web analytics

Beautyblender alternatieven

De Beautyblender is dé referentie als het aankomt op make-up sponsjes. Als je aan een spons voor foundation denkt, dan denk je automatisch aan de eivormige sponsjes van Beautyblender.

Deze foundation sponsjes zijn helaas niet goedkoop maar gelukkig zijn er nog heel wat andere opties op de markt.

In dit artikel laat ik je een aantal fijne Beautyblender alternatieven zien:

Waarom een foundation sponsje gebruiken?

In mijn artikel over het aanbrengen van foundation schreef ik eerder al over het gebruiken van een spons en waarom dit een goed idee is.

Met een siliconen spons kun je je foundation namelijk op een zeer natuurlijke en egale manier aanbrengen.

Door het sponsje nat te maken zorg je er tegelijkertijd ook voor dat de spons zich volledig opvult met water waardoor er geen foundation in de spons vast komt te zitten. Hierdoor spaar je veel product uit aangezien de spons het product niet opslorpt!

De Beautyblender spons

Beautyblender is het bekendste merk dat dit soort siliconen sponsjes produceert. Hun eivormige spons (in felle kleuren) is dan ook immens populair en de absolute standaard als het aankomt op dit soort sponsjes.

Het enige nadeel? Ze zijn nogal redelijk prijzig en je moet ze vaak vervangen omwille van hygiënische redenen.

Daarom is het misschien een betere optie om voor een (goedkoper) Beautyblender alternatief te kiezen, zeker als je een kleiner budget hebt of teveel geld aan sponsjes wilt spenderen.

Hierdoor kun je je foundation ook op een mooie, natuurlijke manier aanbrengen zonder dat het je (onnodig) veel geld zal kosten!

De beste goedkope Beautyblender alternatieven

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Deze spons van Real Techniques is perfect tvoor het aanbrengen van vloeibare foundation.

Gebruik de ronde zijdes voor het blenden van make-up op de grotere oppervlaktes van je gezicht. Gebruik het topje van de spons voor een betere dekking en voor het bedekken van onzuiverheden.

De platte zijde is dan weer ideaal om mee te contouren!

Douglas Sculpting Blender

Dankzij de handige punt is deze Sculpting Blender van Douglas ideaal om kleine, lastig te bereiken plekjes makkelijker te bereiken.

Roodheid rondom je neus of donkere kringen rond je ogen? Met deze spons krijg je alles prima weggewerkt!

KIKO Milano Precision Makeup Blender

Met deze roze spons van KIKO Milano kun je je foundation zeer makkelijk en snel aanbrengen.

Als je de spons nat maakt voel je dat deze súper zacht en bouncy wordt, een beetje zoals de originele Beautyblender maar dan voor minder dan de helft van de prijs!

BE Creative Smooth & Go Blending Spons

De Smooth & Go Blending spons van BE Creative komt énorm dicht in de buurt van de Beautyblender.

Maak de spons nat en je voelt gelijk dat deze begint te groeien en lekker zacht aanvoelt.

Gebruik de platte kant om je foundation aan te brengen op grotere plekken of gebruik het puntje voor moeilijk bereikbaar plekken zoals de binnenste ooghoeken, de buitenkant van de neusvleugel of je kaaklijn.


Zo zie je maar, er zijn énorm veel verschillende sponsjes op de markt en dit binnen verschillende prijscategorieën. Je hoeft dus niet onnodig veel geld te spenderen om een fijne blending spons te ontdekken!

Hoe breng jij je foundation aan?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?