web analytics

Beginnen met huidverzorging: zo pak je het aan

Ik vertelde jullie eerder al waarom huidverzorging belangrijk is. Je weet dus al dat het belangrijk is om goed voor je huid te zorgen maar hoe begin je nu precies met huidverzorging?

Welke producten zijn écht onmisbaar? En hoe schaf je deze aan zonder dat het je een rib uit je lijf kost? En wanneer en hoe vaak moet je al deze producten nu eigenlijk gebruiken?

Geen zorgen, in dit artikel leg ik je uitgebreid uit hoe je moet beginnen met huidverzorging!

Beginnen met huidverzorging: de basisprincipes

Als je online gaat kijken kan het beginnen met huidverzorging nogal overweldigend overkomen omdat er gewoon zoveel verschillende producten op de markt zijn.

Huidverzorging is iets wat je zo moeilijk of zo makkelijk kunt maken als je zelf wilt. In essentie komt het allemaal op hetzelfde neer: de beste producten zoeken die jouw huid in topconditie houden.

Hier kun je een stappenplan van 20 verschillende producten voor gebruiken maar je kunt het ook lekker simpel houden.

Als je begint met huidverzorging zijn er een paar basisprincipes die je in het achterhoofd moet houden. Een goed voorbeeld hiervan is de volgorde waarin je producten aanbrengt.

De juiste volgorde van huidverzorging

Allereerst begin je met het verwijderen van je make-up en het reinigen van de huid. Eerst zorg je er dus voor dat alle make-up grondig verwijderd wordt, daarna ga je verder met het dieper reinigen van je poriën.

Pas als je huid volledig schoon is ga je andere producten aanbrengen. Als je huid niet schoon is kunnen de andere producten hun werk ook niet goed doen.

Eens de huid volledig proper is ga je verder met het verzorgen van de huid. Hiervoor zijn er ontzettend veel verschillende producten op de markt. Serums, essences, dagcrèmes en nachtcrèmes, moisturizers, lotions, …

Het belangrijkste om te houden is dat je altijd begint met het dunste product en nadien verder omhoog werkt naar het dikste product toe. Je begint dus altijd eerst met de meest waterige substanties en eindigt met je dikste crème.

Als je pas begint met huidverzorging kun je je best enkel bij een vochtinbrengende crème houden. Dit is het allerbelangrijkste en het doet op langere termijn ook gewoon het meeste voor de huid.

De verschillende soorten crèmes

Je vindt deze crème in de winkel onder verschillende namen en voor verschillende huidtypes. Het is dus best om eerst te weten te komen of je een vette of een droge huid hebt.

Een vette huid is een huid die doorheen de dag snel gaat glimmen en een beetje plakkerig aanvoelt. Ook merk je dat je make-up sneller verdwijnt als je een vette huid hebt.

Een droge huid is dan weer het compleet tegenovergestelde. Als je last hebt van een droge huid heb je last van droge velletjes en voelt je huid oncomfortabel en strak aan. Make-up trekt snel in de lijntjes en de huid voelt pijnlijk aan.

Of je nu een droge, vette of normale huid hebt: je moet áltijd een verzorgende crème smeren. Je moet er dus alleen voor zorgen dat je het juiste potje hebt.

De huidverzorging starterkit

Je hoeft het in het begin helemaal niet zo moeilijk te maken, al zijn er natuurlijk wel een aantal producten die echt onmisbaar zijn.

Er zijn drie categorieën die je écht niet mag overslaan. Je zou altijd een reiniger, een verzorgend product en een bescherming in huis moeten hebben.

Als je gaat investeren in de juiste huidverzorging en echt puur voor de basics wilt gaan moet je deze producten zeker aanschaffen:

  • een reinigend product dat ook make-up verwijdert zoals bv. micellair water
  • een verzorgend product om de huid te hydrateren zoals een dag- of nachtcrème maar om kosten te besparen kun je kiezen voor een product dat je tweemaal per dag kunt gebruiken (zoals bv. de Embryolisse Lait-Crème Concentré)
  • een product dat beschermt tegen de zon zoals een zonnebrandcrème, een fluïde of een spray met beschermingsfactor

Dit zijn de absolute musthaves waar je echt niet buiten kunt. Nadien kun je je collectie verder aanvullen met een toner, een serum en een oogcrème!

Vond je dit artikel handig en wil je niets vergeten?

Download dan dit handige stappenplan inclusief tracker. Zo kun je makkelijk nalezen in welke volgorde je alles gebruikt én je kunt het dagelijks bijhouden zodat je geen enkele stap vergeet.

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?