Beautynieuws: Garnier Ultra Doux Solid Shampoo

Plastic vervuiling is vandaag een van de grootste uitdaging voor het milieu. Daarom kiezen heel wat beautymerken tegenwoordig voor plasticvrije verpakkingen en oplossingen.

Zo kun je sinds kort de Garnier Ultra Doux Solid Shampoo in de winkel vinden. Deze plasticvrije shampoo’s zijn voor 94% plantaardig en zijn goed voor je haar én ook nog goed voor het milieu.

In dit artikel vertel ik graag meer over dit mooie initiatief!

Wetenschappers voorspellen dat er in 2050 meer plastic dan vis in de oceaan zal zijn. Meer dan ooit hebben beautymerken een grote verantwoordelijkheid om de weg naar duurzame beauty te helpen leiden.

Maar liefst 93% van de consumenten verwachten meer van globale merken dan van overheden. Daarom is het dringend tijd voor de beautywereld om een steentje bij te dragen.

Als het gaat om haarverzorging kan het soms een uitdaging zijn om producten te vinden die onschadelijk zijn voor de planeet maar wel goed zorg dragen voor je haar. Gelukkig heeft Garnier sinds kort een fijne oplossing gevonden!

Nieuw: de Ultra Doux vaste Shampoo

Geïnspireerd door de meest iconische blends heeft Garnier Ultra Doux al zijn expertise gebundeld bij het creëren van de nieuwe Solid Shampoo.

Deze vaste shampoo geeft alle verzorging, schuim en romigheid van een normale shampoo maar dan zonder de milieuvervuilende verpakking.

Dit product, bestaande uit 94% plantaardige ingrediënten, komt in een 100% biologisch afbreekbare kartonnen verpakking. Geen plastic afval dus!

Daarnaast zijn de shampoos ook volledig vrij van conserveringsmiddelen, zeep en siliconen. De formule is biologisch afbreekbaar én makkelijk uit te spoelen waardoor je ook nog eens water bespaart.

In totaal zijn er vijf verschillende Solid Shampoos verkrijgbaar:

  • Verzachtend: shampoo met haver voor broos haar
  • Verhelderend: shampoo met kamille voor blond haar
  • Hydraterend: shampoo met kokos & aloë vera voor normaal haar
  • Revitaliserend: shampoo met gember voor uitgeput en dof haar
  • Herstellend: shampoo met honing voor kwetsbaar en breekbaar haar

Hoe werkt de Garnier Ultra Doux Solid Shampoo?

Het aanbrengen van een solid shampoo werkt net iets anders dan een normale, vloeibare shampoo.

Maak je haar en de shampoo bar eerst goed nat om deze goed te laten schuimen. Breng de shampoo en het schuim aan van de wortels tot de punten.

Leg de shampoo bar daarna meteen op een droge plek om deze te laten luchten. Blijf daarna je hoofdhuid nog even door masseren en spoel het product uit. Nadien kun je lekker genieten van schoon en zacht haar!

Benieuwd geworden? De nieuwe Ultra Doux Solid Shampoos zijn vanaf september 2020 overal beschikbaar voor €6,99.

Wat vind jij van dit initiatief?

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?