web analytics

Yves Rocher Sebo Végétal 7-day Program

Yves Rocher heeft pasgeleden nog een nieuwe lijn toegevoegd aan hun assortiment: Sebo Végétal. Sebo Végétal is een skincarelijn die speciaal bedoeld is voor de mensen met een gecombineerde tot vette huid met onzuiverheden. Ik heb zelf een hele gevoelige huid met een vette T-zone en geregeld onzuiverheden. Ook heb ik last van grove en opvallende poriën dus ik was zeer benieuwd naar deze nieuwe lijn van Yves Rocher. Inmiddels heb ik hun 7-day Program uitgeprobeerd. Benieuwd naar mijn mening?

Het 7-day Program kitje komt met drie verschillende producten: de zuiverende micellaire lotion 2-in-1, het poriënverfijnend serum en de perfectionerende gelcrème. Je zou deze producten dus minstens een week moeten kunnen gebruiken, bij mij is het in ieder geval gelukt en heb ik de producten zelfs 9 dagen kunnen testen. Maar wat vond ik nu van de producten?

Zuiverende micellaire lotion 2-in-1
Deze micellaire lotion vind ik echt de topper van deze kit. Hij haalt al mijn make-up er goed vanaf zonder dat het later gaat prikken of rood aanvoelt. Hij laat ook geen olie-achtige laag achter en geeft me echt een schoon gevoel zonder dat m’n huid trekkerig aanvoelt. Alcohol is wel een ingrediënt maar is niet heel erg aanwezig, hierdoor is het voor mij ook nog goed te doen. Het product is ook vrij zuinig in gebruik, na het programma had ik zelfs nog wat over!

Poriënverfijnend serum
Dit vond ik het minste product van de drie. Op een week tijd is het natuurlijk ook bijna onmogelijk om kleinere of minder zichtbare poriën te krijgen maar toch, ik had er meer van verwacht. Het serum maakte mijn poriën wel minder opvallend op het moment van gebruik maar verder zag ik niet zoveel verschil. Ik denk wel dat ik het eens full-size ga aanschaffen om te zien hoe het op langere periode presteert.

Perfectionerende gelcrème
Deze crème werkt echt heel goed tegen onzuiverheden. Als je een hele gevoelige huid hebt zou ik wel oppassen met deze crème want alcohol is een van de hoofdingrediënten. Hierdoor worden alle puistjes opgedroogd maar zorg je er wel voor dat je huid droger en gevoeliger wordt. Voor mij was dit dus niet zo’n geslaagd product maar ik kan me voorstellen dat dit wel een topper is als je een extreem vette huid hebt.

Ik was dus helaas niet echt overtuigd door dit kitje. Wel ligt dat echt volledig aan mijn huidtype want ik kan me voorstellen dat mensen met een echt vette huid en veel onzuiverheden hier zeker wel wat aan hebben. Ik heb alleen een vette T-zone maar wel heel gevoelige wangen, producten met alcohol zijn dus niet geschikt voor mij. De micellaire lotion vind ik wel top aangezien hier veel minder alcohol in zit. Wel moet ik Yves Rocher pluspuntjes geven voor de geur, de producten ruiken zá-lig!

Het Yves Rocher Sebo Végétal 7-day Program kost € 5 en is exclusief te koop via hun website.

Heb jij nog fijne skincaretips voor mij?

8 Comments

 1. Cheyenne
  October 21, 2014 / 6:16 am

  De micellaire lotion ga ik zeker eens proberen, fijne review!

 2. October 21, 2014 / 9:31 am

  Ook voor mij zou dit kitje niet goed zijn. Droge huid zonder onzuiverheden. Maar het ziet er wel leuk uit en als het iets voor mij was zou ik het toch wel proberen, zeker voor die prijs!

 3. October 21, 2014 / 9:47 am

  I have the serum in full size and actually like it a lot. It indeed does not do so much about my pore size but it leaves my skin really soft and i had less issues with breakouts. I combine it with the moisturiser from La Roche Posay. I have not tried the two other products but the serum is for sure something i will repurchase, especially seeing the price.

 4. Bianca
  October 21, 2014 / 9:55 am

  Ziet er erg leuk uit! Alleen is het voor mijn huid ook niet echt een topper!

 5. October 21, 2014 / 10:56 am

  Hmm jammer dat het toch niet zo goed werkt bij je, de prijs is wel goed te doen!

 6. beautyforgirls
  October 21, 2014 / 11:22 am

  Ik denk dat het ook niks voor mij zal zijn. Ik heb een ander soort huidtype. Jammer dat de kit voor jouw niks extra’s heeft kunnen betekenen.
  Liefs, xxx

 7. October 21, 2014 / 12:50 pm

  Nee, ik vond deze productlijn ook niet echt schitterend werken.

 8. Karlien - Polished Cats
  October 21, 2014 / 5:53 pm

  spijtig dat het niet zoveel deed voor jou!

  liefs
  Karlien

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?