web analytics

Beste haarverzorging voor geblondeerd haar

Blond haar (of geblondeerd haar) heeft een aangepaste verzorging nodig. Als je je haar pas geblondeerd hebt heeft het redelijk wat schade geleden door het blonderen waardoor je haar stug kan aanvoelen of zelfs kapot kan gaan.

De nazorg van je haar is dus heel erg belangrijk maar waar begin je nu best?

Ik zette de beste haarverzorging voor geblondeerd haar alvast even op een rijtje:

1. Een goede zilvershampoo (tegen geel haar)

Blond gekleurd haar kan snel koperachtig worden en gele tinten vertonen, zeker als je het niet goed verzorgt. Een zilvershampoo kan dan de oplossing bieden. De zilvershampoo, vaak met een paarse of blauwe kleur, neutraliseert gele of oranje tinten en maakt het haar helderder.

Best was je je haar om de 3 à 4 wasbeurten met een zilvershampoo om de gele ondertoon weg te houden. Was je het haar echter te vaak met zilvershampoo, dan zou het kunnen dat je haar paars of blauw gaat uitschijnen. Wees er dus spaarzaam mee en overdrijf niet.

Een aantal goede zilvershampoos om te gebruiken zijn:

2. Een fijne conditioner tegen droog en/of beschadigd haar

Een voedende conditioner hoort altijd bij een goede verzorging voor geblondeerd haar want deze zorgt ervoor dat het haar beter doorkambaar wordt, sneller zal drogen en dat het ook gezonder en zachter aan gaat voelen.

Wie sinds kort geblondeerd haar heeft kiest maar best voor een geschikte conditioner die het haar voldoende verzorging zal bieden.

Deze conditioners zijn perfect voor kapot geblondeerd haar:

3. Een stevige verzorging

De beste haarverzorging voor blond haar bevat ook een stevige verzorging die het kapotte haar weer gaat herstellen. Een haarmasker is alvast een goede optie maar lost ook niet meteen alle problemen op.

Beter kies je voor iets dat nóg grondiger werkt, iets zoals Olaplex no. 3 bijvoorbeeld.

Olaplex No.3 Hair Perfector bestaat uit een groot aantal wonderbaarlijke bestanddelen die beschadigde verbindingen in het haar versterken.

De best verkochte thuisbehandeling voorafgaand het wassen herstelt de gezonde glans en zachte textuur van droog, beschadigd haar met een bindingsopbouwend patent dat bekend staat als ‘bis-aminopropyl diglycol dimaleate’. Het herstelt gebroken verbindingen in de haarstructuur en herstelt strengen die verzwakt zijn door warmtestyling, frequent kleuren, borstelen en uv-blootstelling.

Ideaal dus als je je haar pas hebt laten ontkleuren!

4. Hittebescherming

Als je je haar vaak met warmte gaat stylen gaat de gezondheid van je haar sowieso achteruit, of het nu geblondeerd is of niet. Echter moet je met geblondeerd haar extra hard oppassen omdat het al veel geleden heeft onder het ontkleuren.

Om extra schade tegen te gaan gebruik je dus best een hittebeschermend product dat je voor het stylen gebruikt. Gebruik een spray of olie voor het drogen, stijlen of krullen om verdere schade te voorkomen.

Deze hittebeschermende producten zijn heel erg prettig in gebruik:

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?