web analytics

Beste huidverzorging om in te investeren

Huidverzorging is iets dat zeer duur uit kan vallen maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Er zijn tegenwoordig heel wat goedkopere producten die ook prima hun werk doen.

Toch zijn er een aantal categorieën waarop je beter niet kunt besparen maar welke zijn dat dan? Want het zou jammer zijn om teveel geld te spenderen als het ook goedkoper kan.

Daarom vertel ik in dit artikel in welke huidverzorging je best kunt investeren en welke producten je geld juist niet waard zijn! Kijk je mee?

WEL het geld waard:

Een milde reiniger

Of je nu veel of juist weinig make-up draagt, je moet je huid élke avond goed reinigen. Hoe milder de reiniger, hoe beter hij zal zijn voor je huid. Vooral als je snel last hebt van een droge en/of gevoelige huid is een milde reiniger een must.

Het voordeel van zo’n milde reiniger is dat hij de huid niet uitdroogt. Hierdoor kun je hem zowel ‘s ochtends als ‘s avonds gebruiken waardoor je eigenlijk maar 1 product nodig hebt.

Vaak zijn dit soort reinigers iets duurder dan de standaard producten bij de drogisterij maar dan heb je ook wat. Goedkopere reinigers worden vaak opgevuld met goedkope ingrediënten die de huid kunnen irriteren, uitdrogen en beschadigen.

Mijn persoonlijke aanraders zijn:

Een anti-aging serum

Het maakt niet uit welke leeftijd je hebt, een anti-aging serum zou eigenlijk in iedere huidverzorgingsroutine moeten voorkomen. Let op: er is een groot verschil tussen een anti-age en een anti-rimpel.

Een anti-rimpelcrème zorgt er voor dat diepe rimpels (die er al zijn!) minder diep lijken terwijl een anti-agingserum (of crème) er juist voor gaat zorgen dat rimpels langer wegblijven. Ik smeer zelf al sinds mijn 18e een anti-agingserum gewoon puur om mijn huid zo lang mogelijk jong en vitaal te houden.

Mijn persoonlijke favoriet die voor iedere leeftijd pas is het Estee Lauder Advanced Night Repair serum. Dit unieke serum kan door ieder huidtype en voor iedere leeftijd gebruikt worden. Het verzorgt de huid, helpt ze met regenereren en gaat zo vroegtijdige huidveroudering tegen.

Anti-agingserums zijn absoluut geen goedkope producten maar zijn zeker en vast hun geld meer dan waard.

Beste producten van Nuxe

Lipbalsem

Het lijkt vast verleidelijk om een normale Labello of een potje Vaseline bij Kruidvat te halen als je lippen gescheurd zijn. Toch is het verstandiger om te investeren in een goede lipbalsem.

Goedkope lipbalsems zorgen er namelijk voor dat je lippen gladder en gezonder aan gaan voelen maar dat is helaas enkel schijn. Ze leggen een dikke laag rond de lippen maar verder doen ze eigenlijk niets. Laat staan dat ze je lippen effectief gaan verzorgen of herstellen.

Daarom investeer je beter in een lipbalsem die wel verzorgende eigenschappen heeft. Een goede optie is bv. de Nuxe Rêve de Miel lipbalsem.

Etude House sheet masks overzicht

NIET het geld waard:

Maskers

Gezichtsmaskers zijn de perfecte manier om je huid tussendoor wat extra’s te geven. Er zijn heel wat gezichtsmaskers verkrijgbaar, van zeer goedkoop tot zeer duur. Er zijn zelfs maskers die over de 100 euro kosten!

Toch vind ik persoonlijk dat maskers vaak niet echt de moeite zijn om in te investeren omdat goedkope maskers vaak ook fantastisch werk leveren. Don’t get me wrong, het kan zeker wel eens deugd doen om jezelf eens goed te verwennen met een luxe maskertje maar is het écht nodig zoals dat het geval is bij een serum of een lipbalsem? Nee, dat is dus niet het geval.

Daarom zou ik er persoonlijk eerder voor kiezen om eerst te investeren in je dagelijkse huidverzorgingsproducten i.p.v. in producten die je slechts af en toe gebruikt zoals bv. een maskertje.

Goedkope maskers, zoals bv. de Etude House sheet masks, doen hun werk even goed als een duur maskertje en zijn ook nog eens lekker betaalbaar!

Bij de Nederlandse webshop Little Wonderland vind je heel wat fijne Zuid-Koreaanse maskers die vaak niet meer dan 1 of 2 euro kosten dus dat is zeker het proberen waard.

Bodylotion

De enige uitzondering op de regel van hierboven is bodylotion. Bodylotion is een product dat je waarschijnlijk dagelijks gebruikt, zeker in de wintermaanden. Toch is het niet perse een product waar je veel geld aan moet spenderen!

Ken je van die typische bodylotions van de parfumerie die bij een specifiek parfum horen en ook exact dezelfde geur hebben? Het lijkt misschien verleidelijk want de hoge prijs, de merknaam en de winkel die het verkoopt doet je waarschijnlijk denken: “Dat zal wel goed zijn!”.

Toch kun je van die dure over-geparfumeerde bodylotions beter laten staan. Je bent gewoonweg beter af met een ongeparfumeerd potje van het huismerk van Kruidvat.

Een goede bodylotion hoeft écht niet duur te zijn. Het duurste dat ik persoonlijk ga qua bodylotion is rond de 8 à 10 euro voor een bodylotion (of body yogurt) van The Body Shop.

In welke producten investeer jij wel/niet?

Amy Hermans

Hallo, ik ben Amy en de blogger achter The Pink Perfectionist! Als make-up artist en verkoopster heb ik veel bijgeleerd over make-up en huidverzorging.

Hier op mijn blog deel ik al mijn tips en tricks die ik doorheen de jaren heb mogen ontdekken. Ook laat ik geregeld nieuwe producten zien die ik persoonlijk uit heb getest! Zo ben je altijd zeker van een onafhankelijke review.

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. January 31, 2021 / 4:08 pm

    Ik heb jarenlang Advanced Night Repair gebruikt tot de formule werd aangepast, ineens vond ik het niet prettig meer aanvoelen. Toen ben ik overgestapt naar Drops of Youth van The Body Shop. Ik investeer in goede shampoo en conditioner, de goedkope versies zitten vaak vol plastic deeltjes en irriterende ingrediënten waardoor ik vaak jeuk had op mijn hoofdhuid. Ik heb ook geïnvesteerd in betere handzeep, zeker nu ik veel vaker mijn handen was. Die van The Body Shop droogt niet uit, een wereld van verschil!

    Ik investeer niet in nagellak, goedkope of dure, het blijft toch maar een paar dagen goed zitten. Een goedkope van Essence of Catrice is dan goed genoeg voor mij. Ook koop ik geen dure primers meer voor oogmakeup, ik gebruik gewoon concealer en het blijft nog beter zitten zelfs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Looking for Something?