web analytics

Beautytips: oogschaduw opvallender maken

Soms investeer je je geld al eens in oogschaduw, waarna dan blijkt dat het zo’n gevalletje van ‘net niet’ is. De oogschaduw korrelt of is misschien slecht gepigmenteerd. Toch hoef je je product(en) niet gelijk weg te gooien want met een paar simpele trucs valt het vaak nog wel te redden! Wil jij je oogschaduw opvallender maken? Lees dan zeker verder!

Gebruik een goede oogschaduwbasis

Een goede basis is echt het halve werk. Een basis maakt je oogschaduw feller en zorgt er tegelijkertijd ook voor dat hij beter blijft zitten gedurende de dag.

Moest je oogschaduw écht slecht gepigmenteerd zijn kun je er zelfs voor opteren om een gekleurde basis aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de oogschaduw feller wordt. Je kunt ervoor kiezen om een basis in dezelfde kleur als de oogschaduw te kiezen maar ook een basiskleur zoals wit of zwart werkt heel goed.

Ik heb een aantal favorieten. Mijn favoriete vloeibare én doorzichtige basis is Too Faced Shadow Insurance. Ook de Urban Decay Primer Potion is een zeer goed alternatief!

Qua gekleurde crèmes gebruik ik dan weer het liefst MAC Paint Pots of Maybelline Color Tattoos. Ook de NYX Jumbo Eye Pencils vind ik heel fijn, waarvan ik vooral de witte kleur in Milk kan aanraden!

Wil je graag meer weten over oogschaduwprimer? Ik schreef eerder al een artikel waarin je alles over oogschaduwprimer kunt lezen!Oogschaduw opvallender maken door deze nat te maken

Dit is een truc die ik al langere tijd gebruik en dan vooral bij pigments, gebakken oogschaduw en oogschaduw die niet goed gepigmenteerd is. Je kunt je brush licht bevochtigen met gewoon water maar je kunt ook gewoon een spray gebruiken.

Een van mijn favoriete sprays hiervoor is de MAC Fix+ omdat deze echt een lichte mist geeft. Hierdoor kun je je brush een beetje vochtig maken, zonder dat het gelijk volledig doorweekt is. Als je brush té nat is gaat de oogschaduw klonteren dus licht vochtig is key.

Breng verschillende lagen oogschaduw aan

Nog een andere truc die goed werkt is het aanbrengen van verschillende lagen. Goedkopere of minder goed gepigmenteerde oogschaduw kan vaak veel mooier ogen als je er wat geduld mee uitoefent.

Breng een laagje aan, werk het geheel uit en als de intensiteit verloren gaat kun je altijd nog een extra laagje aanbrengen. Ervaring leert me dat dit echt een groot verschil kan maken!

Deze tips kun je dus toepassen als je nieuwe oogschaduw een beetje tegenvalt. Een slechte pigmentatie hoeft niet altijd heel negatief te zijn want met een beetje geduld en aanpassingen kun je vaak toch nog een mooi resultaat bereiken en je oogschaduw opvallender maken!

Wat doe jij als je nieuwe oogschaduw niet zo goed blijkt te zijn? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. December 22, 2019 / 9:18 am

    ik gebruik altijd een primer (van NYX) en inderdaad opbouwen bij minder gepigmenteerde oogschaduw

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?