web analytics

Beste dagcrème voor de gecombineerde huid

Als je last hebt van een gecombineerde huid die zowel droge als vette plekjes heeft, dan is het zeer belangrijk om je huid goed te hydrateren. Al kan het vinden van een geschikte dagcrème voor de gecombineerde huid soms nog wel lastig zijn! Je wilt namelijk wel voldoende hydratatie maar je wilt de huid ook niet vetter maken.

Daarom vergelijk ik in dit artikel drie dagcrèmes die de huid goed hydrateren zonder deze vetter te maken of te verstoppen. Wat is nu de beste dagcrème voor de gecombineerde huid? Ik vertel het je hier!

Dit zijn de drie dagcrèmes die perfect zijn voor een gecombineerde (vette) huid:

 

 

Vichy Aqualia Thermal Gel-crème

Eigenschappen: Deze hydraterende gel-crème is zo fris als een gel en zo hydraterend en comfortabel als een crème. De crème kan voor ieder huidtype gebruikt worden maar werkt voornamelijk goed bij een vette of gecombineerde huid.

Mijn review: Als je last hebt van een vochtarme huid met droge plekken maar die wel snel puistjes aanmaakt, dan is deze Gel-crème van Vichy een van de beste opties op de markt. Het is een echte vochtbom voor de huid maar doordat het zo’n lichte gel is trekt hij vrijwel meteen in in de huid. Hij werkt zeer diep in de huid en zorgt ervoor dat alle droge plekjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Deze crème doet dit allemaal zonder de huid vetter te maken en zorgt ook niet voor puistjes, mee-eters of andere ontstekingen. Hij is ook zeer goed geschikt voor mensen met een gevoelige huid aangezien het thermaal water in de crème kalmerend werkt.

Score: 9/10

Verkrijgbaarheid: € 22,95 bij Lookfantastic

Nuxe Aquabella Hydraterende Emulsie

Eigenschappen: Deze verzorgende emulsie werd speciaal ontwikkeld voor de gecombineerde huid. Het product hydrateert de droge zones terwijl het de vette zones matteert. Het verfijnt de huidtextuur en zorgt dus ook voor kleinere, minder zichtbare poriën.

Mijn review: Deze Aquabella crème is ideaal als je huid meer last heeft van vette plekjes i.p.v. van droge plekjes. Hij werkt namelijk zeer matterend en blijft ook goed matteren doorheen de dag. Als jouw gecombineerde huid meer naar vet neigt i.p.v. naar droog kan dit de perfecte crème zijn voor jou.

Qua hydratatie is hij redelijk matig, zeker in vergelijking met de andere twee crèmes.

Score: 6,5/10

Verkrijgbaarheid: € 25,95 via Lookfantastic Nederland

La Roche-Posay Hydraphase Intense Legère

Eigenschappen: Een intens hydraterend product dat toch licht aanvoelt. Deze lichte crème trekt snel in in de huid, voelt niet vet aan en verstopt de poriën niet. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

Mijn review: De Hydraphase Intense Lègere is een zeer lichte crème die snel intrekt. Hij maakt de vette gedeeltes van je huid niet vetter en gaat de huid ook niet verstoppen. Hij geeft veel hydratatie aan de huid, alleen vind ik hem persoonlijk niet zo hydraterend als de Vichy Aqualia Thermal.

Als je een normale tot gecombineerde huid hebt die niet al te droog is, dan is dit de beste dagcrème voor jouw huidtype.

Score: 7,5/10

Verkrijgbaarheid: € 20,45 via Lookfantastic Nederland

Conclusie: In mijn ogen is de Vichy Aqualia Thermal Gel-crème de beste dagcrème voor een gecombineerde huid die vochtarm is. Hij maakt komaf met alle droge plekjes en dit zonder het vette gedeelte van de huid vetter te maken.

Heb je eerder een huid die voornamelijk vet is en sterker gematteerd moet worden? Dan is de Nuxe Aquabella crème waarschijnlijk de beste optie. Voor een normale/gecombineerde huid is de Hydraphase Intense Legère het meest geschikt.

VoordelenNadelenPrijsVerkrijgbaar bij:
Vichy Aqualia Thermal Gel-crème* Trekt snel in
* Veroorzaakt geen nieuwe puistjes
* Goed voor gevoelige huid
* Niet matterend genoeg voor een sterk glimmende huid€ 18,21Lookfantastic Nederland
Nuxe Aquabella Hydraterende Emulsie* Verfijnt de huidtextuur
* Matteert de vette huid
* Niet de beste crème voor een zeer vochtarme huid€ 25,95Lookfantastic Nederland
La Roche-Posay Hydraphase Intense Legère* Extreem lichte formule
* Maakt de huid niet vetter
* Niet zo hydraterend als de andere crèmes€ 20,45Lookfantastic Nederland

Welke crème lijkt jou het fijnst? 

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

1 Comment

  1. November 21, 2019 / 4:06 pm

    Altijd lastig, een goede dagcrème. Ik heb zelf een droge huid en gebruik er eentje van Diadermine. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?