, rood is weer in

2023 mag dan wel het jaar van Barbie geweest zijn waardoor iedereen massaal naar roze producten greep, in 2024 gaan we weer terug naar klassiek rood. Een van dé beautytrends voor 2024 is dus de kleur rood, in al haar verschillende facetten.

Het moet zeker niet overdreven zijn, een paar subtiele rode accenten zijn vaak al meer dan genoeg.

Kies voor een blush in een (subtiele) roodtint of ga voor een klassieke rode manicure. Rood staat altijd chique en is nu dus ook nog eens helemaal in trend.

Welk rood je kiest is natuurlijk helemaal persoonlijk. Kies je voor warm oranjerood, koel bessenrood of ga je liever voor donker bordeaux? Het is allemaal mogelijk!

Gefermenteerde beautyproducten

Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals kimchi en kombucha vinden steeds sneller de weg naar onze Europese supermarkten en natuurlijk mag dan ook onze cosmetica niet achterblijven.

Steeds meer cosmeticamerken kiezen voor ingrediënten die gefermenteerd worden. Het fermentatieproces heeft veel voordelen voor je gezondheid en ook dat komt je huidverzorging ten goede.

De komende periode mag je dus zeker meer innovatieve producten verwachten! Zeker voor zaken zoals acne en onzuiverheden zouden gefermenteerde ingrediënten nog extra voordelen moeten bieden tegenover ‘gewone’ skincare.

Monochroom

Dezelfde kleur op je lippen, ogen en wangen, dat is een van dé trends voor 2024. Je hoeft niet exact hetzelfde product te gebruiken maar gewoon in dezelfde tonen werken is al genoeg voor een monochrome look. Kies je voor oranje op de lippen? Ga dan ook voor een oranjekleurige blush op je wangen en gebruik een warme tint op je ogen.

Liever wel hetzelfde product? Dat is natuurlijk ook een optie! Zo heb je tegenwoordig heel wat leuke producten die je zowel op je lippen en wangen (en soms zelfs op de ogen) kunt gebruiken.

Dit is niet alleen helemaal in trend maar is ook nog eens lief voor je portemonnee en neemt minder plaats in beslag. Een goed voorbeeld hiervan zijn de The Body Shop Freestyle Multi-Tasking Pigments. Met deze vloeibare pigmenten is een monochrome look meteen binnen handbereik.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?