Beautytalk #1: Nieuwe of vaste merken?

Een van de leukste dingen aan bloggen vind ik de interactie met mijn lezers. Zelf heb ik niet zoveel vriendinnen die geïnteresseerd zijn in beauty dus dan is het net leuk om met mijn blogvriendinnen en/of lezers te praten over mijn nieuwste beautyobsessies. Daarom roep ik een nieuwe rubriek in het leven: Beautytalk. Op deze manier kunnen we allemaal samen over onze favorietjes praten en veel leren van elkaar! Het eerste onderwerp van deze rubriek is: nieuwe of vaste merken? Grijp je altijd naar hetzelfde merk of probeer je graag nieuwe dingen?

 photo ELF-2_zpsg0phta5k.png

Als ik naar mijzelf kijk dan weet ik het eerlijk gezegd niet zo goed. Als beautyblogger krijg ik veel persberichten toegestuurd die mijn nieuwsgierigheid wekken en waardoor ik sneller nieuwe dingen probeer. Ik zie nieuwe merken en collectie passeren waarvan ik denk: “Goh ja, waarom probeer ik het niet eens gewoon?”. Ik wil als beautyblogger ook gewoon een zo breed mogelijk assortiment aan producten en merken bespreken want altijd dezelfde merken zien voorbijkomen, dat lijkt me ook maar saai.

Maar toch, als gewoon beautylievend persoon zijnde… Dan vind ik het best nog wel lastig om m’n favoriete merken te laten gaan. Ik kom vaak terug bij MAC, Urban Decay of Yves Rocher. Of in de drogisterij ga ik bijna altijd standaard naar Essence, Catrice of MUA. Er zijn zoveel merken die ik aan me laat voorbijgaan gewoon omdat ik van bepaalde merken weet dat ze goed zijn. Ik kies dan altijd voor de zekerheid, terwijl producten van andere merken misschien ook zeker wel de moeite waard zijn. Zeker online zijn er nu zoveel nieuwe merken bij gekomen dat ik toch eens wat vaker iets nieuw moet proberen.

 photo Pink-Preview-mei-1_zpspz6imz4u.png

Het is in ieder geval een irritante gewoonte waar ik wel wat vanaf wil afstappen. Enerzijds kan het goed aflopen en ontdek ik een fantastisch nieuw product of merk, anderzijds kan ik dan weer dé miskoop van het jaar gedaan hebben. Ik zie dagelijks zoveel nieuwe (of voor mij onbekende) merken verschijnen waar ik wel eens wat van wil proberen maar zodra ik geen enkele review vind denk ik dan weer: wat als het slecht afloopt? Het is dus een dubbel gevoel maar ik wil zeker wat vaker nieuwe dingen gaan proberen.

Nu vraag ik me af: hoe zit het bij jullie? Blijf jij altijd trouw aan dezelfde merken of probeer je liever nieuwe producten? 

Share:

13 Comments

 1. September 16, 2015 / 6:40 am

  Ik blijf trouw aan een aantal producten die me erg goed bevallen, maar ik hou juist wel van uitproberen en veranderingen :-)!

 2. beautydiarynl
  September 16, 2015 / 6:54 am

  Ik heb zo mijn vaste momenten, maar ik probeer natuurlijk ook eens te wisselen en andere merken te zoeken..

 3. September 16, 2015 / 8:19 am

  Ik koop vaak gewoon wat me aanspreekt en hoeveel mijn budget op dat moment is. Maar ik grijp toch dikwijls naar dezelfde merken, Catrice, Essence, Rituals…
  Liefs,
  Eefje

 4. September 16, 2015 / 8:46 am

  Ik blijf toch wel vaak trouw aan mijn vaste merken…

 5. September 16, 2015 / 9:52 am

  Het is wel vaak zo dat ik dezelfde producten opnieuw koop, maar ik sta ook zeker open voor nieuwe merken en producten. Vind ik juist leuk om te ontdekken zelfs!

 6. September 16, 2015 / 1:43 pm

  Er zijn een paar merken waar ik steeds naar terug blijf gaan, maar als beauty blogger en beauty liefhebber ben ik toch ook altijd benieuwd naar nieuwe dingen 🙂

 7. September 16, 2015 / 1:59 pm

  Ik wissel erg af. Ik koop veel handgemaakte cosmetica op Etsy, en daar vind ik het juist heel leuk om verschillende merken uit te proberen! Maar als ik eenmaal iets gevonden heb wat me bevalt, dan kom ik er wel vaker bij terug.

 8. September 16, 2015 / 6:38 pm

  Ik heb een paar ‘vaste’ producten die ik altijd gebruik maar voor mijn blog vind ik het leuker om steeds iets nieuws te proberen. Ik probeer ook echt naar merken te zoeken die niet iedereen al reveiwed. Soms ontkom je er niet aan natuurlijk maar met name in huidverzorging kun je veel merken vinden die nog niet iedereen kent en die super fijn zijn!

 9. September 16, 2015 / 6:47 pm

  Wat een leuk (nieuw) rubriek! Ik hou absoluut van afwisseling, je vastkleven aan één merk vind ik zonde 🙂

 10. melissa
  September 16, 2015 / 8:15 pm

  Leuke rubriek! Ik ben pas echt geĂŻnteresseerd geraakt in beauty sinds ik begon met bloggen. Daarvoor kocht ik wel make-up van Catrice en Essence. Maar de laatste tijd ben ik helemaal gek van Kiko! Ik zou het liefst wel nieuwe beautyproducten willen uittesten, maar ik ben bang dat ze een miskoop gaan zijn. Zeker als het duurdere producten zijn!

 11. beautifulday4makeup
  September 16, 2015 / 10:58 pm

  Ik vind het ook niet makkelijk hierop te antwoorden…

 12. September 16, 2015 / 11:54 pm

  Ik blijf ook altijd heel erg bij het vertrouwde hangen, best jammer soms inderdaad! Liefs

 13. Eline | Simply Handwritten
  September 17, 2015 / 10:11 am

  Ik probeer wel met enige regelmaat merken die ik niet zo vaak gebruik, maar vaak zijn dit toch wel merken waar ik op Ă©Ă©n of andere manier mee bekend ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?