web analytics

Beautyblender of foundation kwast?

Met een foundation kun je onzuiverheden camoufleren en de huid egaliseren. Het is het ideale product om je gezicht om te toveren tot een schone lei waar je nadien andere make-up op aan kunt brengen.

Maar breng je je foundation nu best met een beautyblender of foundation kwast aan? In dit artikel leg ik alle verschillen uitgebreid uit!

Foundation aanbrengen met een Beautyblender of foundation kwast?

In de make-up zijn er geen regels. Er zijn zoveel verschillende producten en tools op de markt die wel een aanbeveling geven over hoe je ze moet gebruiken.

Echter hoef je deze aanbevelingen helemaal niet te volgen. Hoe jij je make-up wilt aanbrengen ligt volledig aan jou!

Toch zijn er wel een paar producten en tools die bij bepaalde type looks een beter resultaat kunnen geven. Zo heb je tal van kwasten en sponsjes die een natuurlijke look geven terwijl er ook kwasten zijn die een betere dekking geven.

Zeker als je gaat kijken tussen de grote verschillen tussen een Beautyblender en een klassieke foundation brush zal je heel wat verschil merken.

Het hangt er dus een beetje vanaf van welk resultaat jij het liefst wilt bereiken!

Voor- en nadelen van de Beautyblender

De Beautyblender is een synthetische make-up spons die opzwelt van het moment dat je ze vochtig maakt. Het voordeel hiervan is dat de spons al volledig vol water zit en dus geen foundation op kan nemen.

Met een Beautyblender mag je er dus zeker van zijn dat je geen product zult verspillen.

Een Beautyblender is dan ook makkelijk in gebruik en zorgt voor een zeer natuurlijke dekking. Je brengt gewoon wat foundation aan op de huid en daarna druk je me het sponsje de foundation in de huid.

Het voordeel van deze deppende, drukkende bewegingen is dat je geen strepen krijgt. Het product wordt zeer diep in de huid gewerkt waardoor je geen last krijgt van een maskereffect.

Het grootste nadeel van zo’n sponsje is dat je het altijd nat moet maken en dus ook water in de buurt moet hebben als je je make-up bij wilt werken. Ook als je een zeer dekkend effect wilt creëren is zo’n sponsje minder geschikt.

Moest je de Beautyblender te duur vinden of niet zo’n fan zijn, bekijk dan ook zeker even mijn Beautyblender alternatieven. Er zijn namelijk heel wat andere fijne sponsjes op de markt!

Voor- en nadelen van een foundation kwast

Voor er sprake was van de Beautyblender werden er voornamelijk klassieke foundation kwasten gebruikt.

Een klassieke foundation brush wordt over het algemeen vaak gebruikt als je veel wilt camoufleren. Zo’n kwast geeft een veel beter dekking dan een sponsje. Zeker om plaatselijk te werken is een gewone foundation brush ideaal.

Het fijne aan zo’n borstel vs. een Beautyblender is dat je geen water of extra voorzieningen nodig hebt. Je kunt de foundation gewoon rechtstreeks aanbrengen op het gelaat. duurt langer om uit te werken. Het nadeel hiervan is dat er wel meer product in de borstel terechtkomt waardoor het iets minder zuinig is.

Een ander nadeel van een foundation kwast is dat het langer duurt om het product uit te werken. Zeker met platte foundation borstels moet je goed opletten omdat je anders strepen krijgt.

Wanneer kies je voor een spons en wanneer voor een foundation brush?

Conclusie: welke tool je hoort te gebruiken hangt dus voornamelijk af van het eindresultaat dat je wilt bekomen.

Hou je van een natuurlijke dekking en een foundation die goed in de huid gewerkt wordt? Dan kies je best voor een sponsje zoals de Beautyblender. Ben je op zoek naar een betere dekking die je vooral heel lokaal aan wilt brengen? Dan is een foundation kwast waarschijnlijk een betere optie.

Ikzelf gebruik beide producten door elkaar en gebruik ze ook soms samen. Dan breng ik de foundation eerst aan met een kwast en daarna werk ik de foundation dieper in de huid met de Beautyblender.

Zoals ik al zei, in de make-up zijn er geen regels dus je moet ook wat experimenteren en uitproberen om te zien welke tools jij het fijnst vindt werken!

Vond je dit artikel handig? Deel het dan via Facebook, Twitter of Pinterest zodat andere mensen het ook kunnen lezen!

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. October 19, 2020 / 7:48 pm

    Ik gebruik zelf altijd de Beautyblender! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?