web analytics

Benefit BADgal Bang! mascara review

Benefit mascara’s zijn immens populair en echte cultproducten binnen de beautywereld. Zelf was ik nog niet helemaal overtuigd omdat mijn laatste Benefit mascara’s niet zo’n succes waren.

Toch wou ik Benefit nog niet volledig afschrijven en besloot ik om de Benefit BADgal Bang! mascara te proberen, een mascara die iedereen zeer fijn lijkt te vinden.

Is deze mascara wél een succes of vond ik hem, net zoals de andere Benefit mascara’s, maar mweh? Je leest het hier!

 

 

Bij make-upmerk Benefit vind je een aantal mascara’s die waarschijnlijk wel een belletje doen rinkelen. They’re Real, Roller Lash en de BADgal Bang! mascara’s zijn dan ook zeer uniek in hun soort waardoor ze zeer populair zijn.

De mascara die je tegenwoordig het meest ziet verschijnen is de Benefit BADgal Bang! mascara.

Deze unieke mascara belooft extreem veel volume zonder de wimpers te verzwaren. Daarnaast zou het de wimpers ook de nodige krul moeten geven voor een extra opvallend effect.

Als je naar de Benefit BADgal Bang! mascara kijkt valt het spikey borsteltje meteen op. Het borsteltje van deze mascara is volledig synthetisch en dat voel je ook wel meteen.

Ik vind zo’n synthetisch borsteltje toch altijd pijnlijker aanvoelen bij het aanbrengen van de mascara. Ook vind ik dit soort borsteltjes niet echt handig om je wimpers te doorkammen.

Wel zorgen dit soort dikke applicators ervoor dat je gelijk veel product aan kunt brengen op je wimpers. Ideaal als je op zoek bent naar extra veel volume.

Allemaal goed en wel maar als je een mascara met een natte formule hebt in combinatie met zo’n borsteltje, dan krijg je vrijwel meteen spinnenpoten.

Dat merkte ik jammer genoeg ook bij deze Benefit BADgal Bang! mascara, net zoals bij de Benefit They’re Real.

De formule van deze mascara is echt héél erg nat en vloeibaar. Hierdoor krijg je gelijk gigantisch veel product op de wimpers, zo veel dat je het haast niet uit kunt kammen.

Als je van jezelf lange, krullende wimpers hebt zal de mascara waarschijnlijk iets mooier verdelen dan bij mij het geval is. Ik heb zelf zeer korte en stompe wimpers waardoor er teveel product op een te kleine oppervlakte terechtkomt.

Zoals je kunt zien ontstaan er serieuze spinnenpoten die amper uit te kammen waren. Ook begon de mascara vrij snel te vlekken.

Jammer genoeg zijn de Benefit mascara’s geen match met mijn wimpers. Zowel deze Benefit BADgal Bang! mascara als de klassieke They’re Real mascara geven hetzelfde effect. Sorry Benefit!

De borsteltjes zijn te hard en te groot waardoor ze teveel product ineens aanbrengen. De natte formules laten mijn korte wimpertjes aan elkaar plakken waardoor je een dramatisch spinnenpoteneffect krijgt.

Wel veronderstel ik dat deze mascara mettertijd beter zal worden van zodra de mascara iets verder uitdroogt. Ook denk ik dat je met langere wimpers waarschijnlijk beter weg zal komen.

Ik ben er persoonlijk dus geen fan van omdat mijn wimpers heel erg kort en stomp zijn. Echter lijken er wel veel mensen tevreden te zijn van deze mascara dus het is een kwestie van uitproberen, misschien werkt hij voor jou wél goed indien je langere of vollere wimpers hebt.

Indien je het zelf wilt proberen kun je deze mascara bij Douglas België en Douglas Nederland kopen.

Heb jij al een mascara van Benefit geprobeerd?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. August 6, 2020 / 10:38 am

    Oh wat balen zeg! Ik heb hem zelf al meermaals gehad en ik krijg echt totaal geen spinnenpoten. Bij mij werkt hij juist heel goed, al blijf ik de Rollerlash net iets fijner vinden! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?